Home inspo,  INSPIRING INTERIORS

Roomtour met mijn nieuwe Patrizia bureau van Made.com

 

Ontdek hoe vintage blauw, polkadots en messing samen een super leuk geheel vormen.

Er zijn twee dingen waar ik heel lang naar op zoek geweest ben voor op mijn werkplek thuis, en dat is een hanglamp en een nieuw bureau. Hiervoor had ik een steigerhouten bureau dat ‘officieel’ een eettafel was, maar het punt hiermee was dat het oppervlak niet egaal was, waardoor je er niet makkelijk op kon schrijven. Bovendien vond ik hem op een gegeven moment te ‘stoer’ worden voor de rest van de ruimte. Onlangs vond ik mijn nieuwe bureau bij Made.com, en ik had er niet blijer mee kunnen zijn.

Patrizia bureau van Made.com

Ik was dus op zoek naar een nieuw bureau, maar ik had eigenlijk niet heel specifiek een glazen bureau in gedachten. Ik wist wel dat het een beetje ‘chique’ moest zijn. Toen ik op dit bureau van Made.com stuitte, was ik er direct hélemaal weg van. En het fijne was, alles klopte! Een mooi ‘glad’ oppervlak, in tegenstelling tot die van het steigerhout bureau, het messing dat zo op de foto helemaal matchy matchy zou zijn met mijn nieuwe Flos hanglamp, de afmetingen waren perfect (niet te groot en niet te klein voor de ruimte) en de prijs was ook nog eens goed. Normaal gesproken zijn glazen tafels behoorlijk onbetaalbaar, maar dit Patrizia bureau van Made.com kost € 349. Niet super goedkoop natuurlijk, maar ook weer niet zodanig duur dat hij echt ‘onbereikbaar’ was. Ik vond het bestellen bij Made.com een heel klein beetje spannend, want de artikelen komen natuurlijk uit het buitenland en je moet altijd maar afwachten óf, maar vooral wanneer en in welke hoedanigheid zo’n bestelling bij je thuis aankomt. De service had echter niet beter (en bijna niet sneller) kunnen zijn, want ik bestelde het bureau op een maandag en zaterdag stond het al boven op mijn kamer. Het ‘in elkaar zetten’ stelde eigenlijk ook niets voor, want het Patrizia bureau van Made.com bestaat uit een glazen zwarte plaat en twee losse messing onderdelen die er los onderstaan. Er hoeft dus geen schroevendraaier aan te pas te komen. Ik verbaas me ook er nog steeds over hoe stevig deze constructie is. Ondanks het feit dat de glazen plaat in feite los ligt, merk je dat dus tijdens het werken helemaal niet.

Flos hanglamp via Mister design

De Flos hanglamp hangt inmiddels al weer een tijdje, maar ook dat is een lange zoektocht geweest. Er waren voldoende lampen die ik mooi vond, maar op de één of andere manier waren ze allemaal te groot, zodat hij te laag in de kamer zou hangen en ik (letterlijk) tegen de lamp aan zou lopen, niet handig natuurlijk. Een lamp die ik nog steeds prachtig vind is de SINNERLIG hanglamp van Ikea, gemaakt van bamboe. Ik wist namelijk zéker dat zoiets super mooi bij de rest zou staan, maar met zijn hoogte van 54 cm. was hij gewoon te lang. Soortgelijke varianten in een kleinere maat waren het allemaal nét niet. Uiteindelijk ben ik gaan zoeken op ‘messing’ lampen en uiteindelijk is deze messing hanglamp van Flos het geworden. Toen hij binnen kwam, kon ik in de eerste instantie wel janken, want er zat een mega lange draad aan. Het eerste wat in me opkwam was dat die ook opgerold nóóit in het kapje tegen het plafond zou passen, en ik was dus bang dat ook déze lamp te groot (te laag…) zou zijn. André echter liet me weten dat je gewoon een stuk van een elektriciteitsdraad kunt afknippen. Dat had ik dus nooit geweten…Ik kocht de Flos hanglamp bij Mister design en de prijs ervan is € 330. Ik wil je nog wel graag een tip meegeven. Hier wordt als lichtbron een LED lamp van meer dan € 50 bij aanbevolen. Dat vond ik bij voorbaat al belachelijk duur. Er past echter geen ‘normale’ lichtbron in deze lamp, omdat de opening van de bol slechts 2 cm. is. Uiteindelijk hebben wij er een lampje in gedaan die normaal gesproken in de afzuigkap gaat, dié is namelijk wel smal genoeg. Hiervoor betaalde ik nog geen vier euro bij de bouwmarkt.

Ikea Malm

De rest van de kamer is nagenoeg hetzelfde. Ik heb nog steeds de zwarte Malm kasten van Ikea staan en die zijn ideaal om (veel) spullen in op te bergen. Misschien ga ik er ooit nog deurknopjes op maken, maar voorlopig vind ik het goed zo. Nog steeds heerlijk en heel erg leuk en gezellig vind ik de grote petrolkleurige loungestoel. Ik heb die inmiddels al weer een tijdje en ik zit er eigenlijk bijna dagelijks in. De witte muur rechts is saai en zal dat waarschijnlijk ook blijven. Normaal gesproken staan hier namelijk mijn fotografielampen en het tafeltje waar ik al mijn productfoto’s op maak. Omdat ik wekelijks foto’s maak, vind ik het niet handig om de lampen steeds helemaal in te klappen en op te ruimen, hoewel het natuurlijke verre van esthetisch oogt in deze kamer. Voor deze foto’s heb ik alles natuurlijk wel even weggehaald. Hoe noemen ze dat ook alweer? Oh ja. #Pinterestlie.

Zwart wit behang Kwantum |   Bureau Patrizia via Made.com |  Stoel Rivièra Maison |   Lijst en poster Desenio |   Bollamp op bureau Zara home |   Vloerkleed Sissy boy homeland |  Hanglamp Flos via Mister design | Plantenbak Ikea |  Petrolkleurige loungestoel Leenbakker |  Kasten Ikea (MALM) | Kussen Caitlin Wilson | Spiegel Zara Home

Wat vind jij van het geheel?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

5 Comments

 • Babs

  Wat een prachtig bureau heb je nu staan! Past echt perfect in het geheel en zo een glazen plaat maakt een kamer ook ruimer omdat het massieve dan weg is! Nog even en straks kan je heuse rondleidingen gaan geven door je huis 😉
  Alleen een man kan zoiets praktisch bijna bedenken dat je een snoer/draad kan inkorten, haha. Ik zou daar ook totaal niet bij stilstaan. Ik klus graag maar met elektra dingen doen vind ik altijd eng, die laat ik graag aan de man over.
  Wat ik heel slim en leuk vind is dat je de lijstjes tot aan het plafond zet, zo lijkt een muur ook hoger naar mijn idee. Ook iets waar ik niet snel aan zou denken.
  Sfeervol ingericht en zo leuk om te doen ook, heerlijk als dan alles echt naar je zin is op een bepaald moment!

 • Sonja

  Oooooh ik vind het helemaal jou! Wat leuk dat je het allemaal zo goed kunt stylen! Niet iedereen heeft dat van Nature in zicht! Chapeau!

 • Deb

  Prachtige werkkamer heb je! Zo mooi gestyled. Je ziet dat er echt overna is gedacht. En inderdaad helemaal jouw stijl. Ik ben ook nog steeds op zoek naar een mooie (hang) lamp voor in de kamer, maar je hebt tegenwoordig zo weinig goede lampenzaken in de buurt dat ik er echt een dagje van moet maken en daar heb niet altijd zin in en tijd voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.