Home inspo, INSPIRING INTERIORS

is ons interieur door de jaren heen veranderd

 

Heel veel voor en na foto’s!

Ik kan wel zeggen dat vrijwel alle ruimtes in ons huis de afgelopen jaren flink onderhevig zijn geweest aan veranderingen, gróte veranderingen. Nu het tegen het einde van het jaar loopt, worden we allemaal weer een beetje nostalgisch, ik tenminste wel, en dan ga je terugkijken op het afgelopen jaar. Het leek mij nu wel eens leuk om je te laten zien hoe ons interieur door de jaren heen veranderd is.

Links: de slaapkamer in 2014

In 2014 was onze slaapkamer een combinatie van kitsch en landelijk, maar vóóral was het heel erg roze. Die witte buikkast hadden we meegenomen uit ons huurhuis en achteraf heb ik daar zeker zo’n vijf jaar lang plezier van gehad. Ik moet zeggen dat ik dit geheel nog steeds heel erg mooi vind, alleen past het echt totaal niet meer bij mij / ons!

Rechts: de slaapkamer in 2016

In 2016 moest het allemaal anders; dat roze moest er uit. Van de spiegel, de stoel (die ik mee had genomen uit mijn eigen piepkleine huisje voordat ik bij Andre ging wonen!) en de buikkast kon ik nog geen afscheid nemen. Hier hadden we onze eerste lekkage al gehad, want de p-r-a-c-h-t-i-g-e gordijnen waren al beschadigd aan de onderkant, kun je het zien? Hier begon ik dus trouwens met de kleur blauw. Dat kleedje ligt nu overigens in de woonkamer. Maar waarom, wáárom ligt dat kleedje hier zo raar? Had ik dat niet beter horizontaal kunnen leggen?

Links: de slaapkamer in 2017

Ondertussen hadden we onze tweede lekkage gehad en toen moest de vloer er dus helemaal uit. Wij kregen (gelukkig!) een nieuwe vloer vergoed van onze verzekering, het punt was alleen dat die witte vloer die we hadden, niet meer leverbaar was. Uiteindelijk zijn we toen dus voor een heel andere kleur gegaan. Met heel erg veel pijn in mijn hart moesten toen dus ook die gordijnen weg. De koningsblauwe kleur die ik er uiteindelijk voor terugkreeg, vind ik tot op de dag van vandaag nog steeds schitterend. Deze make-over vond trouwens plaats rond mijn zenuwoperatie. Een voor ons zeer emotionele en heftige tijd en toen merkte ik ook heel erg aan mijzelf dat alles anders moest. Na de operatie was ik na zes jaar eindelijk pijnvrij, ik was al gestopt met de medicatie waar ik heel erg van aankomen was en in deze periode ben ik ook twintig kilo afgevallen. Alles moest nieuw, niet alleen de slaapkamer moest er trouwens aan geloven hoor, ook in de woonkamer is toen één en ander veranderd.

Rechts: de slaapkamer in 2018 (nu)

Rechts zie je de slaapkamer zoals die er nu uitziet. Ik vind het vooral zo leuk om te zien hoe we de slaapkamer vanaf dat punt steeds mooier gemaakt hebben, maar wel met in de basis nog dezelfde meubels. Eerst maakten we die gallerywall en later kwam die stoel erbij. Leuk feitje is dat dat zwart wit gestippelde kussen het aller-aller-aller duurste kussen is wat ik ooit gekocht heb. Het komt van een Amerikaanse ontwerpster en ik moest en zou het hebben. Toen de postbode eenmaal voor de deur stond met de hoezen viel ik bijna flauw vanwege de invoerkosten die ik moest betalen, maar zoals je ziet heb ik het kussen nog steeds. Het heeft ook overal in huis al gestaan. Later in de artikel zie je het bijvoorbeeld in de woonkamer voorbijkomen. Daarna verhuisde het kussen naar mijn werkplek en momenteel staat het us in de slaapkamer.

De woonkamer in 2015

En dit lieverdjes, is een wandje in de woonkamer in het jaar 2015. Het gestreepte behang van Eiffinger heb ik ook echt heel erg lang gehad. In die tijd hadden we een heel goedkoop Ikea tafeltje staan als bureautje.

Links: De gallerywall in de woonkamer in 2016

Geloof het of niet; dit kwam er op die plek, iets totaal anders dus! In het jaar 2016 moest het gestreepte behang namelijk plaats maken voor het blauwe behang van BN wallcovering. En die gouden zon, die bleef natuurlijk! Tussen haakjes, op dit moment hangt die gouden zon nergens, maar ik wil er geen afstand van doen, ik weet namelijk zeker dat ik er ooit weer ergens een plekje voor kan vinden. Ook was ik dat tafeltje spuugzat en die ruilde ik dus in voor Besta kastje van Ikea.

Rechts: De gallerywall in de woonkamer in 2018 (nu)

Rechts zie je het kasje zoals het er nu bij staat. Dit is ondertussen ook het derde paar deurknopjes dat er op zit! De Gallery wall is natuurlijk ook weer uitgebreid met foto’s van onze reisjes naar Londen, Parijs en Madrid. Er hangen ook wat foto’s van onze bruiloft in Nederland, ons verlovingstripje en onze ‘omgekeerde huwelijksreis’ tussen.

Links: Het zitgedeelte in 2015

En dan de woonkamer. Links zie je de woonkamer in 2015. Toen hadden we nog een gaskachel die de vorige eigenaar in het huis had laten staan en die we uiteindelijk zo’n drie keer aangestoken hebben. Je kan het eigenlijk net niet goed zien op de foto, maar ook hier lag dus toen nog die witte vloer die er uiteindelijk vanwege lekkage nummer twee uit zou moeten.

Rechts: Het zitgedeelte in 2016

De witte vloer beneden had ondertussen plaats gemaakt voor de grijze en we ruilden onze landelijke Riviera Maison salontafel in voor een chique marmer exemplaar. Ook het zilveren geknoopte bankje verhuisde naar boven en maakte plaats voor een andere. En kijk eens aan; daar staat dus weer die gespikkelde kussenhoes. Ook dat cheap-ass blauwe kussentje wat Andre ooit uit een uitverkoop bij Kwantum viste, heb ik nog stééds!

Links: Het zitgedeelte in 2017

In 2017 was het tijd voor nieuwe gordijnen! Audrey namen we trouwens ook mee uit ons huurhuis, samen met het tv-meubel is dat hetgeen wat we dus inmiddels het langst in ons interieur hebben. En nee, ook zij verveelt me nog steeds niet.

Rechts: Het zitgedeelte in 2018 (nu)

Halverwege dit jaar ruilden we onze grijze bank in voor een blauw exemplaar. Het bankje staat inmiddels boven op kantoor en maakte plaats voor een poef. Ik ben trouwens nog steeds op zoek naar iets moois voor links naast het tv-meubel, want als de kerstboom straks weer weg is, is die plek natuurlijk helemaal leeg. Maar ik kan-gewoon-niks-vinden. De lampen van Zara home gaan inmiddels ook al weer heel wat jaartjes mee. Ik ga binnenkort trouwens wel op zoek naar andere lampenkappen, want helaas begonnen er een tijdje geleden aan alle kanten scheuren in te komen, ontzettend zonde!

Links: Onze bank in 2017

Hier de nieuwe bank vanaf de andere kant van de kamer gezien. Dat witte vloerkleed moest met de komst van de nieuwe bank ook plaats maken voor een nieuw exemplaar. Het was vaal geworden en behoorlijk verkleurd. Nee, een vloerkleed in zo’n lichte kleur kan ik niemand aanraden.

Rechts: Onze bank in 2018 (nu)

Onze bank van Made.com was echt een geweldige aankoop! We hebben eigenlijk geen moment getwijfeld over de kleur. Het was natuurlijk wel een klein beetje spannend aangezien we hem online besteld hebben en hem dus niet van tevoren gezien hadden, maar de kleur was echt meer dan perfect en gelukkig precies zoals op de foto’s.

Links: de deuren in 2017

Toen we in dit huis kwamen wonen waren alle deuren crèmekleurig en na een jaar verfden we al onze deuren hoogglans wit. Nu was dat een van onze eerste verfprojecten die we in het huis deden en echt heel mooi is dat resultaat eigenlijk niet geweest. Ik wilde al heel lang nieuwe deuren, maar dat is nu eenmaal niet een klus die je zomaar even doet.

Rechts: de deuren in 2018

Heel recent hebben wij alle deuren in huis vervangen en geverfd. Al met al is het een enorme klus geweest, maar ik had niet blijer kunnen zijn met het resultaat! Doordat we de deuren allemaal zelf geverfd hebben, hebben we uiteindelijk toch een heleboel geld uitgespaard.

Links: De keuken van de vorige eigenaar, toen wij in dit huis kwamen wonen

Het eerste dat wij in dit huis deden, was de bruine vloer er uit halen. Enkele jaren daarna vervingen we de kleine vierkante tegels boven het aanrechtblad (dat verschil is op de foto’s helaas niet te zien) en twee jaar geleden lieten we een marmer aanrechtblad plaatsen.

Rechts: De keuken 2018 (nu)

Dat witte wandje achter de eettafel is eerst heel lang roze geweest en toen heel lang wit. Nu zit het vogeltjes behang er natuurlijk op. De keuken is trouwens van Ikea, maar het punt hiermee is dat het een oud model is. Je kan er niets meer aan vervangen of veranderen, omdat Ikea alle maten veranderd heeft. Ik zag bijvoorbeeld laatst dat ze nu hele mooie messing grepen hebben, maar die zijn dus van een ander formaat dan wat er nu op zit bij ons. Ik wil me ook eens gaan verdiepen in het overspuiten van keukendeuren, want de keuken is echt heel degelijk, praktisch en ruim. Er is helemaal niets mis mee en er is ook niet iets aan vervanging toe, maar een andere kleur zou leuk zijn. Op die manier zouden we misschien ook de gaten op andere plekken kunnen laten boren en zo toch andere knoppen en grepen kunnen kiezen.

Links: Kantoor in 2017

Ook mijn kantoor is door de jaren heen flink veranderd. Hierboven zie je links twee Ikea kasten staan. Die kast rechts kan in feite niet vervangen worden door iets anders omdat daar precies achter een luik zit naar een soort vliering. Die kast heeft vrijwel dezelfde afmetingen als dat luik, dus dat wordt mooi bedekt. Omdat ik sowieso veel opbergruimte nodig heb voor alle producten die binnen komen om te reviewen, wilde ik er een tweede kast naast en op een bepaald punt plaatsen we dat lagere Malm model ernaast, voorheen stond die elders in huis. De witte wand die je rechts op de foto ziet, is jaren lang kaal geweest. Dit heeft te maken gehad met het feit dat ik hier altijd mijn fotografielampen had staan.

Rechts: Kantoor in 2018

Toen ik dit jaar mijn kamer ging veranderen, wilde ik dus eindelijk iets met die saaie, witte muur gaan doen. Niet dat ik nu natuurlijk die fotografielampen niet meer nodig heb, maar ik heb ze opgeborgen zodat ze niet steeds in het zicht staan. Met dat grijze behang was ik na ongeveer vier jaar ook wel een beetje klaar en het is vervangen door groen behang. Geweldig leuk in combinatie met het goudkleurige muurtje waar mijn bureau tegenover staat, zoals je hieronder weer kunt zien.

Links: Bureau in 2017

Begin dit jaar kocht ik dit prachtige glazen bureau, ook via Made.com trouwens. Ik vind de combinatie links trouwens nog steeds geweldig, maar toen ik dit goudkleurige behang eenmaal ergens had gezien, wilde ik dat enorm graag hebben. Herken je trouwens die witte stoel? Die stond voorheen een hele tijd op de slaapkamer, net als die bollenlamp trouwens. Het polkadot behang is trouwens het meest goedkope behang dat we ooit gehad hebben. Ik kocht het bij Kwantum voor twaalf euro per rol (!), en dát heb ik dus geweten. Want man, man, man, ik kreeg het er nauwelijks af. Kwalitatief goed behang zoals dat van BN wallcoverings bijvoorbeeld, trek je er praktisch baan voor baan vanaf, maar dít was dus echt een ware crime. Ik ben úren in de weer geweest met Biotex en warme doeken en nog kwam het er steeds maar in minuscule prulletjes vanaf.

Rechts: Bureau in 2018

Rechts zie je het bureau zoals het er nu bij staat. Ook de deuren boven zijn dus allemaal vervangen en geschilderd, ik blijf het echt een ongelooflijk verschil vinden. Tof vind ik trouwens dat dat blauwe vloerkleed net zo mooi staat in de nieuwe look als in de oude. Ik heb het alleen wat verplaatst en dat was niet zozeer uit esthetisch oogpunt, maar vanuit een praktische overweging. Het lag namelijk helemaal ‘los’ in de ruimte, waardoor hij steeds een beetje scheef kwam te liggen.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

6 Comments

 1. Wauw, wat een groot verschil zeg! Super gaaf dat je dit zo hebt vastgelegd. Zo te zien heb je er hard aan gewerkt. Vooral de keuken en de eethoek vind ik er mooi! En het contrast van de slaapkamer is ook echt heel groot! Maar je hebt er echt iets tofs van gemaakt. Geniet ervan!

 2. Ik zie een baan als interieur styliste voor jou aan komen, wat gaaf! Leuk ook je uitleg bij alles hoe het was en tot stand is gekomen. Je deuren zijn overigens prachtig! Echt onwijs leuk, ik doe veel inspiratie op. Je kantoor is ook echt prachtig geworden. Ik ga toch ook ‘s wat meer vastleggen hier in huis en dan de verschillen bekijken 😀

  1. Christiana says:

   Ah, dat is wel een heel lief compliment;-) Ja, dat is een van de leukere dingen aan het hebben van een blog, dat je dus heel veel dingen vastlegt die je normaal gesproken waarschijnlijk niet zo gauw op de foto zou zetten! Ik vond het zelf ook zo tof om al die oude foto’s eens terug te zien.

 3. Jij hebt het echt in je vingers om styliste te worden, wat een prachtige metamorfoses!
  Zie ik het goed dat jij ballet hebt gedaan? (de foto aan de muur)
  Wat ik ook een enorm verschil vind zijn de zwarte deuren, die geven een totaal ander beeld van het huis, echt super mooi! Eigenlijk zijn die standaard witte deuren oersaai…
  En vooral de keuken vind ik zo een verandering!
  Echt heel leuk om die voor en na foto’s te zien, ik bleef maar scrollen. Zoek de verschillen!

  1. Christiana says:

   Lief, lief, lief! Haha, nee, WAS ik maar zo lenig! Ik vond het gewoon een heel mooi plaatje;-)

 4. Het ziet er echt heel mooi uit! En ik vind de slaapkamer met dat roze en witte ook wel wat hebben eigenlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.