Happy you,  LIFESTYLE

Met deze tips blijft je kleding langer mooi!

 

Bedank me later maar. 

Liever niet alles in de droger

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Na het wassen al je kleding in de droger doen is misschien verleidelijk (lees: sneller klaar!), maar echt goed voor je kleding is het niet. Hang je kleding liever aan de lucht te drogen.

Wasknijpers

En als je dan al goed bezig bent, hang je kleding liever op zonder wasknijpers. Wasknijpers kunnen namelijk vervelende ‘deukjes’ in je kleding geven en bovendien ook rare vormen.

Kleding op kleur sorteren

Die Robijn beer prijst natuurlijk niet voor niets wasmiddel in verschillende varianten aan. Sorteer je kleding in witte, zwarte en bonte kleuren voor het wassen, zodat deze niet afgeven of in elkaar overlopen.

Verschillende wasprogramma’s

Ook materialen en stoffen kun je beter scheiden. Voor een zijden blousje kies je bijvoorbeeld een ander wasprogramma dan voor je vieze sokken!

Zakken leeg en knopen dicht

Zorg dat je de zakken van je kleding leeg haalt en dat alle ritsen en knopen van je kleding dicht zijn voor je gaat wassen. Hierdoor heb je minder kans dat je andere kledingstukken beschadigd raken door die scherpe uiteindjes. Hetzelfde kun je trouwens ook doen met BH’s; zorg ervoor dat de haakjes op elkaar zitten. Zo kan een van de haakjes niet verstrikt raken in een ander kledingstuk. Heb je jurken of broeken met losse ceinturen? Haal die er dan af voordat ze de wasmachine ingaan.

Gebruik een waszakje

Kleding met print, kraaltjes en pailletten kun je het beste binnenstebuiten wassen, of in een waszakje. Een waszakje is ook heel handig voor lingerie. Houdt er verder natuurlijk ook rekening mee dat niet alles in de wasmachine mag. Soms is het beter om tere stofjes of kleding met pailletten op de hand te wassen.

Niet te lang in de wasmachine

Zorg ervoor dat je gewassen kleding zo snel mogelijk uit de wasmachine haalt als hij uitgedraaid is. Zo voorkom je dat je kleding onnodig kreukt of muffig gaat ruiken.

Was je kleding niet onnodig vaak

Was je kleding niet te vaak! Een kledingstuk dat je één keer gedragen hebt, is niet direct ‘vies’. Je kunt je gedragen kleding bijvoorbeeld aan een hangertje voor het raam hangen, of aan een kapstokje in je slaapkamer. Zo kan het lekker even doorluchten.

Kijk uit met parfum

Spray liever geen parfum op je kleding, dit kan nare vlekken geven.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.