etos-eigen-merk-voetproducten
BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

Etos eigen merk voetproducten | Een uitgebreide review

Lekker met de voetjes van de vloer met de Etos eigen merk voetproducten.

Etos eigen merk voetproducten

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De lijn met Etos eigen merk producten die speciaal ontwikkeld is om de voeten te verzorgen, bestaat uit maar liefst acht producten, variërend van producten die je dagelijks kunt gebruiken om je voeten mooi en zacht te houden tot producten die voetprobleempjes, zoals kloven, kunnen verhelpen.

De collectie

Klovencrème 75 ml. (€ 3,69) | Anti-transpirant-gel 75 ml. (€ 3,29) |  Hielklovenpleisters (€ 3,99) | Scrub zeezout 250 gram (€ 3,25) | Badzout 200 gram (€ 2,95) | Bruistabletten 8 stuks (€ 2,95) | Scrubcrème 75 ml. (€ 2,99) | Klovencrème  75 ml. (€ 3,69)

etos eigen merk voetproducten

Etos scrubcrème voor de voeten

(Verkrijgbaar bij Etos | 75 ml. voor  € 2,99)

Mijn voeten scrubben doe ik eigenlijk al heel vaak onder de douche. Zeker tijdens de zomer wanneer ik veel op slippertjes loop, heb ik wat meer last van eelt en scrubben maakt je voeten in een handomdraai weer lekker zacht. Ik kan direct al zeggen dat dit mijn favoriete product van de drie is! De verpakking is heel degelijk, gemaakt van zachte kunststof, waardoor je voor het doseren niet al te hard hoeft te drukken. Zowel deze tube als de klovencrème hebben verder een zeer stevige klikdop die echt goed sluit, handig om te weten wanneer je de producten mee wilt nemen in je koffer voor gebruik tijdens je vakantie.

Textuur en ingredienten

De geur van de scrub is heerlijk fris, zelf vind ik het lijken op een combinatie van munt en eucalyptus, beide ingredienten staan natuurlijk bekend om hun verkwikkende werking op de huid. En dat is natuurlijk in feite ook wat de meeste voetproducten voor je doen; vermoeide voeten ‘pamperen’. Immers; wanneer je voeten echt moe zijn, voel je dat ook in je benen en daardoor in je hele lijf. Het is dus echt geen overbodige luxe om goed voor je voeten te zorgen. De textuur van de scrub is heerlijk zacht en romig, de scrubdeeltjes zijn klein, maar stevig. Het is niet een heel grove scrub, zelf vind ik dat fijn. Als je echt de voorkeur geeft aan (harde) scrubs op zoutbasis, dan kun je hem beter laten staan. In deze scrub geeft silica het scrub-effect; het is afkomstig van rotsen en zand en het is een heel mild polijstmiddel. Als extra verzorgend ingrediënt is er sheaboter aan de samenstelling toegevoegd, wat de scrubcrème ook zo lekker romig en zacht maakt. De vitamine E die je op de voorzijde van de verpakking ziet, kun je op de INCI-lijst terugvinden als tocopheryl. De scrub laat je voeten lekker zacht aanvoelen en hij is zo mild dat je hem meerdere keren per week kunt gebruiken.

Etos klovencrème voor de voeten

(Verkrijgbaar bij Etos |  75 ml. voor € 3,69)

Kloven zijn als het ware kleine barstjes in de huid die ontstaan als de huid zéér droog is. Voetkloven komen erg veel voor, voornamelijk omdat voeten toch voor velen echt ondergeschikt zijn en er maar weinig aandacht aan de voeten besteedt wordt. Zodra de zomer begint en de voeten weer in slippers gestoken worden, slaat de algehele paniek toe, want: Hoe kom je nu zo snel mogelijk van die kloven af? In feite geldt net zoals bij vele andere beauty-probleempjes; voorkomen is beter dan genezen.  Je voeten het hele jaar door goed hydrateren kan vervelende kloofjes voorkomen. Smeren dus! Een voetcrème is vaak toch wel weer wat anders van samenstelling dan een bodylotion, zeker omdat we het natuurlijk wel belangrijk vinden dat de crème lekker snel intrekt, je wilt immers na het smeren niet eerst een kwartier hoeven wachten totdat je weer kunt gaan lopen, zonder allemaal vettige voetstapjes op je vloer achter te laten.

Textuur en resultaat

Qua geur en verpakking is de klovencrème identiek aan de scrub. De textuur is ietwat dik, maar desondanks smeert hij toch lekker makkelijk uit. Na gebruik voelen mijn voeten daadwerkelijk heel fris, zacht en verkwikt aan, lekker! De klovencrème is onder andere verrijkt met lanoline, bijenwas en glycerine.

Mijn favoriet van de Etos eigen merk voetproducten: bruistabletten voor de voeten

(Verkrijgbaar bij Etos |  8 stuks á 12 gram voor € 2,95)

Veruit de coolste bruistabletjes die ik ooit gezien heb, in de vorm van…voetjes! De tabletjes zitten samen in een omdoosje, maar zijn daarnaast ook nog eens individueel verpakt. Lekker hygiënisch, de kwaliteit van de tabletten wordt op deze manier behouden én je neemt ze ook nog eens makkelijk mee, bijvoorbeeld naar je vakantie-bestemming. Om even lekker te ontspannen laat je een tabletje bruisen in een teiltje. Je kunt je voeten dan zo’n vijftien minuten baden. De tablet bruist ongeveer 45 seconden, daarna is het voetje helemaal opgelost. De geur is wederom lekker fris, gelukkig niet al te overheersend tijdens het gebruik. Heerlijk om op deze manier even lekker te ontspannen.

etos eigen merk voetproducten

Wat vind ik van de Etos eigen merk voetproducten?

Ik kan niet anders zeggen dan dat de Etos eigen merk voetproducten leuke en fijne producten zijn voor wel héél fijne prijsjes. De producten die ik in de review heb laten zien zijn wat mij betreft allemaal basic musthaves op het gebied van voetverzorging en je kunt ze zeker op wekelijkse basis gebruiken.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

2 Comments

  1. Ik zat er laatst nog over te denken om een keer een pedicure te laten doen. Maar met deze producten kan ik het denk ook makkelijk thuis doen en is een stuk goedkoper. Mijn voeten kunnen wel wat extra’s gebruiken met dit ‘slippertjes’ weer, ze zien er nu namelijk niet uit.

  2. Wat een prachtige foto’s én fijne review! Ik zou zeker meer aandacht willen besteden aan mijn voeten, maar ik zie vaak op tegen de droogtijd bij crèmes, ik heb er simpelweg het geduld niet voor.

    Vooral de bruistabletten spreken me aan aan van deze lijn. Zonder droogtijd 😉 en teveel gedoe en nog ontspannend ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.