Home inspo,  INSPIRING INTERIORS

4 Tips voor het uitzoeken van een nieuwe bank

 

Een nieuwe bank uitzoeken, hoe doe je dat?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Waarschijnlijk is je bank het meest gebruikte meubelstuk in je woonkamer. Tel daarbij op dat het over het algemeen genomen létterlijk het grootste meubelstuk in de ruimte is en vaak ook een behoorlijke investering. Een bank kopen is best een onderneming, dus wanneer je gaat voor een nieuw exemplaar, wil je natuurlijk wél een goede keus maken. Ik geef je 4 tips die je kunnen helpen bij de aanschaf van een nieuwe bank.

Het formaat

Jaja, want meten is weten. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de afmetingen van de ruimte. Hoeveel plek ís er eigenlijk voor de bank? Showrooms in winkels zijn vaak ruim opgezet, niet voor niets natuurlijk, want vaak komen meubels nu eenmaal heel mooi uit in een wat grotere ruimte. Maar wanneer je voor je eigen woonkamer een (te) grote bank kiest, kun je de plank wel eens hartstikke mis slaan. Andersom trouwens ook; heb je veel ruimte tot je beschikking, dan mag die ook best goed opgevuld worden! Met een (te) kleine bank in een mooie grote ruimte krijg je waarschijnlijk al snel een #ikwilwelmaarikkanniet gevoel. Meet de maten van tevoren goed op en neem je rolmaat ook gerust mee naar de winkel.

De locatie

Het is van tevoren een goed plan om na te denken over de locatie van de bank. Zéker wanneer je start met het (opnieuw) inrichten van een woonkamer. Zet je de bank midden in de kamer of wordt hij tegen een muur of een raam met vensterbank aangeschoven? In dat laatste geval is het namelijk verstandig om rekening te houden met de hoogte van de bank. Een te hoge bank staat vaak niet zo mooi tegen een raam aan. Bedenk ook welke meubels er bij of in de buurt van de bank komen te staan. Je salontafel, fauteuil(s), bijzettafel(s)? Vaak is het handig om met één groot (meubel)stuk te beginnen, je bank dus, en vanaf dat punt verder te werken. Je bank mag best het pronkstuk van je woonkamer zijn en je wilt natuurlijk niet het gevoel hebben dat de rest van je meubilair er maar een beetje ‘bij gepropt’ staat.

De kleur

De kleur van een bankstel kan best een heikel punt zijn. Want banken heb je tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog. Ben je gevoelig voor trends, kijk dan toch uit met het aanschaffen van een gekleurde bank. Want vind je die volgend jaar nog nét zo leuk? Het veiligste is natuurlijk om te gaan voor een neutrale kleur, grijs bijvoorbeeld. Ik heb de kleuren in ons interieur de afgelopen jaren ook echt al ontelbaar vaak veranderd, maar onze grijze bank kon áltijd. Meer kleur in je interieur breng je natuurlijk op een eenvoudige en goedkopere manier aan met bijvoorbeeld plaids, kussens, accessoires, planten en bloemen. Zo kun je kleuren in je interieur aanpassen naar de seizoenen en naar je stemming.

De functie

Denk er goed over na wat je allemaal op die bank wilt gaan doen. Wij gebruiken onze bank vooral om op te loungen, maar wanneer je bijvoorbeeld graag al werkende aan je laptop op de bank wilt zitten, moet je misschien niet gaan voor een héél diepe zit en zachte kussens. En, past iedereen erop? Heb je een groot gezin of krijg je veel bezoek? Het is natuurlijk erg belangrijk dat je een bank mooi vindt, maar hij moet daarnaast ook echt functioneel zijn en antwoorden aan jouw woonwensen.

Wat is de grootste investering die jij onlangs voor je huis hebt gedaan?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

One Comment

  • FabulousHeidi

    Handig artikel! Ik kocht een aantal jaar geleden mijn bank, witte leer van Italiaans design, hij is echt mega groot, door wat verhuizingen kwam ie niet altijd tot z’n recht, nu gelukkig wel 🙂 mijn ouders kochten onlangs een nieuw stel, alles opgemeten.. bleek dat het niet door het trappegat kon haha! Gelukkig is het opgelost 🙂 Ik kan me eigenlijk niet herinneren wat mijn laatste grootste aankoop voor in huis was…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.