Home inspo,  INSPIRING INTERIORS

Home-inspo | Badkamerkast indelen met Ikea BILLINGEN bakjes

 

En ze passen precies. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik vind het super leuk om spulletjes te organizen, en het is natuurlijk het allerleukst om dat te doen als je hiervoor een goede ‘basis’ hebt. Toen wij dit huis enkele jaren geleden kochten, lieten wij als eerste project onze badkamer doen. We hebben absoluut geen fancy badkamer, hij is heel eenvoudig. Als badkamerkast hebben wij het GODMORGON meubel van Ikea. Hier ben ik eigenlijk nog best wel tevreden mee, vooral vanwege het feit dat deze kast super veel opbergruimte heeft in de vorm van twee diepe lades. We hebben gewoon enorm veel spulletjes in de badkamer, en ik vind het fijn dat we dat allemaal kunnen opbergen in het meubel.

Passend opbergsysteem voor in de Ikea GODMORGON lades

Nu heeft Ikea meestal van die heel slimme dingen, ook wat opbergen betreft. Maar wat ik enorm miste was een mooi (passend!) opbergsysteem voor in deze GODMORGON lades. Het meest bekende opbergsysteem van Ikea voor de badkamer is denk ik wel de GODMORGEN set. Dit is een set met vijf transparante bakken in verschillende maten. Niks mis mee op zich, maar hoeveel van die sets je ook koopt, je houdt altijd ruimte over aan de zijkanten van de la. Natuurlijk kun je ook gewoon mandjes kopen bij HEMA of Xenos, maar je blijft het zelfde probleem houden. Ze zijn altijd of te groot of juist te klein, waardoor je ruimte overhoudt. En dan kun je natuurlijk verschillende soorten mandjes gaan combineren, maar dát wilde ik juist niet. Ik wilde een eenheid.

Ikea BILLINGEN lade-inzet voor in de GODMORGEN lades

En dat heb ik dan nu eindelijk, in de vorm van deze Ikea BILLINGEN lade-inzet. De afmetingen van deze bakjes zijn 33 bij 17 cm. Ik heb er vier naast elkaar en je houdt een centimeter over aan de achterkant en iéts meer aan de zijkant, maar zonder dat het stoort. Het GODMORGON badkamermeubel heeft van zichzelf houten dividers in de lades, en als je die er inlaat, past het helemaal perféct. Ik heb ze er bewust uitgelaten, omdat ze bij ons steeds los raakten en omvielen, super vervelend. Het leuke is dat deze BILLINGEN bakjes van Ikea slechts € 0,99 per stuk kosten. In totaal heb ik er acht gekocht, want ons GODMORGEN meubel heeft twee lades. Ik heb voor dus nog geen acht euro nu een super opgeruimde badkamerkast. En ja, ik kan daar nu eenmaal héél blij van worden. De bakjes zijn gemaakt van kunststof, dus je kunt ze ook makkelijk schoonmaken. Ik heb ze ook al in de vaatwasser gehad, en ook daar kunnen ze tegen.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

4 Comments

 • Heidi De Winter

  Dat ziet er echt wel heel netjes en mooi georganiseerd uit! Top!
  Past er bv. ook een haarlak spuitbus van 250 ml in? Is ca. 22cm hoog.

  • Christiana

   Dankjewel Heidi;-) De la is bijna 27 cm. hoog, dus dat zou kunnen als je hem rechtop zet. Heb je toevallig hetzelfde meubel? Het grootste deel van het bakje is 21 cm. lang, dus voor neerleggen is ‘ie dan te groot.

   • Heidi De Winter

    Dag Christina,
    Ikzelf heb geen Ikea meubel. Ons badkamermeubel wordt op ‘maat’ gemaakt. Het badkamermeubel heeft een lengte van 2m40. Er komen in totaal 8 lades, waarvan 4 groter in lengte zijn en 4 lades kleiner in lengte zijn. k vind deze BILLINGEN bakjes zéér interessant en/of misschien ook andere opbergsystemen van Ikea, maar dat moet ik eerst nog gaan uitzoeken. De BILLINGEN bakjes zijn ‘goedkoop’ en lijken mij ontzettend ‘handig’, alleen jammer dat je er geen spuitbus haarlak plat erin kan leggen.
    Staand kan dat wel als de hoogte van de lade dan weer goed is. Alleen zal er vooraf goed gemeten en gepuzzeld moeten worden. De lengte, breedte en diepte van het badkamermeubel kan nu nog aangepast worden. Er is een ontwerp van de hele badkamer gemaakt, maar het badkamermeubel kan nog altijd aangepast worden.
    Het allerbelangrijkste voor mij is dat als je opbergsystemen koopt dat ze handig, bruikbaar, eenzijdig en goedkope zijn. Het oogt ook heel ordelijk/netjes. Je hebt een goede keuze gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.