Clarins noemt hun nieuwe Clarins beauty flash peel ‘een nieuwe snelle, gemakkelijke en effectieve manier om je huid te vernieuwen’.

Beware

Wat is een peeling ook al weer?

Een peeling is een schoonheidsbehandeling waarbij de huid geexfolieerd wordt. Dit gebeurt met een hoge concentratie van een zuur, zoals salicylzuur of glycolzuur. Exfolieren is dus niet hetzelfde als scrubben. Scrubben is een mechanische vorm van het verwijderen van dode huidcellen die de huid droog kunnen laten aanvoelen en er dof uit kunnen laten zien. In scrubs zit bijvoorbeeld suiker, zout of verpulverde of gemalen noten en deze deeltjes ‘schuren’ de dode huidcellen als het ware van je huid af. Een scrub moet je ook altijd van je huid afspoelen. Bij een peeling worden dode huidcellen van je huid losgeweekt. Hierdoor zal je huid gladder aanvoelen en er glanzender en gezonder uitzien. Een peeling kun je zowel thuis doen als in een schoonheidssalon. In een peeling worden exfolianten zoals Alpha Hydroxyzuren (de zogenaamde AHA’s) of de zogenaamde Beta Hydroxyzuren (de zogenaamde BHA’s) gebruikt. Een peeling kan in principe voor elk huidtype gebruikt worden. Het is dan wel essentieel om de juiste peeling te gebruiken. Zo is een peeling met AHA’s vooral geschikt voor een oudere / en of rijpe huid, terwijl een peeling met BHA’s juist geschikter is voor een vette en / of onzuivere huid.

Clarins Beauty flash peel

(Verkrijgbaar via Clarins | 50 ml. voor € 49,50)

Clarins noemt hun nieuwe Clarins beauty flash peel ‘een snelle, gemakkelijke en effectieve manier om je huid te vernieuwen’. Het merk belooft te werken op alle niveaus van de huid om gebrek aan uitstraling, een oneffen huid en zichtbare rimpels effectief en zichtbaar aan te pakken. Het product exfolieert de huid om het herstelproces van de huid te stimuleren en bovendien de soepelheid en uitstraling te herstellen. Het product zit verpakt in een lichtgewicht tube waar een kwastje aan vast zit. Hiermee kun je het product aanbrengen en direct ook gelijkmatig verdelen over je huid. Het is vrij leuk bedacht, maar ik weet niet helemaal zeker of het kwastje echt iets toevoegt. In feite had ik het zelf denk ik hygiënischer gevonden om de Clarins Beauty flash peel gewoon met mijn vingers aan te brengen, want in feite was ik mijn handen makkelijker en sneller dan dat ik het kwastje was. De textuur is ietwat stevig en wat gelly, verder is hij geheel transparant. Er is een lage concentratie parfum aan de formule toegevoegd. Ik vind de geur zelf niet overdreven aanwezig. Dit is prima wat mij betreft. Een peeling is best een ‘heftig’ product, en hoge concentraties parfum kunnen je huid dan in feite alleen maar onnodig irriteren. Clarins adviseert om de peeling twee tot drie keer per week te gebruiken. Je brengt de peeling dus aan met het kwastje en verdeelt een dun laagje gelijkmatig over de huid. Let daarbij op dat je de peeling niet te dicht in de buurt van je ogen aanbrengt. Daar is de huid namelijk dunner en gevoeliger. Je brengt de peeling aan op een gereinigde huid. Het product moet niet afgespoeld te worden. Na vijf tot minuten breng je je nachtcrème aan. Een peeling maakt je huid een stuk gevoeliger voor zonlicht. Je huid beschermen met een product waaraan SPF is toegevoegd is altijd belangrijk, maar wanneer je regelmatig een peeling gebruikt, is het helemaal essentieel. Ik adviseer ook altijd om zo’n peeling in de avond te gebruiken, en nooit in de ochtend. Doe het verder ook liever niet wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om de dag erna de hele dag op het strand te gaan liggen.

Clarins beauty flash peel review

Clarins Beauty flash peel INCI

AQUA/WATER/EAU. ALCOHOL. BUTYLENE GLYCOL. GLYCOLIC ACID. HYDROXYETHYLCELLULOSE. SODIUM HYDROXIDE. SALICYLIC ACID. PPG-26-BUTETH-26. PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL. PARFUM/FRAGRANCE. SODIUM GLYCOLATE. ETHYLENE BRASSYLATE [V4219A]

Wat vind ik ervan?

Ik vind De Clarins beauty flash peel sowieso heel prettig en makkelijk om aan te brengen. Hoewel Clarins adviseert om het product twee tot drie keer per week te gebruiken, pak ik het zelf niet vaker dan eens per week. Dat heeft ook wel een beetje te maken met het feit dat we nu midden in de zomer zitten. Mijn huid is altijd aardig gevoelig voor zon en een peeling maakt je huid natuurlijk nóg gevoeliger. Mijn huid gaat na gebruik kort een klein beetje tintelen. Dat is een vrij normale reactie op een peeling. Mijn huid wordt niet rood. Was dat wel het geval of is dat bij jou het geval, dan is de formule wellicht te heftig voor je. Ik hoor regelmatig dat mensen producten (blijven) gebruiken die hun huid bijvoorbeeld rood maakt, en dat ze in de veronderstelling zijn dat dat normaal is, dat dat aangeeft dat het product echt ‘iets doet’. In zeg echter altijd; een beauty product moet je huid gezond(er) en dus mooi(er) maken. Producten die je huid rood maken of irriteren of voor jou om welke reden dan ook niet prettig in gebruik zijn, passen waarschijnlijk niet goed bij je huid. In deze peeling zorgen glycolzuur (een AHA zuur) en salicylzuur (een BHA zuur) dus voor het ‘vernieuwende’ effect van de huid. Hiermee is de Clarins beauty flash peel dus geschikt voor elk huidtype. Ik merk zelf niet zozeer dat mijn huid zachter wordt, maar ik zie wel een gezonde glow. Ik mis alleen toch wel wat verzorgende / kalmerende ingredienten in de formule. Normaal gesproken voegt Clarins juist altijd van die mooie, natuurlijke zachtmakers toe aan hun producten. Juist in een product zoals een peeling had ik die eigenlijk wel verwacht. Om die reden geef ik toch de voorkeur aan de Clarins Comfort scrub, die ik je vorig jaar liet zien.

GEBRUIK JIJ WEL EENS EEN PEELING?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

2 Comments

  1. Ja, ik ben dol op peelings, mijn huid knapt daar altijd van op. Ik heb nooit last van roodheid gelukkig dus daar hoef ik nooit bang voor te zijn.

  2. Maria Brandjes says:

    Hoi,
    Mooie kleur lipstick heb je op.
    Van welk merk en welke kleur is het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.