DIY & tips,  INSPIRING INTERIORS

Dít zijn de meest gemaakte fouten bij het verzorgen van je planten

 

Maar vanaf nu doe jij het dus nooit meer verkeerd!

Planten in een te kleine pot zetten

Een plant is een levend iets, en heeft dus ruimte nodig om te groeien. Je doet er dus goed aan om een plant niet in een te kleine pot te zetten. Bepaalde planten die hard groeien, zoals de Monstera bijvoorbeeld, moet je eigenlijk op een bepaald moment ook even overpotten naar een grotere pot.

Te veel of te weinig water geven

Ik denk dat te weinig water geven vaker voorkomt dan te veel bij de meesten, maar ook dit is echt funest voor je plant. Als je je plant te weinig water geeft, zul je dat gaan zien aan de bladeren, maar natuurlijk ook aan de potgrond, die er uitgedroogd bij zal staan. Wanneer je een plant te veel water gegeven hebt, merk je dat niet altijd direct op. Het kan namelijk zo zijn dat het grootste deel van het water naar onderen is gezakt en dan kan de aarde er bovenop evengoed toch droog uitzien. Planten die te veel water gekregen hebben, kunnen gaan rotten bij de wortels en dat gaat behoorlijk stinken. Een bloempot met een gaatje onderin is het makkelijkste wat je dus kunt hebben om te voorkomen dat dit gebeurt. Vergeet niet om er een schaaltje onder te zetten!

Een plant op de verkeerde plek zetten

De ene plant heeft meer zonlicht nodig dan de andere plant. Verdiep je dus van tevoren even goed in hoeveel licht (en ruimte!) een plant nodig heeft om het goed te doen. Houdt er verder rekening mee dat planten die in de vensterbank staan, dus altijd in zonlicht en in de winter boven de verwarming, ook extra aandacht nodig zullen hebben.

Heb jij veel planten in huis?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

4 Comments

  • Babs

    Guilty..Sosm geef ik ze veel te veel water en soms vergeet ik het gewoon. Maar soms heb ik geluk, dan groeien sommige planten als een malle terwijl ik niks bijzonders doe. En dat schoteltje! Het is mij nogal vaak overkomen dat ik vrolijk aan het wateren was en later merkte dat de hele vloer nat was…oeps!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.