DIY & tips,  INSPIRING INTERIORS

Dít zijn de beste schoonmaaktips voor je keuken

 

Laat die handjes maar eens wapperen, want met deze slimme tips wordt jouw keuken schoner dan ooit!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vette pannendragers? Je maakt ze snel en makkelijk schoon door ze een aantal uurtjes in gekookt water met soda te laten weken.

Überhaupt geen zin om je fornuis te poetsen? Leg er voor het koken een laagje aluminiumfolie op. Het enige wat je dan hoeft te doen is het laagje folie na het koken weer weghalen.

Was je vieze afwasborstel regelmatig mee in je vaatwasser.

Vieze voegen tussen de tegels in je keuken (of badkamer)? Met een emmertje heet water en een scheut bleekmiddel zijn ze zo weer lekker fris. Geeft je schuurspons (groen) af? Gebruik dan een harde tandenborstel om te boenen.

Doffe tegeltjes in keuken of badkamer? Laat ze opnieuw glanzen met spoelmiddel wat je ook voor je vaatwasser gebruikt!

Een vette magnetron maak je makkelijk schoon door er een glas met wat schijfjes citroen in te zetten. Even een paar minuten laten draaien en het aangekoekte vet is nu veel makkelijker weg te halen.

Kalkaanslag in je gootsteen verwijder je makkelijk met azijn. Even boenen met een schuurspons en hij blinkt als nooit tevoren!

Prijsstickertjes op je nieuwe servies en glaswerk verwijder je makkelijk met pindakaas! Even een uurtje laten intrekken en daarna afvegen met wat keukenpapier.

Thee-aanslag in je glazen of theepot verwijder je makkelijk door er een scheut water vermengd met een steradent tablet in te doen.

Kalkaanslag in je waterkoker? Laat hem vollopen met water, giet er een scheut azijn in en koken maar. Wel goed naspoelen!

Bloemenvazen krijg je makkelijk schoon door ze af te goed uit te spoelen met water en bleekmiddel. De bleek doodt namelijk de bacteriën waardoor je bloemen langer meegaan.

Vriezer ontdooien? Ruim hem leeg en zet er een pan kokend water in. Op deze manier gaat het super snel.

Klaar met poetsen en is het dan tijd om te stofzuigen? Nare geurtjes in je stofzuiger verhelp je door zo nu en dan wat waspoeder of wat poeder van een badbruisbal op te zuigen!

© ByChristiana, tekst & fotografie. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.