Embryolisse Micellair water
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Embryolisse Micellair water (hiermee verwijder je make-up súper snel!)

Micellair water is hét product om make-up snel en makkelijk zonder naspoelen te verwijderen. Benieuwd naar mijn ervaring met het Embryolisse Micellair water?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Het is niet verwonderlijk dat micellair water zo ontzettend geliefd is bij visagisten en dat je het achter de schermen van grote shows en fotoshoots overal tegenkomt. Micellair water is namelijk hét product om make-up snel en eenvoudig te verwijderen, zonder dat je huid er van uitdroogt, en bovendien heb je alleen maar wat wattenschijfjes nodig. Het hoeft namelijk niet nagespoeld te worden. Hoe werkt het?

Wat is micellair water?

Micellair water is een basis van water met daarin zogenaamde micellen. Vet (of in het geval van je huid, talg) lost niet op in water, je kunt je huid dus niet goed reinigen met alléén water, het kan immers niet door je talglaag heen dringen, en al helemaal niet door make-up. Water blijft dus als het ware gewoon op je huid liggen. Daar komen de micellen dus kijken. Micellen hebben een hydrofiele kop en een lipofiele staart en gecombineerd in water trekken ze als het ware vet (talg) en vuil (make-up) aan. Iedereen kan het gebruiken, zowel ‘s ochtend als ‘s avonds, en het is ook ideaal wanneer je geen make-up draagt, want ook dan is het belangrijk om je huid goed te reinigen.

Embryolisse miccelair water

(Verkrijgbaar via Cosmania | 200 ml. voor € 20)

De verpakkingen van Embryolisse zijn niet uitgesproken luxueus, gebruiksvriendelijk zijn ze wel. Het gaat om een transparante, kunststof flacon met een vaste klikdop waar je zachtjes in kan knijpen. Doseren gaat makkelijk, vooral omdat de doseeropening precies groot genoeg is en er zit exact voldoende druk achter. Er komt nooit per ongeluk te veel in ééns uit de fles. Hiermee is het in ieder geval qua verpakking al de fijnste micellaire reiniger die ik tot nog toe gehad heb, en ik heb er inmiddels héél wat uitgetest. Het water bevat extracten van korenbloem, en dat kun je inderdaad een beetje ruiken. Hij lijkt qua geur wel wat op een oogmake-up remover van Yves Rocher, die ook korenbloemwater bevat. Hoe dat ruikt? Moeilijk te omschrijven, ik zou het aards en heel subtiel plantachtig noemen. Je ruikt het echter nauwelijks  tijdens gebruik en dat is prima. Je sprenkelt wat op een wattenschijfje en make-up afhalen gaat moeiteloos. Zelfs een niet al te zware oogmake-up verwijdert hij moeiteloos. Ik gebruik zelf wel meerdere watjes en ik ga net zo lang door totdat het laatste schijfje schoon is. Naspoelen is niet nodig.

Shop the post

Embryolisse Micellair water

Embryolisse Micellair water INCI

AQUA. CENTAUREA CYANUS. ANTHEMIS NOBILIS. HAMAMELIS VIRGINIANA. PEG-6 CAPRYLIC, CAPRIC GLYCERIDES. GLYCERIN. METHYL PROPANEDIOL. SODIUM HYDROXYDE. POLYSORBATE-20. LACTIC ACID. POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE. PARFUM.

Wat vind ik ervan?

Ik vind het een ontzettend goede reiniger die perfect reinigt zonder de huid uit te drogen, maar er zijn micellaire watertjes die goedkoper zijn en die ik nét zo goed vind.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.