Home inspo,  INSPIRING INTERIORS

Kneipp World of fragrances geurkaars & geurstokjes

 

Cocoonen met Kneipp.

Ik ben een echte huismus. Nu de dagen weer korter en donkerder worden brand ik ook weer elke dag kaarsjes, en meestal staat er ook wel ergens in huis een geurkaars aan. Goed nieuws voor de huismusjes onder ons die fan zijn van Kneipp, want het merk kwam onlangs met hun nieuwe World of fragrances collectie; een serie van geurstokjes en geurkaarsen in niet minder dan vier verschillende geuren.

Kneipp world of fragrances; de geuren

‘Zorgvuldig geselecteerde composities van natuurlijke etherische oliën die niet alleen lekker zijn om te ruiken, maar die daarnaast ook een positief effect op je stemming hebben’, aldus Kneipp. Ik laat je twee producten zien van twee verschillende geuren, maar in totaal zijn er dus vier geuren; sandalwood-patchouli, vetiver-mandarin, lavender en macademia-star anise. Zowel de geurkaars als de geurstokjes zijn in al deze geuren beschikbaar.

Kneipp World of fragrances geurstokjes No.3 Lavender

(Verkrijgbaar bij de drogist | 50 ml. voor € 8,99)

Geurstokjes en kaarsen moeten wat mij betreft niet alleen lekker ruiken, maar er ook mooi uitzien. Met de geurstokjes heeft Kneipp het goed gedaan; het gaat om een transparant glazen flesje met een bamboe deksel en bamboekleurige stokjes. Vrij eenvoudig en minimalistisch, maar op zich natuurlijk helemaal prima; deze look past in vrijwel elk interieur. Elke set bevat zeven stokjes. Over het algemeen geld natuurlijk dat hoe meer stokjes je plaatst, hoe intenser je de geur gaat ruiken. Het is verder de bedoeling dat je ze eens in de zoveel tijd even omdraait. Lavender is over het algemeen een geur waar je van moet houden. Voor mij is lavendel echt een geur waar ik van heb ‘leren’ houden in de afgelopen jaren. Ik denk dat dat voor veel mensen herkenbaar is. Geuren, bijvoorbeeld parfums, die ik lekker vond toen ik een jaar of vijftien was, kan ik nu niet meer om me heen hebben, terwijl ik andere geuren juist heel erg heb leren waarderen in de afgelopen jaren. Ik vind dat je de geur verder al vrij snel gaat ruiken zodra je de stokjes geplaatst hebt, ze ‘vol hebt laten zuigen’ en vervolgens voor de eerste keer hebt omgedraaid. Het is een vrij pure en schone lavendelgeur, niet te opdringerig. Prima dus, ik wil geurstokjes ruiken, maar de geur moet niet te bedwelmend of te overheersend zijn. Wat verder prettig is, is natuurlijk het losse dopje op de fles. Wanneer je de geur even niet meer wilt ruiken of wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat, draai je gewoon de dop op het flesje.

Kneipp World of fragrances geurkaars Macadamia star anise orange

(Verkrijgbaar bij de drogist | 145 gram voor € 7,99)

Hoewel ik de geur van de geurstokjes dus lekker vind, is de geurkaars toch wel mijn favoriet. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik me er bij voor moest stellen; macademia star anise orange. Kneipp noemt het zelf een warm-kruidige elegante geur. Daar kan ik me ook wel in vinden, hoewel je je niet al te veel moet voorstellen bij de term ‘kruidig’. Het is bijvoorbeeld zeker geen zware of ‘oriëntaalse’ geur. Prima wat mij betreft, want daar hou ik zelf helemaal niet van. Ik vind het een typische cocoon-geur, en ook weer niet te overheersend. Ook deze verpakking is weer heel basis en minimalistisch, maar Kneipp; wáárom die grote lelijke sticker aan de achterzijde van het glas? Hierboven op de foto kun je die goed zien zitten. Had die niet op de onderkant van het glas gekund? Uiteindelijk hebben we de sticker er af weten te krijgen, maar er bleven nog steeds plakresten zitten. Nee, dat hadden ze echt anders moeten doen, wat mij betreft dan. Wat trouwens nog leuk is om te vertellen, is dat Kneipp binnenkort ook een badschuim, douchecrème en een bodylotion in deze geur introduceert.

Wat vind ik van de Kneipp World of fragrances producten?

Ik vind het zeker een leuke toevoeging aan het assortiment. De prijs / kwaliteit verhouding is prima in orde. Het zijn fijne, prettige geuren die behoorlijk puur ruiken en de prijs vind ik persoonlijk goed. De combinaties van geuren vind ik verder ook verrassend. De basic look is prima; zo passen de producten in ieder interieur. Tja, alleen die sticker op de geurkaars is dus jammer. Aanraders!

Heb jij graag geurende producten in huis? Welke geur is jouw favoriet?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

9 Comments

 • Babs

  Ja, inderdaad…die sticker is inderdaad niet mooi erop. Helemaal mee eens. Lavendel mag van mij ook niet te opdringerig zijn, dan word ik er ook een beetje misselijk van. Wij logeerden in een Gitte in Frankrijk en werkelijk overal rook het in dat huis naar lavendel…Nu ik er weer aan denk voel ik gewoon mijn maag weer opspelen.
  Ik ben ook een echte huismus en meer fan van kaarsen, die ruik je vaak sneller en beter!

 • Mariska Groot

  Die lavendel heb ik ook en lekker in mijn slaapkamer neergezet voor het rustgevende gevoel 🙂 Ik had de geurkaars in Cosy en helemaal opgebrand, wat was die lekker! Zag ze laatst staan bij de supermarkt bij mij dus heb er gelijk weer een gekocht.

 • Natascha - Beautyopinie

  Ik heb lavendel door de jaren heen ook leren waarderen, heerlijk vind ik het inmiddels! Ik heb trouwens ooit gelezen dat geurstokjes en geurkaarsen helemaal niet zo goed schijnen te zijn, weet jij of dat bij een ‘mooi’ merk als Kneipp anders is? Gebruiken zijn natuurlijke ingrediënten hier?

  • Christiana

   Goede vraag Natascha, en ik moet je het antwoord schuldig blijven. Je leest inderdaad erg veel over ‘slechte’ of zelfs ‘giftige’ stoffen in kaarsen, maar het punt is dat het vaak gaat om tegenstrijdige boodschappen. De een beweert dat daadwerkelijk natuurlijke ingrediënten zoals sojawas beter zijn dan bijvoorbeeld paraffine kaarsen, terwijl de ander weer zegt dat kaarsen branden sowieso slecht is voor de gezondheid, welke je ook pakt. Dus tja, ik weet het eigenlijk niet zo goed….

 • Deb

  Ik denk dat ik de macademia star anise orange geur mij ook het meest aanspreekt. Ik ben ook nog wel benieuwd naar de sandalwood-patchouli geur, die lijkt me ook erg fijn. Op dit moment zou ik denk ik voor de kaars gaan, die zijn hier momenteel niet aan te slepen 😊.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.