Tijdens de zomer besteed je waarschijnlijk graag wat extra tijd aan je voeten. Dít zijn mijn favoriete producten voor mooie voeten.

Eeltvijl om eelt te verwijderen

Ik vind het áltijd belangrijk om mijn voeten te verzorgen, maar in de zomer let ik er natuurlijk nog eens extra goed op. Ik loop graag op slippertjes en sandaaltjes, en het is dan natuurlijk wel zo fijn als je voeten netjes verzorgd zijn en er mooi uitzien. Ik ging vroeger nog wel eens naar de pedicure en dat vond ik altijd best wel een verwennerij, maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk en tijdrovend om je voeten zelf te verzorgen, zeker niet wanneer je het allemaal een beetje bijhoudt. Mooie voeten beginnen met verzorgde voeten, en de eerste stap in het verzorgen van je voeten is dan ook het verwijderen van eelt op je voeten. Dat kan bijvoorbeeld met een puimsteen of een elektrische voetvijl, maar ik doe het zelf altijd met een ‘gewone’ vijl. Is het een tijd geleden dat je eelt verwijderd hebt of heb je gewoon veel last van eelt, dan kan het prettig zijn om de eelt eerst een beetje zacht te maken. Dat doe je eenvoudig door een laag vette crème op de voeten aan te brengen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld sheaboter. Vaseline of lanette crème werkt ook prima. Laat dit een nacht inwerken voordat je aan de slag gaat met een eeltvijl. Eventjes je voeten laten weken in een oliebadje werkt hiervoor ook. Er is niet echt een standaard regel voor hoe vaak je eelt ‘moet’ verwijderen. Het is afhankelijk van hoeveel last je hebt van eelt. Door bepaalde schoenen kun je ook sneller eelt onder je voeten krijgen.

Exfoliërende producten voor mooie voeten

Door je voeten te scrubben of te exfolieren verwijder je dode huidcellen. Scrubben en exfoliëren is niet hetzelfde. Scrubben is een mechanische vorm van het verwijderen van dode huidcellen, de ‘deeltjes’ (dit kan bijvoorbeeld suiker zijn, maar ook zout of verpulverde of gemalen noten) die aan scrubs worden toegevoegd ‘schuren’ de dode huidcellen als het ware van je huid af. Bij exfoliëren maak je gebruik van fruitzuren, die de dode huidcellen als het ware van je huid losweken. Door regelmatig te scrubben of te exfoliëren zullen je voeten niet alleen zachter aanvoelen, maar er ook mooier uitzien. Er bestaan speciale voetscrubs, maar in feite kun je prima een gewone lichaamsscrub gebruiken voor je voeten. De huid van je voeten is dikker en minder kwetsbaar, zodat je in principe elke scrub hiervoor kunt gebruiken. Mijn favoriete scrub is momenteel de Caudalie Vinosculpt scrub. Het is altijd het prettigst om je voeten onder de douche te scrubben, je voeten zijn dan namelijk al nat. Spoel de scrub na de behandeling altijd goed af. Je voeten scrubben mag zeker meerdere keren per week. Wat je in plaats van scrubben dus ook kunt doen is dagelijks een exfoliant op je voeten aan brengen. Een exfoliant bevat glycolzuur of salicylzuur die de dode huidcellen dus loswéken. Dit is vooral prettig om te doen voordat je gaat slapen.

Voedende producten voor mooie voeten

Wanneer je eelt verwijderd hebt en je voeten gescrubt hebt, kun je ze verzorgen met een voedende crème. Mijn favorieten producten voor de voeten zijn de sheaboter voetcrème van L’Occitane en de Caudalie voetcrème. Ook voor crème voor de voeten geldt weer dat je in feite ook prima een gewone bodycrème kunt gebruiken. Wanneer je namelijk INCI-lijstjes van voetcrème en bodycrème met elkaar vergelijkt, zul je meestal weinig verschil zien. Sterker nog; wanneer je slechts twee ingrediëntenlijstjes ziet, weet je in veel gevallen niet eens of je een bodycrème of een voetcrème in handen hebt. Je mag best een vrij vette crème voor je voeten gebruiken. Wanneer je die crème in de avond voor het slapen gaan aanbrengt, hoef je ook niet met nét ingesmeerde voeten in je schoenen, en vaak is dat wel zo prettig. Vaak is het zo dat des te vettiger een crème is, des te langer het duurt voordat zo’n crème volledig is ingetrokken. Des te droger je voeten, des te sneller een crème natuurlijk zal intrekken.

Je teennagels lakken

Bij mooie voeten horen mooie teennagels. Voor je teennagels kun je het beste een speciaal teennagelknippertje gebruiken. Knip je teennagels altijd recht af, zo voorkom je ingegroeide nagels. Hoewel je je teennagels waarschijnlijk het liefst zo kort mogelijk knipt, moet je toch zorgen dat je je teennagels niet té kort knipt. Hiermee voorkom je ingescheurde nagels en bovendien een eventuele ontsteking van het nagelbed. Ga je je teennagels lakken, gebruik dan eerst een basecoat om verkleuring van je nagels te voorkomen. Ook zorg je hiervoor dat je nagellak beter hecht. Op de foto draag ik mijn all-time favoriete rode nagellak en dat is ‘Laquered up’ van Essie. ‘Ook Big apple red’ van OPI is een prachtige klassieke roodtint die ik graag draag.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

3 Comments

  1. Ik heb de afgelopen tijd een voetencrème van Rituals gebruikt die ik erg fijn vind en voor het slapen gaan insmeer(de; want hij is inmiddels op). De volgende dag had ik hele zachte voetjes. Ik draag ook altijd nagellak op mijn teennagels. Ben fan van ‘Really Red’ van essie geworden door jou, dat was volgens mij een tijdje terug jouw favoriete rode nagellak. Nu draag ik ‘Tart Deco’ (ook weer van essie) op mijn teennagels. Een hele mooie koraal tint.

    1. Christiana says:

      Ah, dat is leuk om te horen;-) Ja, Really red draag ik ook nog steeds graag, die lijkt trouwens heel erg op Laquered up!

  2. Voetmaskers (zoals sheetmasks maar dan voor voeten) zijn ook erg fijn om dode vellen te verwijderen! Duurt wel een paar dagen langer maar dan heb je ook superzachte voeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.