INSPIRING INTERIORS

Voor wanneer jij ook droomt van je éigen sprookjestuin

 

Wij hebben hier in huis dus nogal wat verbouwd. En veranderd. En toen weer. En weer. Op dit moment is het eigenlijk allemaal best wel prima. Maar de tuin. Oh. De tuin.

Knappe mannen in de bosjes

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik dróóm dus echt van een mooie tuin. Zo een tuin die je in sprookjes zit, waar van die lieftallige meisjes met wapperend haar en enkellange al even wapperende jurken zomaar allemaal knappe mannen in de bosjes tegenkomen. Alhoewel ik in mijn tuin natuurlijk alleen mijn eigen knappe man wil tegenkomen. Dat dat even duidelijk is dus.

Tuintrends

Nu het voorjaar voor de deur staat, ploppen er overal weer nieuwe trends op. En dus natuurlijk ook tuintrends. Eén van de trends van dit voorjaar is de sprookjestuin. Mmmmm. Ik zie mezelf dus al helemaal gaan. Omgeven voor bevreemde, surrealistische tuinaccessoires en –decoraties. Heb jij hier nu ook wel zin in, en belangrijker nog, de ruimte voor? Hier dan even wat tipjes voor jouw éigen sprookjestuin.

Kleuren in de sprookjestuin

In de sprookjestuin ligt de nadruk vooral op de kleuren paars, groen en blauw in combinatie met witte en zachtroze pasteltinten. Zorg dus dat deze combinaties ook in jouw tuin terugkomen. Zet bijvoorbeeld een groene of blauwe tuinbank onder een mooie blauwe regen of sering. In de sprookjestuin is er daarnaast zo min mogelijk aandacht voor een strakke vormgeving. Hoe warriger, hoe beter. Dat zie je ook terug in de dessins van bijvoorbeeld tuinmeubelkussens. Deze bevatten veel kleurverlooppatronen, spatvormen, vlekken en blad-, tak- en bloemmotieven. Echt. De bladmotieven zien we natuurlijk al langer, en ik heb het zelfs in mijn eigen hal. Word ik elke dag als ik binnenloop, weer ontzéttend vrolijk van.

Fairytale types

Een sprookjestuin kan natuurlijk niet zonder sprookjesfiguren. Hoor ik sprookjesfiguren, dan moet ik dus áltijd denken aan de Shrek film. Dat zijn moeras opeens wémelt van die fairytale-types en dat hij dus helemaal op een heldhaftige expeditie moet om die er maar weer uit te krijgen. Maar goed. In een sprookjestuin hóren ze er natuurlijk gewoon in. Gelukkig barst het in de meeste tuincentra van tuinkabouters, -trollen, -elfen en andere beelden. Zorg voor een leuke verzameling en geef de beelden een mooie, verrassende plek in je tuin.

Verlichting

Ook verlichting is enorm belangrijk voor een sprookjessfeer. Maak bijvoorbeeld gebruik van kerstverlichting. Dat is echt niet alleen in december bruikbaar. In een struik of een boom in je tuin, roep je er het hele jaar een sprookjesachtige sfeer mee op. Ook met led-verlichting kun je veel leuke dingen doen. Zorg bijvoorbeeld voor spotjes verspreid over je terras of onder traptreden, bomen en struiken. Dit zorgt voor een mystiek, dromerig gevoel en past helemaal in de sprookjestuin. Ook kleurlicht is mogelijk met led-verlichting. Stem het licht bijvoorbeeld af op één van de genoemde sprookjeskleuren. Tot slot zorgen ook lampionnen, fakkels en tuinkaarsen voor de juiste sfeer. Zo gezellig!

Veranda

Om het hele jaar van de sprookjestuin te kunnen genieten, zou je een veranda aan je huis kunnen laten bouwen. Is natuurlijk een héle investering. Maar oh. Imagine. Hierin zit je het gehele jaar droog en beschut. Door er terrasverwarming in te installeren, zit je er ook nog eens warmpjes bij. Ideaal, toch? En mocht je budget nu op zijn na die veranda en al die sprookjesfiguren, dan pak je er gewoon een lekker vachtje bij. En natuurlijk je allerliefste. Gezellig knuffelen in je eigen sprookjestuin. Kán het romantischer?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.