Home inspo,  INSPIRING INTERIORS

Hal make-over met design vloerkleed van Louis de Poortere

 

Extra leuk thuiskomen.

Het tropische behang in de hal hebben wij al weer even, echter, het zat tot een paar weken geleden op één wand. Toendertijd was ik een beetje huiverig dat het te druk zou worden en hadden we de rest van de hal dus wit gelaten, maar ik begon me steeds meer te storen aan die ontzéttend saaie, witte, kale wand. Toen het behang eenmaal op de rest van de muren zat, ben ik ook op zoek gegaan naar leuke accessoires voor een echte hal make-over en hier zie je dan het eindresultaat.

BN wallcoverings behang

Zoals je wel weet ben ik groot fan van behang. Met behang creëer je namelijk heel snel een totáál andere sfeer in een ruimte. Hoewel ik dus in het begin ‘bang’ was dat deze print op alle muren te druk zou zijn in onze kleine hal, kwamen we er al gauw achter dat we hiermee juist het tegendeel bereikten! Je moet je voorstellen dat de kanten die je hierboven ziet, tot voor kort helemaal wit waren. Verder was onze vorige kapstok een stuk kleiner. Ik had op een bepaald moment alles in huis liggen en toen ik op een zekere zaterdag terug kwam van mijn werk, had André als verrassing zowel al behangen als de nieuwe messing kapstok op gehangen, en ik wist serieus niet wat ik zag! De hal leek plotseling optisch veel ruimer. Bizar gewoon!

Meer opbergruimte

Ik ben al jaren enorm fan van messing in huis. Zodra ik deze kapstok dan ook zag, was ik er direct helemaal wég van. We hebben hem vrij hoog opgehangen, omdat ik van tevoren namelijk al wist dat ik er een kastje onder wilde plaatsen. Naast gezellig moet een hal wat mij betreft ook echt functioneel zijn. We hebben nu niet alleen meer hang-gedeelte omdat deze kapstok groter is, maar dus ook meer opbergruimte. Voorheen hadden we een open mand onder de kapstok staan waar we al onze mutsen en shawls in bewaarden, maar dat vond ik heel slordig staan, en zoals je weet; ik ben een ontzéttend opgeruimd type, dus je kunt je wel voorstellen hoe blij ik hier nu mee ben. Het kastje wat je ziet is overigens ‘officieel’ een nachtkastje van Ikea. Ik kom altijd graag bij Ikea voor basic meubels zoals deze, en zodra je er dan een ander deurknopje op doet, heb je gewoon een super tof geheel.

Louis de Poortere vloerkleed

Net zoals het geval is met behang, creëer je ook met design woonaccessoires zoals een vloerkleed direct heel veel sfeer in een ruimte. Het leuke van design vloerkleden van dit formaat is dat je ze heel makkelijk verplaatst als je daar eens zin in hebt. (En ja, ik heb daar dus nogal vaak zin in). De afmetingen van het vloerkleed zijn 60 bij 90 cm., maar Louis de Poortere heeft vloerkleden in maar liefst negen verschillende afmetingen. Dat niet alleen, ze zijn ook nog eens verkrijgbaar in allemaal verschillende kleuren. Ik heb gekozen voor het Louis de Poortere Fading World Medallion Grey Turquoise Vloerkleed. Zoals je weet heb ik in alle ruimtes van ons huis veel met zowel blauw als groen gewerkt, en ik heb dus bewust voor een kleur gekozen die in alle ruimtes van ons huis mooi zouden staan. En het leukste is; dit vloerkleed van Louis de Poortere staat ook écht prachtig in alle ruimtes van ons huis. De kleur matcht enorm goed bij onze donkerblauwe gordijnen in de slaapkamer, maar óók bij het blauwe behang in onze woonkamer. Ik vond de combinatie van het blauw hier dus ook verrassend leuk met het groen uit het behang. Wat ik vooral zo speciaal vind aan het vloerkleed, is dat er in feite verschillende stijlen in verwerkt zijn; zo is het patroon natuurlijk behoorlijk klassiek, maar tegelijkertijd is de kleur heel fris en modern. Het mixen van stijlen, kleuren en patronen is iets dat ik ongelooflijk leuk vind om te doen in huis, en je ziet hoe goed de nostalgische print van het vloerkleed kan in combinatie met het super moderne behang. De prijs van het vloerkleed is € 69.

De spiegel en de gallery wall

Aan de andere kant van het kastje en de messing kapstok hangt een ronde spiegel aan een touw en in de weerkaatsing kun je nog even leuk het geheel zien. Ik vind een spiegel echt een onmisbaar item in de gang, want zo kun je altijd nog even snel een laatste check doen voordat je de deur uitgaat. In de hal heb ik verder nog gekozen voor een kleine gallery wall. Ook hier tussen hangt een spiegeltje, want waarom zou je alléén maar voor lijstjes gaan? Leuk aan een gallery wall vind ik altijd dat je de inhoud van de lijstjes zo nu en dan eens kunt verwisselen. Ik moet zeggen dat ik déze drie nu nét het afgelopen weekend opgehangen heb, dus voorlopig zal het er nog wel even zo uitzien.

Behang BN wallcoverings | Kast Ikea | Deurknopjes Zara home | Vloerkleed Louis de Poortere via Mister Design | Kapstok Sissy boy Homeland | Blauwe bloempot Sissyboy Homeland | Schaaltje met tijgerprint Zara home | Zwarte fotolijst Action | Schoolplaat met vlinder HK living | Messing spiegeltje Loods 5 | Ronde spiegel Rivièra Maison

Wat vind jij van het geheel?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.