4711 Acqua Colonia Lemon & ginger natural spray
BEAUTY, Parfum

4711 Acqua Colonia Lemon & ginger natural spray

De 4711 Acqua colonia serie bestaat uit vijf verschillende eau de colognes, 4711 Acqua Colonia Lemon & ginger is de meest frisse van het stel.

Kölnisch wasser 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4711 bestaat al sinds 1792 en wellicht ken jij het merk van hun befaamde ‘Echt Kölnisch wasser’, verpakt in een transparante fles met een blauw en goudkleurig etiketje. Hoe zit dat ook alweer met eau de cologne? De term ‘eau de cologne’ wordt tegenwoordig gebruikt voor de wat ‘lichtere’ geurproducten, met een lagere concentratie geurstoffen dan in eau de toilette of eau de parfum. Dit is dan ook de reden dat je voor een eau de cologne minder betaalt dan voor een parfum. Eau de cologne kent een lange voorgeschiedenis; de oorsprong ligt in het jaar 1709, toen het zogenaamde Keuls water geïntroduceerd werd door Johann Maria. Hij noemde zijn reukwater naar zijn nieuwe woonplaats Keulen, en zo werd Keulen dan ook wereldberoemd als de’ stad der geuren’.

Eau de cologne

Aanvankelijk was Eau de cologne erg duur, zodat alleen mensen van adel het zich konden veroorloven. In de 19e eeuw echter, ontstonden er meerdere bedrijven die Eau de cologne gingen ontwikkelen, zodat het toegankelijk werd voor een grotere groep mensen. In Nederland echter, werd het in die tijd nauwelijks gebruikt voor cosmetische doeleinden. Omdat het echter zo’n hoge concentratie alcohol bevatte, was het een populair middel tegen flauwvallen, hoofdpijn, en zelfs bij wondjes, dat laatste uiteraard omdat alcohol een sterk ontsmettende werking op de huid heeft. Vandaag de dag is eau de cologne te vinden op menig kaptafel, omdat het een makkelijke en natuurlijk zeer betaalbare manier is om heerlijk fris te ruiken! De 4711 Acqua Colonia Lemon & ginger natural spray is een aanrader!

4711 Acqua Colonia Lemon & ginger natural spray

(Verkrijgbaar bij Douglas |  50 ml. voor € 17,95)

De geur

De 4711 Acqua colonia serie bestaat uit vijf verschillende eau de colognes, stuk voor stuk verrijkt met contrastrijk gecombineerde ingrediënten die bekend staan om hun positieve invloed op de emotie en de stemming. Lemon & ginger is dan wel de meest ultieme zomergeur van de vijf. 4711 Acqua Colonia Lemon & ginger natural spray opent heel fris en krachtig op de huid en blijft eigenlijk vrijwel hetzelfde ruiken naarmate de cologne langer op je huid aanwezig is.

Wat vind ik van 4711 Acqua Colonia Lemon & ginger?

Lemon overheerst wat mij betreft wel echt, maar de gember houdt de geur toch wel érg goed in evenwicht. Lemon & ginger ruikt gewoon fris, maar zonder opdringerig te zijn. De moeite van het vermelden waard is dat het natuurlijk een echte unisex geur is. Zowel mannen als vrouwen kunnen dit dragen. Het mooie flaconnetje wordt geleverd met een spray pompje, waardoor hij dus niet alleen als eau de cologne gebruikt kan worden, maar ook als splash. Zelf vind ik dat erg prettig, op die manier gaat het doseren natuurlijk net even wat makkelijker.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.