Wil je al je cosmetica meenemen op vakantie, maar ben je steeds bang dat je de helft vergeet? Niet met déze tip.

Cosmetica meenemen op vakantie, zó vergeet je niets

Ze zeggen niet voor niets dat op vakantie gaan voor veel mensen in de top drie van meest stressvolle gebeurtenissen van mensen staat. Je moet aan zoveel dingen denken, er moet van alles geregeld worden en waarschijnlijk ben je altijd bang dat je dingen vergeet. Op de één of andere manier slaag ik er wanneer ik op vakantie ga altijd in om heel erg veel spullen mee te sjouwen, die ik echt (echt!) allemaal gebruik. Ik heb namelijk twee gouden tips om niets te vergeten, en dat zijn dan met name tips die bruikbaar zijn voor je kleding en je cosmetica. Hoe zorg je er nu voor dat je wat kleding betreft niets vergeet? Door van te voren outfits samen te stellen! Wanneer je bijvoorbeeld een week weggaat, kun je van tevoren bedenken wat je op welke dag gaat dragen. Bij het samenstellen van die outfits is het dan natuurlijk vooral heel erg handig om gebruik te maken van kledingstukken en accessoires die je makkelijk met elkaar kunt combineren, zodat je op meerdere dagen gebruik kunt maken van dezelfde kledingstukken. Natuurlijk moet er altijd ruimte zijn voor onverwachte uitjes of weersveranderingen, maar voor mij werkt het inpakken van mijn koffer op deze manier altijd erg goed. Wat cosmetica betreft, heb ik ook een tip die ik altijd toepas. Bepaalde dingen die ik niet dagelijks gebruik, leg ik van tevoren al klaar, maar veel spullen gebruik ik op het moment vlak voor vertrek natuurlijk ook nog. Wil je al je cosmetica meenemen op vakantie, zet dan op het moment voor vertrek je toilettas of beautycase in de badkamer en gooi alles wat je die ochtend of avond (wanneer je bijvoorbeeld ’s nachts gaat vliegen of rijden) rechtstreeks je toilettas in. Op deze manier vergeet je gegarandeerd niets!

Wat mag er mee in je handbagage?

Wanneer je vliegt met alleen handbagage, kun je niet zomaar alles meenemen. Voor alle vliegtuigmaatschappijen wereldwijd is het per persoon toegestaan om maximaal 1 liter aan vloeistoffen mee te nemen in je handbagage, deze mogen onderverdeeld zijn in travelsize verpakkingen. Een reisverpakking mag niet zwaarder zijn dan 100 ml. Je mag dus niet meer dan tien reisverpakkingen meenemen wanneer deze allemaal 100 ml. wegen. Je kunt van veel merken kant en klare reisverpakkingen kopen, maar deze zijn in verhouding wel altijd duurder dan normale verpakkingen. Wat je ook kunt doen is zelf lege flesjes en potjes vullen. Er zijn ook steeds meer merken die refill verpakkingen van bijvoorbeeld shampoo en douchegel verkopen. Deze zijn niet alleen ideaal om thuis je standaard verpakkingen steeds weer mee bij te vullen, maar dus ook om lege flesjes en potjes voor je vakantie te vullen. Wat je verder beter uit je handbagage kunt laten, zijn scherpe voorwerpen, zoals je pincet, nagelschaartje en scheermesjes. Reis je met een koffer, dan kun je deze accessoires dus beter in je koffer stoppen.

Cosmetica meenemen op vakantie, zó voorkom je lekkende verpakkingen

Niemand zit natuurlijk te wachten op lekkende cosmetica flessen; zonde van je product en nóg erger voor de rest van de inhoud van je koffer. Gelukkig kun je twee simpele dingen doen om dat te voorkomen. De eerste tip is eigenlijk een voor de hand liggende; stop je cosmetica in ziplock zakjes of gewoon in een plastic tas. Wat je verder kunt doen is de dop van je flesje draaien, er wat huishoudfolie overheen doen, de dop er weer opdraaien en er eventueel nog een elastiekje omheen draaien.

Neem niet te veel mee

Het is zonde van je moeite om te veel cosmetica mee te nemen. Wanneer je er voor kiest om rechtstreeks vanuit je badkamer je toilettas in te pakken, zit je vaak al goed en neem je niets overbodigs mee. Reis je samen? Dan zijn er dingen die jullie samen kunnen gebruiken, dat geldt zeker voor tandpasta, douchegel, shampoo en zonnebrandcrème. Overleg dus van tevoren even met elkaar wie wat meeneemt, zodat je spullen niet dubbel inpakt. Naast travelsize verpakkingen bestaan er ook reisföhns en haartangen die extra compact zijn en die je dus makkelijk meeneemt op vakantie zonder dat ze heel erg veel ruimte in beslag meenemen. Van je parfum kun je bijvoorbeeld een miniatuur parfum meenemen of wellicht heb je nog wat samples liggen. Dat is direct een leuke manier om nieuwe parfums te ontdekken.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

2 Comments

  1. Darina says:

    Goede tips! Ik werk vaak met lijstjes en dan vink ik het af. Zo vergeet ik eigenlijk nooit meer iets. En ik gebruik meestal travel sizes van cosmetica die ik het hele jaar door verzamel.

  2. Ik kan echt niet zonder haartang als ik op vakantie ga. Vooral als er strand of een zwembad is, haha. Een klein beetje vocht en mijn haar krijgt een eigen wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.