Home inspo,  INSPIRING INTERIORS

Essenza dekbedovertrek Fleur

 

Flowerbomb.

De basis voor de slaapkamer was er natuurlijk al; de grijze laminaat vloer van Balterio, het bed van Ikea en het hoofdboard van Nils Homestore. Vorig jaar kwamen daar de kobaltblauwe gordijnen bij, maar toch…ik was niet tevreden. Het miste iets, en ik wist ook precies wat, namelijk sfeer en kleur, alhoewel dat twee dingen zijn die voor mij vrij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Essenza dekbedovertrek Fleur nachtblauw

Ik heb heel erg lang gezocht naar beddengoed in een blauwtint, dat moest passen bij zowel de gordijnen als het vloerkleed, en nu heb ik het dan gevonden, en wel in de vorm van dit dekbedovertrek in de kleur Fleur nachtblauw van Essenza. Hoewel deze donkere dagen nu niet bepaald de beste zijn om een interieur te fotograferen, komt de kleur van het dekbedovertrek echt verrassend goed tot zijn recht op de foto. Het is écht nachtblauw, en hoewel de kleur natuurlijk niet identiek is aan de gordijnen, vind ik de kleurencombinatie persoonlijk gewéldig. Mag ik best zeggen, toch? Ook de geometrische print van het vloerkleed vind ik heel chique ogen in combinatie met de bloemen op het overtrek. Ik vind dat leuk, verschillende prints met elkaar combineren.

Ikea Klabb lamp

Ook de lamp was een hele zoektocht, terwijl deze lamp al bijna een jaar in ons huis staat! Wij hebben niet heel veel ruimte naast het bed, en er stonden altijd grote lampen op de tafeltjes. Nu vond ik die lampen schitterend, maar té groot. Ik had dus in de eerste plaats gekeken naar wandlampjes, maar dat werd technisch gezien een probleem. Nu was het zo dat we deze staande Klabb lamp van Ikea al een hele tijd in de woonkamer hadden staan, tot ik plotseling een ingeving kreeg om hem eens naast het bed te zetten. En dat was wat mij betreft direct een succes. Wij gaan er dus binnenkort nog één bijhalen. Het tafeltje is van Zara home en komt uit een set van twee. Eén daarvan stond ook beneden en de andere stond in de badkamer. Nu gebruik ik ze dus als nachtkastje. Dit is trouwens direct een super goede tip die je misschien in je eigen interieur ook eens (of wat vaker) kunt toepassen. Wil je een keer wat anders in huis, maar heb je geen budget of geen inspiratie; verplááts dan gewoon eens dingen. Door meubels en accessoires op een andere plek, of zelfs in een andere kamer te zetten, krijg je toch weer een heel andere look. Er moet trouwens nog iets gezelligs óp het tafeltje komen, het is nog een work in progress.

Gallery wall

Momenteel zijn we bezig met de andere kant van de slaapkamer. Zoals je misschien wel weet, heb ik daar een zwarte ladenkast van Ikea staan waarin ik mijn make-up bewaar, en op die wand komt een gallerywall. Ik heb al diverse mooie prints bij Desenio uitgezocht, waar ik trouwens al eerder bestelde en ik ben nog bezig om persoonlijke foto’s uit te zoeken en af te drukken die er ook tussen komen in lijstjes.

Boxspring Ikea Hoofdbord Nils homestore |  Vloerkleed Zara home | Dekbedovertrek Essenza | Blauw kussensloop Zara home | Paarse kussenhoes Caitlin Wilson | Lamp Ikea Klabb | Goudkleurig tafeltje Zara home | Gordijnen Roobol

Wat vind jij van het geheel?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

5 Comments

 • VWillemse

  Mooi hoor, een beetje Franse hotel style achtig.
  Haha weet niet of dat ‘n style is maar daar doet het me meteen aan denken toen ik het zag.

 • Babs

  Wauw, prachtig! Aan een Franse stijl dacht ik ook direct of zolas in een luxe hotel of barok ofzo…(ik ben dol op luxe hotelkamers)
  Jij hebt een mooi stijlgevoel, ik hou van strak en modern maar dit vind ik ook prachtig. Je mag mijn huis ook “make-overen” in die stijl, heel mooi!

 • Deb

  Prachtige slaapkamer hebben jullie. Heel knap hoe je klassiek en modern laat samenkomen. Het dekbedovertrek vind ik echt super mooi, zou ik zelf ook wel willen hebben net als dat hoofdbord, ik ga zeker even bij die winkel kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.