bloemige lente-parfums
BEAUTY, Parfum

Mijn 3 favoriete bloemige lente-parfums, welke wordt jouw favoriet?

Laat de lente maar komen. Met mijn selectie van deze drie bloemige lente-parfums ben jij er alvast klaar voor. 

Bloemige lente-parfums

Parfum doet echt iets met je. Een geur, en zeker een parfum, maakt een gevoel bij je los en aan veel geuren hebben we natuurlijk ook herinneringen. Als we bepaalde geuren ruiken, kan het zelfs zo zijn dat die specifieke geur ons doet denken aan bepaalde momenten of zelfs aan een bepaald persoon. Ik ben ook heel gevoelig voor geur en ik kan dan ook heel erg blij worden van een fijne geur om me heen. Geurkaarsen brand ik bijna dagelijks en ook parfum draag ik graag. Veel mensen ‘vallen’ voor een bepaalde geurgroep. Voorbeelden van geurgroepen zijn bijvoorbeeld fris, houtachtig, kruidig en bloemig. Zelf val ik altijd voor de bloemige parfums. Ik laat je dan ook graag mijn drie favoriete bloemige lente-parfums zien.

bloemige lente-parfums

Gucci Bloom EDP (30 ml. voor € 39,60)

Met Bloom van Gucci waan je je in een tuin vol bloemen. En de geur doet zijn naam eer aan; bloemen moeten bloeien, en zo ook dit parfum. Hoewel ik dus echt een liefhebber ben van bloemige parfums, heb je ook in deze categorie natuurlijk weer eindeloos veel varianten. Wat ik zo lekker vind aan Gucci Bloom is dat het inderdaad om een heel vrouwelijke en ietwat romantische bloemengeur gaat, maar tóch is de geur heel delicaat. Zelfs een beetje ingetogen. Dat maakt de geur echt perfect draagbaar. Gucci Bloom is opgebouwd uit tuberoos, jasmijn en kamperfoelie.

Chloe Nomade

Chloe Nomade EDP (30 ml. voor € 36,40)

Parfums van bepaalde parfumhuizen blijven je soms meer bij dan andere parfums. Ik heb dat altijd met de geuren van Chloe. Jaren geleden heb ik de klassieke Chloe geur gehad en nog steeds wanneer ik die geur ruik, word ik er blij van. Nomade is een wat nieuwer parfum van het merk en ik vind hem heel verrassend. Wanneer je de flacons van Chloe ziet, is ‘romantisch’ wel één van de eerste gedachten die bij je opkomen. Zoete pastellen, lieve lintjes en ronde, vrouwelijke vormen. Toch vind ik Nomade van Chloe niet direct een romantisch bloemig parfum. De geur opent namelijk best een tikje zoet met mirabelle pruim. Het hart wordt gevormd door Freesia en de basis bestaat uit eikenmos. Op mijn huid blijft de Chloe Nomade overwegend zoet, alhoewel je ook die bloemige toets er goed door heen ruikt. Ik vind deze geur steeds lekkerder worden naarmate ik hem langer op mijn huid draag.

bloemige lente-parfums

Giorgio Armani Sì 30 ml. voor € 44,60

Sì van Giorgio Armani staat symbool voor het ‘ja’ zeggen tegen vrijheid en dromen. ‘Ja’ zeggen tegen liefde, maar vooral ‘ja’ zeggen tegen jezelf. Het is een parfum voor sterke vrouwen die volop in het leven staan. Opvallend, en teder; eigenlijk precies zoals veel vrouwen zijn, aldus Giorgio Armani. En ik? Ik ben er dol, dol, dól op. Ja, Sì van Giorgio Armani is echt mijn favoriet van deze drie bloemige lenteparfums. De geur opent zoet en een beetje prikkelend met zwarte bessen. Hier word ik direct heel blij van! Het hart wordt gevormd door rozen en opnieuw, fresia’s. De basis bestaat uit vanille, houtige noten, patchouli en Ambroxan. De geur is overwegend bloemig en zoet, maar wordt later wat voller en warmer. Ook dit is weer een perfect draagbare geur. Wat mij betreft is het er vooral één die een instant lente gevoel bij je oproept.

Welke van deze drie bloemige lente-parfums spreekt jou het meeste aan?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie. fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

11 Comments

 1. Mooie parfums. Ik zou de parfum van Chloe wel willen proberen, lijkt mij een heerlijke geur.

 2. Ilona says:

  Ze lijken mij allerdrie heerlijk maar de Gucci Bloom heeft mijn voorkeur hoewel mijn all time favorites Paris van Yves saint Laurent zijn en Rose van Paul Smith. Fijne week en fijn dat je over “alledaagse” dingen blijft bloggen dat zijn toch fijne leesmomentjes.

  1. Christiana says:

   Heel erg bedankt Ilona voor wat je schrijft, je weet niet half hoe goed mij dat doet;-)

 3. Wat een prachtige foto’s! Van dit artikel is Giorgio Armani Si mijn favoriet en Gucci Bloom staat nog op mijn wishlist 🙂

  1. Christiana says:

   Wat lief, dankjewel Bianca! Si van Giorgio Armani is ook mijn absolute favoriet van deze drie. Ik blijf er maar aan ruiken haha;-)

 4. Wat heb je een prachtige foto’s gemaakt! Ik ben eigenlijk naar alle drie wel heel benieuwd. Als alle gekte weer voorbij is, dan ga ik ze eens ruiken!

  1. Christiana says:

   Doen hoor! Zeker als je over het algemeen van bloemige parfums houdt, dan ga je ze waarschijnlijk alledrie heerlijk vinden.

 5. Ik denk de geur van Armani. Fresia’s, patchoeli en natuurlijk vanille maken mij heel blij. Ik hou meer van poederige, zware parfums de laatste tijd. Ik vind dat bloemengeuren echt bij jou passen!

 6. Wat heb je een prachtig artikel gemaakt zeg, hele mooie foto’s en wat een stoere achtergrond ook zeg!

 7. Ik ga ook voor Sì want zoals jij ’em omschrijft lijkt het me dé perfecte lente geur voor mij.

 8. Die van Gucci spreekt mij het meeste aan, hoewel die anderen ook heerlijk klinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.