Home inspo,  INSPIRING INTERIORS

Mooi voor je raam

Ik lees het wel eens in woonmagazines; dat mensen jaren en jaren doen om hun huis ‘af’ te krijgen. Yeah right, dacht ik altijd. Mij niet gezien; ik ga geen jaren in een bouwput wonen, en wil mijn huis binnen enkele maanden kant en klaar.

Wishful thinking was dat…We kochten ons huis in de winter van 2013, en ik begin steeds meer punten te zien die nog gedaan moeten worden. Met ons huurhuis mochten we vrijwel niets veranderen, nu we ons eigen huis hebben, kunnen we alles (laten) doen wat we maar willen, aangezien we natuurlijk zeker wel van plan zijn hier voorlopig te blijven. Hoe fancy je meubels en accessoires ook zijn, ze komen nooit helemaal mooi tot hun recht in een huis waarvan de basis niet netjes is.  Als ik het over basis heb, praat ik dus over mooi afgewerkte muren, een goede vloer en mooie raambekleding.  Waar ik mee bezig ben, is de verandering van mijn werkkamer. Nu ik mijn webshop niet meer heb en de kamer niet meer tevens als showroom hoef te gebruiken, kan ik hem helemaal voor mezelf inrichten. Ik wil er heel graag alsnog een witte vloer in laten liggen, nu ligt de vloer van de vorige eigenaar er nog in, maar iets lichts en wits begint toch wel weer te kriebelen! Verder heb ik aan één wand natuurlijk het roze Pip studio behang wat ik nog steeds prachtig vind, en de overige wanden zijn gestuukt en wit geverfd. Ik heb er een schuin raam waar een heel oud, gedateerd rolgordijn hangt. Nu heb ik hem vrijwel altijd open, maar als het straks zomer is, heb ik hier een ontzettend felle lichtinval, soms lastig met foto’s maken, de meeste foto’s voor ByChristiana maak ik namelijk in deze kamer. Bij VELUX ® heb ik een mooi rolgordijn gevonden waarmee je de lichtinval kan temperen, en zoiets is dus precies wat ik nodig heb.

Kijk: gewoon heel clean en netjes, weer zo’n perfect basis element waarmee de kamer nog mooier wordt. Hij is verkrijgbaar in 37 kleuren overigens, maar ik heb gekozen voor wit. Handig trouwens dat je bij VELUX gratis kleurstalen kunt aanvragen. Zeker wanneer je een ruimte vanaf de basis helemaal gaat (her) inrichten en je wilt kleuren mooi laten matchen, dan kan het handig zijn stalen van behang, verf en in dit geval (rol) gordijnen te verzamelen. Niet alleen helpt het je om beter een keus te maken, het kan je ook nieuwe inspiratie en ideeën geven voor onverwacht mooie kleurencombinaties.

© ByChristiana tekst & fotografie – All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 Comments

 • tineke

  Ontzettend mooi! Ik droom van kroonluchters, een huis voor pastel kleuren en bloemenprintjes. Ik woon samen dus mijn vriend moet het (helaas) ook mooi vinden!
  Liefs

 • ING

  Dat ziet er geweldig mooi en chique uit ! Ik droom van een witte basis met mooie kroonluchters veel kaarsen en kussens in zachte kleuren met mooi glaswerk , en gelukkig is die droom al bijna helemaal uitgekomen , nu de keuken nog, die is hoogglans wit met roze granieten aanrecht ,die zit er al 22 jaar in, dat zou ik graag veranderen in iets met zwart graniet , en gezellig aankleden met mooie accessoires, maar daar kom ik nog niet uit.

 • Linda

  Heerlijk om ze de kamer van je dromen te kunnen maken. Het word vast heel bijzonder.
  Momenteel droom ik van een nieuwe vloer en een mooi bed. Vanwege mijn gezondheid heb ik een speciaal bed, maar wat zou ik daar graag een mooie ombouw om willen laten maken. Maar dromen horen erbij en dromen is fijn…..ik droom nog even verder 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.