Chanel omschrijft Chanel Coco mademoiselle EDT als een ‘fris, fruitig en luchtig oriëntaals akkoord’. Maar ik voeg er graag nog iets aan toe.

Chanel Coco mademoiselle EDT

(Verkrijgbaar via Douglas | 50 ml. voor € 86,56)

Het komt eigenlijk zelden voor dat ik een parfum opnieuw koop. De reden daarvan is dat er zó enorm veel heerlijke parfums zijn, dat ik het gewoon zonde vind om steeds dezelfde te kopen. Toch heb ik voor Chanel Coco mademoiselle EDT een uitzondering gemaakt. Ik heb deze jaren geleden al eens gehad en toen ik hem een tijdje geleden ergens opnieuw rook, dacht ik; Ja, deze parfum wil ik opnieuw hebben. Ik ben verder niet iemand die een grote verzameling parfum heeft. Op dit moment zijn mijn parfums op één hand te tellen, maar dat zijn wel stuk voor stuk parfums die ik dan echt enorm lekker vind en graag draag. Ik schreef er al eerder over. Ik hou van mooie en luxe producten, en ik koop dus liever één wat duurder parfum dan drie goedkope(re) geuren die ik maar zo-zo vind.

De geur

Chanel zelf omschrijft Chanel Coco mademoiselle EDT als een ‘fris, fruitig en luchtig orientaals akkoord’. Ik snap de omschrijving, maar een ander woord wat elke dag wanneer ik de parfum gebruik steeds weer in me opkomt, is en blijft toch wel ‘luxe’. Wat mij betreft dragen Chanel producten als geen enkel ander merk dat heerlijke gevoel van luxe uit. Maar het is wel altijd subtiel. Chanel Coco mademoiselle is een parfum dat je goed blijft ruiken gedurende de dag, maar het is niet een te aanwezige of te overdadige geur. De topnoten worden gevormd door Siciliaanse grapefruit. Ik ken andere geuren waar grapefruit aan is toegevoegd, maar die vind ik vaak wat heftig. Op de één of andere manier is de grapefruit in deze geur inderdaad fris met een ietwat scherp randje, maar door het hart dat bestaat uit rozenblaadjes, jasmijn en lychee wordt de geur uiteindelijk vooral zoet en bloemig. Veel parfums blijf ik helaas niet lang ruiken op mijn huid, maar deze geur blijf ik echt enkele uren achter elkaar goed ruiken, en voor mijn doen is dat erg lang.

HEB JIJ WEL EENS EEN PARFUM VAN CHANEL GEHAD?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

12 Comments

 1. Oh heerlijk Chanel. Heb nu Chanel Gabrielle in de kast staan maar ben ook dol op No. 19 poudré. Een jaar of 5 geleden had ik Coco maar was daar heel zuinig mee en deze bleek op een dag bedorven. Toen ik daarna de batchcode checkte bleek dat de geur toen ik deze kocht al 7 jaar oud was (gekocht bij een bekende keten). Heb nog een heel klein mini-flesje van Chanel no. 5 van mijn oma uit de jaren 60 en heel in de verte ruikt het nog steeds (maar kan ook suggestie zijn omdat ik dat graag wil 🙂

  1. Christiana says:

   Ah ja, jammer hè! Ik heb een tijdje geleden ook een flacon dure parfum weg moeten gooien die heel erg stonk. Soms lijkt het dan zonde om een duur parfum te gebruiken, maar uiteindelijk is een halve fles weg moeten gooien nog erger eigenlijk;-)

 2. Ik ben een fan van Chanel parfums en heb er een aantal in de kast staan. Ik vind ze allemaal even lekker en gebruik ze nu ook meer, omdat ik bang ben dat ze op een dag niet meer goed zijn.

  1. Christiana says:

   Gewoon lekker gebruiken hoor, straks kun je ze anders weggooien en dat is super zonde;-) Dan kun je er nu maar beter van genieten.

 3. Allereerst wat een ontzettend mooie foto 🌸!! De geur lijkt me trouwens ook enorm lekker. Ik heb zelf (nog) geen geuren van Chanel.

  1. Christiana says:

   Ah, dankjewel! Die foto heeft wat voeten in de aarde gehad. Ik had precies dit idee voor een foto, maar vind maar eens een bloesemboom die niet gewoon in iemands tuin staat. Deze zagen we opeens vanuit de auto toen we op weg waren voor die shoot met de tas van Isabel Bernard, hij stond aan een weg. We hadden Sketch bij ons en ik wilde haar natuurlijk niet alleen achter laten in de auto. Verder kon ik haar ook niet neerzetten, omdat de boom echt precies langs een weg stond. Ik had Sketch dus op de ene arm (en dan is 2,4 kilo opeens best veel) en de flacon in de andere en ik moest hem zo hoog mogelijk houden voor de mooiste foto. Ik kreeg helemaal een lamme arm, haha, maar hij is wel prachtig geworden hè?

 4. Ja, de Chanel Gabrielle is een grote favoriet van me. Je maakt me ook wel nieuwsgierig naar deze geur. Zeker omdat de geur fris en fruitig zou zijn!

  1. Christiana says:

   Chanel Gabrielle ken ik nog niet. Straks is het gelukkig eindelijk weer zover en kunnen we gewoon weer even de parfumerie in om het een en ander te ruiken;-)

 5. Ik ben dol op Oriëntaalse geuren dus dat er een beetje Oriënt in zit, helemaal lekker! Chanel, prachtig luxe merk, maar behalve een poeder (die mij helaas achteraf minder beviel, vrees dat het aan mijn huid ligt) ben ik weinig bekend met Chanel.

  1. Christiana says:

   Ah, dat is jammer!

 6. Natascha - Beautyopinie says:

  Ik heb toen Tess geboren is een fles Chance gekregen van Jarno maar die vind ik zo intens dat ik hem heel weinig draag. Zonde want die grote flacon is na 4 jaar pas half op en heb het idee dat ‘ie nu niet helemaal goed meer is. Deze lijkt me trouwens ook erg fijn, denk net iets subtieler?

  1. Christiana says:

   Chance ken ik zelf niet, ik durf het niet te zeggen;-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.