Babor Neurosensitive cellular concentrate
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Babor Neurosensitive cellular concentrate ampullen

Omgerekend kost een ampul met daarin het Babor Neurosensitive cellular concentrate vijf euro per stuk. Zijn ze dit bedrag waard?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Boost voor je huid

De speciale Babor ampullen sets zijn op maat gemaakte combinaties die je een week lang gebruikt als extraatje slash boost naast je ‘gewone’ gezichtsverzorging zoals je die gewend bent. Maar de ampullen zien er dus wel heel bijzonder uit, alsof ze zo uit het lab komen. Het lijken net mini reageerbuisjes, en uiteraard zijn ze niet zomaar op deze manier verpakt. Een ampul bevat namelijk acht keer zo’n hoge concentratie aan werkzame stoffen dan een gewone crème. Zuurstof en bacteriën kunnen de kwaliteit van die werkzame stoffen op een negatieve manier beïnvloeden. In zo’n hermetisch afgesloten verpakking als deze kan er niets bij waar de inhoud niet blij van wordt. Dit is direct ook de reden dat je de ampul in één keer leeg moet maken. Heb je het gevoel dat je te veel hebt voor je gezicht, gebruik de inhoud dan ook voor je hals.

Babor Neurosensitive cellular concentrate

Babor Neurosensitive cellular concentrate

(Verkrijgbaar via Babor |  Set van 7 ampullen á 2 ml. voor € 39,50)

Dit microsilver concentrate is speciaal ontwikkeld voor de extreem droge en gevoelige huid. Vaak gaan die twee ook samen. Zeker nu. Buiten is het koud, binnen is het erg warm door de verwarming en juist van die best wel extreme verschillen wordt je huid niet blij. Een gevoelige huid reageert dan vaak met roodheid. Om dat te temperen kun je dus een week lang smeren met dit Babor neurosensitive cellular concentrate. Babor belooft dat de huid  weer in evenwicht wordt gebracht, sneller herstelt én dat het weerstandsvermogen wordt versterkt.

Hoe gebruik je de ampullen?

In het doosje zitten 7 ampullen. Ik gebruik deze sets van Babor wel vaker, en ik heb wel eens een tool in zo’n doosje gevonden die je kan gebruiken om de ampul op een veilige manier open te maken. De ampullen zijn namelijk van glas gemaakt, en je moet ze echt openbreken. De éérste keer ging dat dus een beetje mis bij mij en moesten er allemaal pleisters aan te pas komen. Sommige ampullenkuren worden geleverd met een speciale tool om de ampullen te openen, maar dat is bij deze variant niet het geval. Wanneer je de ampul in een handdoek houdt en hem dan op die manier openbreekt, is er eigenlijk niets aan de hand. De textuur is heel apart. Houd je de opengebroken ampul namelijk ondersteboven, dan loopt het er niet zomaar uit. Hij lijkt wat gelly, maar houd je de ampul boven je hand en ga je er dan vervolgens een beetje mee schudden, dan loopt het er uit en is de textuur wateriger dan verwacht. De inhoud is écht royaal, gewoon ónmógelijk dat je hier voor een keer gebruik niet genoeg aan hebt. Er zit bijna geen geur aan.

Babor Neurosensitive cellular concentrate

Hoe gebruik je de kuur?

En kijk, zo ziet zo’n opengebroken ampul er dan uit. Je kan het microsilver concentrate op verschillende manieren gebruiken. Het is maar net afhankelijk van wat jij prettig vindt, maar natuurlijk vooral van wat jouw huid nodig heeft. Uiteraard is het belangrijk dat je huid eerst goed gereinigd is, je mag ze zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. Eén per dag is de bedoeling, dus óf ‘s ochtend, óf ‘s avonds. Het kan in combinatie met je gezichtscrème of ‘los’ als een soort SOS-middeltje ter bestrijding van irritaties en roodheid. Omdat de textuur eenmaal uit de ampul vrij waterig blijkt te zijn, heb ik de ampullen een week lang in de avond gebruikt. Als er daarna dus geen make-up meer overheen hoefde.

ampullen

Babor Neurosensitive cellular concentrate, de ingrediënten

Het microsilver concentrate bevat goede vochtbinders, namelijk panthenol en butylene glycol. Sodium lactate is een zogenaamd skin identical ingrediënt dat de zuurbeschermingsmantel van de huid in evenwicht houdt. Bovendien houdt het het vochtigheidsgehalte op peil. Dan zit er dus zilver in de samenstelling, dit zou irritaties reduceren en jeuk verminderen. Het heeft ook anti-bacteriele eigenschappen. Tot slot extracten van duizendblad om het aanzien van een droge huid te verbeteren en de huid soepeler te maken.

Wat vind ik ervan?

De prijs van € 39,50 komt in feite neer op een bedrag van meer dan vijf euro per ampul, per dag dus eigenlijk. Dat is best heftig als je het zo bekijkt. Aan de andere kant is dit geen product dat je élke keer opnieuw zou moeten aanschaffen. Ik denk dat je huid er zeker nu, zo midden in de winter en voor veel mensen de drukste tijd van het jaar, wel veel baat bij kan hebben.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.