Home inspo,  INSPIRING INTERIORS

Project tuin

Wij kochten een huis met een tuin. En een gigantische vijver. En dat je dan niets met vissen hebt. Niet op je bord, en al hélemaal niet in je tuin.

‘Ja, maar als je straks een tuin hebt’, zeiden mensen dus tegen mij, ‘dan komt dat vanzelf’. Nou. Bij mij dus niet. Ik heb wel allemaal ideeën hoor, aan inspiratie geen gebrek. Maar ja, voer ze maar eens uit. Ik ben al blij dat ik mijn hortensia bij de voordeur al drie weken in volle roze glorie heb hangen. Maar goed. De tuin dus. Die is een beetje raar bedacht en ontworpen. Er zitten allemaal verdiepingen in, er stond een gigantisch (groen!) tuinhuis, en met gigantisch bedoel ik dus ook echt gigantisch, en tot overmaat van ramp had de vorige eigenaar er een vijver van zes meter lang aan laten leggen. Zes meter dus.

Afgrijselijk.

Ik heb dus maanden bij André lopen zeuren dat die vijver eruit moest. Maar ik kreeg het maar gewoon niét voor elkaar tot ik uiteindelijk ben gestopt met zeuren. En toen zei hij een tijdje geleden opeens: ‘Die vijver is toch wel heel erg groot hè. En toen zei ik (heel voorzichtig): ‘Ja’. En toen zei André: ‘Zullen we hem er toch maar uithalen?’

TuinMei

En dat hebben we dus gedaan! Nu hebben we een héél grote zandbak. Ondertussen hebben we ook zestig zakken aarde gekocht, en komt er binnenkort dus écht gras te liggen. Ik kan het nog gewoon bijna niet geloven, mijn eigen grasveld in mijn eigen tuin! Nu ziet het er allemaal heel grauw en somber uit, maar ik moet gewoon nog wat geduld hebben. Dat heb ik het afgelopen jaar wel écht geleerd; koop je een huis, dan moet je de dingen tijd geven, niet alles kan tegelijk. Sowieso financieel natuurlijk niet, maar soms moet je ook gewoon tegen bepaalde dingen aanlopen, of krijg je opeens inspiratie voor een bepaald ‘project’ in je huis. (Helaas heb ik over het algemeen wat te veel inspiratie voor dit soort ‘projectjes’ en wordt André soms een heel klein beetje moe van mij als ik het weer op mijn heupen krijg en iets wil veranderen in huis). Afijn. We zijn dus druk bezig, zodra het gras erin ligt, wil ik de tuin gezellig gaan maken, en dan wil ik ook deze:

Ligstoel

Ik zie mezelf al helemaal liggen, boekje erbij, zonnebrilletje op, héérlijk genieten! De ligstoel vond ik hier.

© ByChristiana tekst & fotografie – All rights reserved

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

5 Comments

 • Hester

  Jullie hebben nog best een grote tuin, wordt mooi volgens mij! Onze tuin is iets kleiner, maar alsnog wel gezellig met een zitje achterin, postzegeltje gras, perkje met bloemen, tuinhuis, tuintafel en ligstoel. Toch wel heel fijn hoor!

 • Linda

  Wat leuk dat jullie met de tuin bezig zijn, het zal vast heel mooi worden.
  Ik heb geen tuin, dus er valt weinig te doen 😉

 • fred

  Tuin ziet er al leuk uit,benieuwd hoe het eruit gaat zien als het gras er ligt. Vind het nog steeds jammer dat de vijver weg is.maar dit ziet er ook prachtig uit.nog gefeliciteerd met je nieuwe baan ?????? Liefs papa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.