Home inspo,  INSPIRING INTERIORS

(Trouw)foto’s in je interieur | 3 originele ideeën

 

Doe eens wat anders met je foto’s.

Toen wij de foto’s van onze Nederlandse bruiloft binnen kregen, kon ik niet wachten om daar mee aan de slag te gaan. Een boek met foto’s afdrukken is natuurlijk leuk, maar zoiets verdwijnt al gauw in de kast, en van foto’s aan de muur kun je natuurlijk iedere dag genieten! Ik zeg trouwens ‘foto’s aan de muur’, maar je kunt natuurlijk ook ándere dingen met je (trouw)foto’s doen.

Foto op canvas

In onze hal hangt een trouwfoto op canvas. Ik heb inmiddels meerdere foto’s op canvas en ik vind dat materiaal heel mooi bij de sfeer in ons huis passen. Je kunt je canvas in eindeloos veel maten laten afdrukken, dit is er één van 20 bij 30 cm. Ik heb trouwens nóg iets met onze bruiloftsherinneringen gedaan op deze gallery-wall. Die toffe afbeelding rechts onderaan is namelijk de voorkant van het menukaartje dat op onze ontbijttafel lag in Parc Broekhuizen. Ik vond hem zó leuk dat ik hem mee naar huis nam en eenmaal thuis bleek hij gewoon helemaal gaaf hier te passen.

Foto op textielposter

Deze foto op textielposter had je wellicht al hier voorbij zien komen. Ook dit is weer eens wat anders dan ‘gewoon’ een foto inlijsten. Net zoals het geval is met een foto op canvas kun je je foto op textielposter zo groot (of klein) laten afdrukken als je maar wilt. De naam zegt het in feite al, maar je foto wordt dus afgedrukt op textiel. Ik vind dat zelf wel een beetje lijken op op het idee dat je ook met canvas hebt, maar dit is dan echt een dunne poster.

Je foto onder een stolp

Een ander leuk idee is om je foto(‘s) onder een stolp te plaatsen. Stolpen kun je tegenwoordig in alle soorten en maten vinden. Ik heb zelf gekozen voor drie identieke stolpen, maar het lijkt me ook leuk om een mix te maken. Ik heb gekozen voor de BEGÅVNING stolp van Ikea, en dan het grootste formaat van 26 cm. Er is ook een kleinere variant verkrijgbaar, maar zelf vond ik dat nogal ‘ielig’ worden. Hierin zitten foto’s van een 13 bij 18 formaat. Bij Kruidvat (en vast en zeker ook op andere plekken) kun je dit formaat foto’s af laten drukken met een witte rand. Zelf vond ik dat echt een mooie toevoeging. Zoals je ziet past dit formaat perfect onder deze stolp, doordat de zijkanten van de foto iets met de ronding van het glas meegevouwen worden, blijft je foto ook perfect staan.

Welk idee vind jij leuk om toe te passen voor je eigen foto’s?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

4 Comments

  • Babs

    Foto’s onder een stolp, wat een creatief idee is dat! Ik zie vaak van die stolpen in de winkel met een (nep) cactus ofzo en ben dan vaak bang dat het iets is wat leuk in de winkel staat maar weer niet bij mij. (Heb ik overigens met veel spullen)
    Zo een setje naast elkaar is natuurlijk veel leuker.
    Ik barst werkelijk van de foto’s op papier, leuk idee!

  • Deb

    Foto’s onder een stolp, wat een gouden idee! Het staat super leuk. Eens kijken of ik er hier ook iets mee kan. De foto’s met een wit randje staan er super mooi in. Geeft een beetje een vintage effect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.