DIY & tips, INSPIRING INTERIORS

Hiér moet je op letten bij het kopen van een nieuwe lamp

Shine bright. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wat is de functie van de lamp?

Voordat je een lamp aanschaft, is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welke functie die lamp in je huis gaat krijgen. Een plafondlamp verlicht bijvoorbeeld een heel groot deel van de ruimte, terwijl een wandlamp vooral praktisch is als je plaatselijk licht nodig hebt, bijvoorbeeld in een hal. Sfeerverlichting geeft, zoals de naam het al zegt, vooral sfeer en gezelligheid, maar is minder ‘praktisch’. Wanneer je online op zoek gaat naar een nieuwe lamp, is het super handig om te weten dat je bijvoorbeeld bij Directlampen kan filteren op ruimte. Het maakt natuurlijk wel een verschil of je een leeslampje voor naast je bed zoekt, of een lamp waar je tot ‘s avonds laat bij kan werken.

Het formaat van de lamp

Het is natuurlijk belangrijk dat je lamp voldoende licht geeft en mooi in de ruimte staat, maar hij moet ook fysiek passen! Zeker wanneer je een wat lager plafond hebt of rekening moet houden met deuren die in de buurt van de lamp open gaan, moet je van te voren goed opmeten of de lamp die je in gedachten hebt daar eigenlijk wel gaat passen.

Welke lichtbron kies je?

Als je eenmaal je nieuwe lamp uitgekozen hebt, moet er natuurlijk ook een lichtbron in. In spots worden bijvoorbeeld vaak halogeenlampen geplaatst. Voordeel is het feit dat een halogeenlamp direct brand zodra je het licht aandoet en dat er veel licht afkomt. Aan de andere kant zijn halogeenlampen niet zo zuinig. Een spaarlamp aan de andere kant is zuiniger, maar een spaarlamp heeft wel een langere opstarttijd nodig. LED-lampen tot slot gaan erg lang mee en hebben geen opstartijd. Waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden is dat je een LED-lamp meestal niet kan dimmen.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

2 Comments

  1. Linda says:

    Wow! Wat is het super mooi allemaal. Je huis foto’s kunnen zo in een woonblad, ze zijn zo mooi en jullie slaapkamer is echt prachtig. De lamp vind ik erg leuk en helemaal, als het licht aan is, wat zal dat gezellig zijn.
    Alles is zo mooi en stijlvol, de blauwe accenten, het behang, de gordijnen, alle details zoals de knoppen op de kast, het is een heel mooi, één geheel, iets wat jou wel is toevertrouwd. 🙂

  2. Bianca Rueter says:

    Super mooie stijlvolle slaapkamer heb je zeg! Zoals Linda al zegt: de foto’s kunnen zo in een woonblad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.