BEAUTY, Make-up

Beautilina | Pedicure & manicure aan huis

 

Geen tijd, zin of mogelijkheid om de deur uit te gaan voor een mani of pedi? Ach, dat hoéft nu eigenlijk ook niet meer, want de nagelstyliste komt gewoon bij jou thuis. 

Beautilina komt bij je thuis

Eventjes geleden werd ik benaderd door Jean Michel. Samen met zijn moeder heeft hij een bedrijf in nagelstyling. Catalina (mama dus) doet hier het creatieve nagel-gedeelte en hijzelf verzorgt alle aspecten rondom de website. Alleen dat is natuurlijk al leuk. Ik bedoel; hoéveel moeder-zoon-ondernemingen ken jij? Dat bedoel ik! Jean Michel vroeg zich af of ik het leuk zou vinden om een manicure en een pedicure aan huis te ontvangen.

Nagelsalon in je keuken

Nu wilde het toeval dat ik eerder al een afspraak had gemaakt bij mij in de buurt voor  de dag voorafgaand aan onze trouwdag in Nederland, maar dié afspraak kon ik dan natuurlijk makkelijk annuleren. Beautilina komt dus bij je thuis en tovert een deel van je huis, in mijn geval de keuken, voor enkele uurtjes om tot een nagelsalon. Je hoeft zelf dus niets voor te bereiden of in huis te halen. Het Beautilina team neemt alles mee wat ze nodig hebben.

Pedicure door Beautilina

Een pedicure vind ik echte luxe. In feite omvat een pedicure in tegenstelling tot een manicure niets wat ik éigenlijk niet zelf kan, en juist daarom is het soms zo lékker om te láten doen. Ik houd mijn teennagels altijd vrij kort, dus daar was weinig werk aan. Natuurlijk moesten mijn voeten wel ont-eeld worden en konden mijn droge teennagelriemen blijkbaar wel een beetje extra nutrition gebruiken. Tja, ik geef ook direct maar toe dat ik me niet eens kan herínneren wanneer ik voor het laatst een voetcrème in huis gehad heb, laat staan gebruíkt. Hoewel ik er wel echt regelmatig een eeltvijl bij pak, voelden mijn voeten na deze pedicure van Beautilina toch wel extra zacht aan, hmmm! Na de verzorging van de voeten werden de teennagels natuurlijk ook mooi gelakt.

Lesje nagelriemen

Het leuke aan de middag was dat ik deze manicure en pedicure tegelijkertijd mocht ondergaan. Hier zie je hoe Catalina net begonnen is. Eerst verwijderde ze oude nagellak en werden de nagelriemen verzorgd met een speciale olie. Daarna werden ze teruggeduwd. Van het zaakje waar ik normaal gesproken heen ga ben ik gewend dat ze de overtollige deeltjes altijd wegknippen. Nu leerde ik dus van Catalina dat dat eigenlijk helemaal niet mag! Nagelriemen beschermen namelijk tegen bacteriële infecties en bovendien schijnt het zo te zijn dat wanneer je nagelriemen steeds knipt, ze uiteindelijk heel ‘slordig’ terugkomen. Nu zit daar blijkbaar zeker wat in, want in feite zijn mijn nagelriemen meestal…tja, gewoon een zooitje.

Manicure door Beautilina

Na het verzorgen van de nagelriemen werden mijn nagels in model gevijld. Ik heb altijd van die zogenaamde ‘fases’ wanneer het op mijn nagels aankomt. Momenteel zit ik helaas in een slechte fase en breken ze één voor één af. Toch was het ook niet helemaal hopeloos, want het is ook niet zo dat ik alleen nog stompjes overheb. Ik wil de vorm van mijn nagels altijd een beetje tussen rond en vierkant in hebben, en gelukkig begreep Catalina ook goed wat ik wilde. Beautilina werkt normaal gesproken met gellac van CND en ‘gewone’ nagellak van OPI. Ik had zelf echter al van tevoren aangegeven dat ik mijn eigen nagellak wilde, die ik natuurlijk speciaal voor onze bruiloft(en) uitgekozen had; Welcome aboard van ANNY. Een prachtige oudroze kleur. Ik heb deze kleur zowel op mijn handen als voeten gekregen.

Het gemak van een behandeling bij je thuis

Catalina heeft haar eigen salon in Amsterdam, maar haar plan is dus om de zaak uit te breiden met behandelingen aan huis. Ze doet manicures en pedicures, zoals ik dus heb gekregen, maar ze kan bijvoorbeeld ook gelnagels zetten en ze doet ook aan nailart. Het is eigenlijk vooral gemak wat hierbij komt kijken. Ze komt namelijk op het voor jou geschikte moment bij je thuis, ook in de avonduren of in het weekend. Je hoeft er zelf niets voor te regelen, alleen zorgen dat je wat ruimte hebt. Cataline gaf al aan dat ze nu ontzettend veel materialen meegenomen had, maar dat was natuurlijk ook om de mogelijkheden allemaal aan mij te laten zien. Normaal gesproken geef je natuurlijk van tevoren aan wat voor soort behandeling je graag wilt en selecteert ze thuis al welke materialen ze hiervoor nodig gaat hebben.

Praktische info over Beautilina

Beautilina werkt momenteel alleen in Amsterdam, maar het plan is wel om uit te breiden naar andere steden. Er worden naast de kosten van een behandeling trouwens géén extra reiskosten in rekening gebracht, wat natuurlijk super netjes is. Pfoeh, laat je tegenwoordig een loodgieter aan huis komen, dan ben je onderhand al honderd euro voorrijkosten kwijt, en dan heeft die knakker nog niet eens iets gedáán. Een behandeling door Beautilina is ideaal wanneer je geen zin of mogelijkheid hebt om de deur uit te gaan, maar het is bijvoorbeeld ook een uitkomst voor moeders met kinderen. Laat Beautilina lekker naar je huis komen en je hoeft geen oppas te regelen, of plan een afspraak voor in de avond wanneer de kindjes op bed liggen. Ik heb de behandeling gehad een dag voor onze bruiloft, en die dag was verder druk genoeg met het regelen en checken van de laatste details, dus ook dan is het ideáál.

Zie jij een manicure en pedicure aan huis ook wel zitten?

Kijk! Het leuke was dat ik mijn pedicure slippertjes (wat een gekkies hè!) kon aanhouden tot mijn teentjes helemaal droog waren. Dat is het voordeel van een manicure en pedicure aan huis. Je hoeft na de behandeling niet ‘naar huis’, want je bént er al! Geniaal toch? Zie jij dit nu ook wel zitten? Bezoek dan eens de website Beautilina om direct online een afspraak te maken en via deze link ontvang je dan ook nog eens 20% korting op je behandeling!

Hoe lijkt jou dat? Zo’n manicure en pedicure aan huis? Zou je dat overwegen, of vind je het praktischer om naar een salon te gaan?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Deze behandeling is gesponsord.

6 Comments

 1. Die slippertjes zijn inderdaad enig!
  Ideaal dat je heerlijk thuis kan blijven, ook ik vond het de ultieme verwennerij. Zo mee eens, voor andere diensten aan huis betaal je ook nog eens voorrijkosten…

 2. Bedankt voor de lieve woorden. We hopen nog veel dames, die het te druk hebben om zichzelf te verwennen, in de watten te leggen.

  We wensen jullie een prachtige bruiloft toe !!!

 3. Het lijkt me zeker een uitkomst. Vooral een pedicure lijkt me heerlijk, ik vind mijn handen en nagels leuk om zelf te doen, maar mijn voeten vind ik altijd een rot klus.

  Ps. en wat slecht he dat nagelriemen geknipt worden? Ik kwam daar helaas te laat achter want toen groeide de nagelriem van een nagel (gelukkig niet mijn linkerhand die ik altijd fotografeer) al niet meer terug. Heel erg eigenlijk. Ik heb ook wel eens meegemaakt dat ze te ver knipte en toen begon mijn nagelriem te bloeden. Brr…

 4. Heerlijk! Ik heb er zo een hekel aan om aan mijn eigen voeten te frunnikken.

 5. Oh wat ontzettend handig zeg, dit concept spreekt me ontzettend aan!

 6. Wat een heerlijkheid! Je voelt je hierdoor nog eens extra speciaaal, want alle aandacht gaat echt naar jou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.