Etos Revitalizing primer
BEAUTY, Make-up

Etos Revitalizing primer & Moisturizing lipstick Mon chéri

 

Deze Etos Revitalizing primer bevat capsules gevuld met aloë vera en algen extracten, en deze zullen de huid er gerevitaliseerd uit laten zien, aldus Etos.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Altijd een primer

Ik gebruik altijd een primer onder mijn make-up. Met een primer creëer je namelijk een perfecte basis, zodat het aanbrengen van je foundation niet alleen makkelijker gaat, maar waardoor de make-up er ook mooier uitziet én beter blijft zitten. Primers heb je in alle soorten en maten, logisch, want iedere vrouw heeft natuurlijk andere wensen aan haar make-up. Vorig jaar maakte ik al kennis met de Etos hydrating primer, nu heb ik dan de Revitalizing primer uitgeprobeerd.

Etos Revitalizing primer

Etos Revitalizing primer

(Exclusief verkrijgbaar bij Etos | 20 ml. voor € 5,99)

Het gaat om een eenvoudige kunststof pompflacon. Prima, hiermee kun je makkelijk en hygiënisch doseren. Wat zegt Etos zelf over deze Revitalizing primer? ‘Een perfecte basis voor je make-up. De capsules in deze gel-primer zijn gevuld met aloë vera en algen extracten, en deze zullen de huid er gerevitaliseerd uit laten zien’. Revitaliseren is natuurlijk een woord wat je ontzéttend veel tegenkomt in huidverzorging. Maar wat betékent het nu eigenlijk? Er wordt in feite mee bedoeld dat het product je huid nieuw leven inblaast. Je kunt je voorstellen dat dit woord bij veel vrouwen positieve vibes opwekt, want ja, wie wil er nu geen frisse look, alsof je honderd jaar geslapen hebt?

De geur en textuur van de Etos Revitalizing primer

Hieronder kun je zien hoe de primer eruit ziet. Je ziét die pareltjes inderdaad echt zitten. Zodra je de primer gaat inmasseren op de huid,’ knappen’ ze als het ware open en geven ze een heel subtiele parelmour glans aan de huid. De primer bevat geen parfum, maar wel alcohol, en dat ruik je ook behoorlijk. In combinatie met mijn vochtarme huid smeert de foundation na het aanbrengen van de primer ietwat stroef uit. Dit probleem had ik totaal niet met de Etos hydrating primer, want daarmee ging dat juist heel smooth. Wat wél opvalt, is dat het resultaat mooi egaal is. Wanneer ik geen primer gebruik, heb ik vaak wat last van rullende foundation, maar dat is met deze Revitalizing primer geenszins het geval.

De ingrediënten

Na water is glycerine het hoofdbestanddeel van de primer. Een goed ingredient met vochtbindende eigenschappen. Alcohol denat is een harde alcohol en staat bekend om de uitdrogende werking op de huid. De algen waar Etos het op de verpakking over heeft, zie je op de INCI-lijst terug als ‘algin’. Deze specifieke variant komt voor op bruine algen. Aloë vera is natuurlijk aloë barbadensis leaf extract. Er is verder nog isopropyl alcohol, titanium dioxide en phenoxyethanol toegevoegd. Titanium dioxide is heel goed in staat om licht te weerkaatsen, ik vermoed dat hij daarom ook juist in deze primer is toegevoegd. Je komt dit ingredient trouwens ook tegen in zonnebrandcrèmes.

Wat vind ik van de Etos Revitalizing primer?

Ik kan eigenlijk niet oprecht zeggen dat ik mijn huid er nu heel ‘gerevitaliseerd’ uit vind zien. De primer geeft wel iétwat een glansje, maar ik had eigenlijk wat meer gehoopt op écht serieuze glowy skin, maar helaas. Wat dus wel een feit is, is dat de primer een prima basis vormt, als in; mijn make-up gaat niet rullen, en dat probleem heb ik zónder primer dus wél. Ik zou hem zelf vooral aanraden aan een normale huid. Met een droge / vochtarme huid smeert de foundation dus ietwat stroef uit, en met een vette huid kan ik me sowieso niet voorstellen dat je een primer met een glansje erin zou wíllen gebruiken

Hoe gebruik je een lippencil?

Een lippencil kun je eigenlijk op meerdere manieren gebruiken. Zo kun je er een lijntje mee trekken rond je lippen, zodat je daarna je lippen als het ware kunt ‘inkleuren’ met je lipstick. Vaak zorgt een lippencil ervoor dat je lipstick niet uitloopt. Wat ik zelf altijd prettig vind, is om mijn lippen juist eerst met het lippencil in te kleuren en daaroverheen de lipstick dan aan te brengen. Zo wordt niet alleen de kleur intenser, maar houdt je lipstick ook écht veel beter!

Etos Lippencil Dark orchid

(Exclusief verkrijgbaar bij Etos |  € 2,99)

Het lippencil van Etos is een zogenaamde retractable variant. Je schuift het potlood dus omhoog door er aan te draaien, en zo heb je geen puntenslijper nodig. Dat is écht handig, want ik heb dus al meerdere keren gehad dat ik onderweg even mijn lip-make-up bij wilde werken, er achter kwam dat mijn lippotlood geslepen moest worden en het potloodje daardoor dus gewoon niet kon gebruiken. Déze variant is altijd klaar voor gebruik! Kijk wel even uit dat je het potlood niet te ver omhoog draait. De eerste keer brak er namelijk een stukje af, zonde!

Wat vind ik ervan?

Het Etos lippencil heeft een fijne, zachte textuur waardoor hij soepeltjes over de lippen glijdt. De kleur is super gepigmenteerd. Wauw! Dark orchid is een prachtige paarstint. Ik ben er echt wég van. De afgelopen dagen heb ik hem al diverse keren met plezier gedragen en jullie lieten mij vorige week op Instagram al weten dat ik vaker van dit soort kleuren moest dragen. En dat ga ik dus zeker doen.

Etos Revitalizing primer

Etos Moisturizing lipstick Mon chéri

(Exclusief verkrijgbaar bij Etos |  € 3,99)

Ook over de Moisturizing lipstick ben ik erg tevreden. Mon chéri is een vrij felle paarstint, die écht helemaal matchy matchy is met de kleur van het lippencil. Ook deze textuur glijdt super zacht over de lippen. De houdbaarheid is verder erg goed, en al helemaal wanneer je dus éérst je lippen inkleurt met het lippencil.

Heb jij al kennis gemaakt met de Etos make-up? Wat vind je van deze kleur?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

4 Comments

 1. Mooie kleuren lipstick! Wat een aparte primer is dat, lijkt mij wel lekker fris op de huid.
  zo een lip pencil is ideaal, niet te droog denk ik zoals een lip potlood wel eens kan zijn. Ik kleur ook vaak mijn lippen helemaal ermee in, zo blijft de lipstick inderdaad beter zitten.
  Fijne betaalbare producten, niks mis mee! Etos wordt steeds leuker!

 2. De primer zou ik denk ik overslaan maar ik ben wel groot fan van Etos lipsticks! Deze kleur staat je heel mooi en is ook helemaal mijn ding. Mooi!

 3. Ohhh wat ziet die lipstick er mooi uit zeg, heerlijk kleurtje!
  Wat ziet de primer er ‘apart’ uit, wel erg interessant om te proberen. Zelf ben ik al jaren fan van de porefessional primer van Benefit en vind ik het heel moeilijk afstand doen en te veranderen.

  Liefs Laura

 4. roos says:

  sophia vind het een mooi artikel!!! en haar mama ook!!(-:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.