Elemental-Herbology-bath-shower-oil-collection
BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

Elemental herbology Five element Aromatherapy Bath & showeroil

De Elemental herbology Five element Aromatherapy Bath and shower oil collection zijn douche-en badproducten in één. En dat is best een beetje bijzonder.

Filosofie van het merk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Elemental herbology heeft een bijzondere filosofie. Het merk is namelijk geïnspireerd op de Five element theory uit de Chinese geneeskunde. Deze theorie gelooft dat alles in het leven in evenwicht moet zijn om een perfecte balans te krijgen. De producten zijn gebaseerd op de vijf elementen, namelijk metaal, water, hout, vuur en aarde. Achter elk element zit een eigen speciale geur, maar ook een verhaal. Door je hierin te verdiepen kom je er achter welke elementen, en dus welke producten, passend zijn voor jou en de mood waarin je bent. Je stemming is uiteraard niet elke dag hetzelfde, het is dus mogelijk om te wisselen van producten al naar gelang je stemming of je behoefte, maar bijvoorbeeld ook tijdens de wisseling van seizoenen. Zo kun je dus gedurende het hele jaar prima mixen en matchen met de producten uit de vijf verschillende (geur)lijnen. Ik laat je de Elemental herbology Five element Aromatherapy Bath and shower oil collection zien.

Elemental herbology Five element Aromatherapy Bath and shower oil collection

(Verkrijgbaar bij Elemental herbology |  Giftset met 5 keer 30 ml. voor € 29,40)

De giftset die ik je vandaag laat zien bestaat uit een set van vijf verschillende bad- en douche oliën. Elk flesje staat voor één element. Leuk is dat je zo kennis kunt maken met de bijzondere geuren van Elemental herbology. De flesjes zijn gemaakt van glas en door de donkerbruine kleur hebben ze wel iets weg van die oude apothekersflessen van vroeger. Elke flesje heeft een inhoud van 30 ml. Je ziet deze look vrij vaak terug komen bij verschillende merken, en ik blijf het érg mooi vinden.

Elemental herbology Five element

Hoe kun je de olie gebruiken?

Het gaat om een Bath and shower oil collection, en dat is best een beetje bijzonder. Normaal heb je vaak óf een douche-olie óf een badolie, maar deze varianten zijn geschikt voor beide mogelijkheden. Zelf hebben wij geen bad, ik heb de oliën dus uitgeprobeerd onder de douche. De vrij grote doseeropening van de flesjes is het gebruik onder de douche helaas niet al te makkelijk. Voor een bad worden twee tot drie gevulde dopjes geadviseerd en die kun je natuurlijk eenvoudig in het stromende water gieten. Onder de douche moet je de olie voorzichtig in je hand gieten en kijken dat je niet per ongeluk uitschiet. Heb je eenmaal genoeg olie, dan is ermee douchen wél erg fijn. De olie verandert na contact met water in een melkachtig laagje dat zijdezacht op je huid aanvoelt. De olie is ook erg geschikt voor de droge huid. De geur wordt nog eens extra versterkt door de stoom van het water, het is dus echt op en top relaxen met deze geuren.

Elemental herbology Water

In de producten van Elemental herbology wordt de kennis en wijsheid van aromatherapie gecombineerd met krachtige elementen uit de natuur; botanische oliën, vitamines, mineralen en anti-oxydanten uit diverse natuurlijke zachtmakers die ik hieronder ga beschrijven. Op elk flesje staat uiteraard om welk element het gaat. Wat ik vooral leuk vind, is dat de geurbeschrijving eronder staat. De ‘Water’ lijn is in het bijzonder geschikt om te relaxen en te ontstressen en om de huid te verzachten en te verwennen. De lijn past bij een droog huidtype en een vochtarme huidconditie. De geur van ‘water’ is een combinatie van damascus roos, mandarijn, jasmijn en ylang ylang. Ik vind dit een heel zachte geur waarin jasmijn en ylang ylang duidelijk de boventoon hebben, heel af en toe ruik je een fruitig toefje van de mandarijn. Ik kan me zo voorstellen dat Elemental herbology ontwikkeld is als een typisch unisex-merk, waar je zowel als man en als vrouw zijnde van kunt genieten. Water vind ik wel écht een vrouwen-geur. De andere geuren zijn uni-sex.

Elemental herbology Metal

Metal staat symbool voor het oogsten van nieuwe energie. De lijn is in het bijzonder geschikt voor mensen die behoefte hebben aan anti-ageing. De geur van Metal bestaat uit Grapefruit, jeneverbessen, rozemarijn en geranium. Deze geur is vrij scherp, houtachtig en mannelijk.

Elemental herbology Wood

Wood is ontwikkeld voor de normaal tot gecombineerde huid en brengt balans. De geurbestanddelen zijn roosmarijn, Ho-blad (afkomstig van de Ho-boom of Cinnamomum camphora sieb), lemongrass en nootmuskaat. In China en Japan neemt de Ho-boom een bijzondere plaats in vanwege zijn rustgevende en harmoniserende werking. Het belooft een boost aan je immuunsysteem en het verlichten van pijn. Wood is absoluut mijn favoriet van de vijf. De geur is heel houtachtig en aards, en hoewel rozemarijn vooral bekend staat om zijn verkwikkende werking, maakt de geur mij juist heel relaxed. Ik vind dit echt zo’n typische geur die symbool staat voor aromatherapie in het algemeen. Aromatherapie is zo’n woord waar je diréct een gevoel (en een geur!) bij hebt, net zoals de termen ‘tropisch’  of ‘roos’. Die termen slaan natuurlijk niet op de geuren van Elemental herbology, maar om even het voorbeeld te verduidelijken.

Elemental herbology

Elemental herbology Earth

Earth is het element dat centraal staat voor transformatie en harmonie. De lijn is geschikt voor alle huidtypen en belooft een boost voor de vermoeide huid die behoefte heeft aan uitstraling en energie. De geur bestaat uit cederhout, mandarijn, limoen en bergamot. Ik vind het een heel verkwikkende geur die houtachtig, maar vooral heerlijk fris is. Persoonlijk vind ik deze variant ook het best passen bij de omschrijving.

Elemental herbology Earth

Elemental herbology Fire

Fire tot slot is ontwikkeld voor de vette huid. De geur bestaat uit basilicum, zoete sinaasappel, mandarijn en marjolein. Deze laatste lijkt qua geur wel wat op tijm en in combinatie met basilicum is de geur heel scherp. Ik vind hem een beetje too much, maar ik kan me echt wel voorstellen dat sommige mensen gek zijn op dit soort krachtige aroma’s.

Elemental herbology

Wat vind ik ervan?

Ik heb het niet eerder gemist maar ik vind het nu wel even jammer dat ik geen bad heb. De geuren uit de Elemental herbology Five element Aromatherapy Bath and shower oil collection zijn ongelooflijk puur en écht, en aangezien ermee douchen al heerlijk relaxed is, kan ik me voorstellen dat ermee in bad liggen helemaal op en top verwennerij is. Wat een ongelooflijk leuk merk is dit! Ik geloof oprecht dat deze bijzondere filosofie in combinatie met de mooie ingrediënten en pure geuren enorm veel mensen, zowel man als vrouw, zal aanspreken. Aanrader!

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.