Home inspo,  INSPIRING INTERIORS

Aveda Light the way geurkaars voor schoon water

 

Schoon water is niet voor iedereen vanzelfsprekend. ‘Light the way’ gaat over het inzamelen van geld voor schoon waterprojecten, maar óók over meer bewustwording.

Om geld in te zamelen voor schoon waterprojecten over de hele wereld, introduceert Aveda net als voorgaande jaren een limited edition geurkaars, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Global Greengrants Fund. Dit fonds is een non-profitorganisatie die hoge subsidies voor activisten beschikbaar stelt zodat zij kunnen blijven werken aan het oplossen van milieuproblemen overal ter wereld, en in dit geval dus schoon (drink)water.

Bewustwording

Aveda streeft niet alleen naar een zo groot mogelijke opbrengst, maar ook ontwikkelen zij projecten die allemaal gericht zijn op meer bewustwording. Want in een wereld waar nog steeds ontzettend veel mensen elke dag vele kilometers moeten lopen om überhaupt aan water te komen, wordt er ook ontzéttend veel verspild. Een heel kleine verandering is bijvoorbeeld om niet elke dag je haar te wassen. Hierdoor sta je minder lang onder de douche en gebruik (verspil…) je natuurlijk ook minder water. En voor dié dagen heeft Aveda dan hun Shampure™ Dry Shampoo en Thermal Dry Conditioner. Slim hè? 2018 Is het twaalfde opeenvolgende jaar waarin Aveda een kaars voor het goede doel ontwikkeld heeft en dit keer is hij ‘Light the way’ genoemd.

Aveda Light the way geurkaars

(Verkrijgbaar via Aveda | € 16)

Het gaat om een heel basic uitziende kaars, maar eigenlijk past dat natuurlijk ook wel heel goed bij de boodschap. De kaars is verpakt in een glazen pot die gemaakt is van 100% gerecycled glas en dat glas wordt op zijn beurt weer geleverd in een eenvoudige kartonnen verpakking die voor 90% afkomstig is van gerycled papier. De Aveda Light the way geurkaars is gemaakt van sojawas en heeft een heel aards en tegelijkertijd ‘groen’ aroma. De houtachtige noten zijn afkomstig van gecertificeerd biologische vetiver uit Haïti. Overige geurnoten zijn oregano, marjolein, cederhout en patchouli.

Welke geurkaars brand jij momenteel?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

6 Comments

 • Babs

  Allereerst complimenten voor wederom jouw beeldschone foto’s!
  Heerlijk, zo een geurkaars en met een goed doel helemaal natuurlijk!
  Ik ben echt heel snel onder de douche, binnen nog geen 10 minuutjes heb ik gewassen, onthaard en mijn haren gewassen.
  Momenteel brand ik weinig geurkaarsen, volgens mij zijn ze ook allemaal op.
  Patchouli vind ik heerlijk ruiken en oregano, ook zalig! Lijkt mij een lekkere combi!

 • Sonja

  Wat heb je het mooi ingericht!
  Ik ben dol op geurtjes, kaarsen, waxmelts… ik brand ze nu minder met het mooie weer. Daarvoor in de plaats brand ik nu meer wierook! Ook zo lekker!

 • Annette

  Ik ben mijn kaarsen van Dubai die ik bij Bath & Bodyworks had gekocht aan het branden op het moment maar brand ze in deze tijd minder dan vanaf de herfst dan is het echt dagelijkse kost.

 • Deb

  Heb weer genoten van je mooie foto’s én interieur! Goed dat Aveda zich hiervoor inzet en dat al 12 jaar. Ik ben eigenlijk nog helemaal niet zo bekend met dit merk. Ik ben dol op geurkaarsjes en brandde vanavond Cherry Blossom van Yankee Candle.

 • Dhini

  Ik heb niet zo veel geurkaarsen in huis. Als ik de geurkaars heb, ruik de geur niks. Vorige week kreeg extra geur Therme toen ik twee producten gekocht. Het ruikt echt lekker, alleen weet niet of ook lekker als vuur aan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.