Home inspo,  INSPIRING INTERIORS

Samenwonen?combineer je verschillende stijlen in een interieur

Een beetje van jou en een beetje van mij. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De regel is: er zijn geen regels

Of, nou ja. Misschien wel een páár dan. Maar vergeet niet; Het is jouw huis en als jij er gelukkig in wordt, is dat het aller, aller, állerbelangrijkst. Elk jaar opnieuw bedenken bepaalde interieurpoppetjes allemaal nieuwe trends. (Tenzij ze een keer te belazerd zijn om iets nieuws te bedenken en gewoon een oude trend nieuw leven inblazen natuurlijk. Gebeurt natuurlijk ook.) Maar let op; altijd maar meegaan met de laatste trends, daar hoef je nu niet persé heel gelukkig van te worden. Neem die koper trend, of de tijd dat iedereen maar lukraak ananassen en doodshoofden in huis ging neerzetten. Mèèèèèh! Blijf bij hetgeen wat jij mooi vindt. Ik heb ook echt een eigen stijl. En al vindt de hele wereld het spuuglelijk. Als ik maar elke dag opnieuw gelukkig ben zodra ik mijn huis binnenloop!

Geef het de tijd

Als het om je interieur gaat, moet je zéker niet alles in ééns willen. Een interieur heeft tijd nodig om te groeien. Het is in principe onmogelijk om alles wat je nodig hebt slash graag in huis wilt hebben in één keer te kopen. Tenzij je net A) de postcodeloterij hebt gewonnen of B) het je geen reet interesseert en gewoon álles bij Ikea haalt. (Maar dat denk ik eigenlijk niet, want dan zat je dit artikel nu niet te lezen). Je kunt nog allemaal van die fantástische ideeën in je hoofd hebben over meubels of accessoires die je in huis wilt halen, maar het ook allemaal daadwerkelijk kunnen vinden is een tweede. En nu niet meteen met hangende schoudertjes gaan zitten als je ‘het’ niet vindt in de eerste de beste winkel waar je gaat kijken, want er komt een dag (écht) dat je er zómaar tegenaan loopt.

Ikea-huis (#oftochmaarniet)

Koop dus niet alles tegelijk als je verschillende stijlen in je interieur wilt combineren, maar ook zéker niet alles in één winkel. Neem Ikea. Niks mis mee natuurlijk. Maar ik zou persoonlijk niet echt heel blij worden van een ontzéttend Ikea huis. Want laten we eerlijk zijn, héél spannend gaat het dan niet worden. Er zijn meer dan genoeg plekjes, zowel online als offline, waar je een mix van allemaal verschillende stijlen tegenkomt. Ga je bijvoorbeeld voor de huisdecoratie van Sweetlivingshop, dan kun je al lekker aan de slag met het mixen en matchen. Je hebt hier bijvoorbeeld diverse design-achtige merkjes zoals House doctor (love it!), maar ook wat meer landelijke slash brocante items van bijvoorbeeld Countryfield.

Het beste van twee werelden

Bepaalde materialen, vormen, kleuren of sferen vind je in verschillende interieurstijlen terug. Neem bijvoorbeeld hout. Dit zie je ontzettend veel in landelijke interieurs, maar het kan ook uitstekend terugkomen in een stoer interieur, denk aan bijvoorbeeld steigerhout. Op die manier kun je dus ook stijlen combineren.

Kleurenpallet

Om te voorkomen dat je interieur een allegaartje wordt, kun je het beste een bepaald kleurenpallet kiezen. Ik ben zelf bijvoorbeeld helemaal into het blauw de laatste tijd. Kies voor verschillende tinten blauw, bijvoorbeeld azuurblauw en kobaltblauw. Probeer je namelijk twee tinten te vinden (zeg bijvoorbeeld in een kussenhoes en een vaas) die éxact op elkaar lijken, dan is de kans A) gering dat dit je überhaupt gaat lukken en B) de kans dat die combinatie het nét niet is, heel groot. Een typisch gevalletje #ikwilwelmaarikkanniet. Ik heb het hier bijvoorbeeld in de slaapkamer gedaan; twee totaal verschillende kleuren blauw in de gordijnen en de kaarsen, en het is tóch een geheel.

Eyecatcher

Of je nu een side-table of een shelfie gaat stylen, of een heel nieuw interieur gaat opbouwen, het kan helpen om met één groot ding te beginnen en daar omheen te werken. Of eigenlijk, twéé grote dingen, want het ging hier natuurlijk om interieurstijlen combinéren. Start bijvoorbeeld met jouw romantische chaise longue én het strakke tv-meubel van je liefde. Neem je deze stijlen en kleuren als uitgangspunt en houd je verder al het bovenstaande in gedachten, dan moet het hélemaal goed gaan komen in dat paleisje van jou!

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.