Cinq mondes Precious elixir Radiance
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Cinq mondes Precious Elixer Radiance (is dit product zijn geld waard?)

Cinq mondes belooft de glow aan je huid terug te geven met dit Cinq mondes Precious elixer Radiance. Er hangt een flink prijsje aan. Is hij zijn geld waard?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Cinq mondes Precious elixer radiance

(Kijk voor de verkooppunten op Cinqmondes | 10 ml.  voor € 49)

Oprichters Nathalie en Jean Louis Poiroux hebben jaren lang de wereld rondgereisd om schoonheidsgeheimen en beautyrituelen uit andere culturen te ontdekken. Die zoektocht resulteerde in een breed en bijzonder assortiment aan schoonheidsverzorging. Je hebt het merk Cinq mondes hier al vaker voorbij zien komen, en ik ben er meer dan dol op. Het merk heeft een vijftal speciale elixirs die elk speciaal ontwikkeld zijn voor een bepaalde conditie van je huid. Zo zijn de onderstaande varianten verkrijgbaar. In deze review laat ik je het Cinq mondes Precious elixer Radiance zien.

Het precious elixer voor uitstraling (10 ml.  voor € 49 ) | Het zuiverende elixir (10 ml.  voor € 49 ) | Het verzachtende elixir (10 ml.  voor € 49 ) | Het regenerende elixir (10 ml.  voor € 49 ) | Het voedende elixir (10 ml.  voor € 49 )

Toevoeging aan je skincare routine

Alle elixirs zijn 100% plantaardige oliën, rijk aan omega 3 en 6 en met een anti-oxiderende werking. Ze zijn bedoeld als toevoeging aan je skincare routine, als extraatje, en dus niet ter vervanging van je dag- of nachtcrème. Ik laat je vandaag de eerste variant zien, het elixir voor uitstraling.

Geen synthetische kleur- en geurstoffen

De look van Cinq mondes is immer kleurrijk, dit elixir is groen van kleur, maar zoals al eerder vermeld; alle producten zijn geïnspireerd op een bepaald schoonheidsideaal uit een ander land, en elk product heeft dus zo zijn eigen ingrediënten en daarmee ook zijn eigen kleur. Het is namelijk goed om te weten dat Cinq mondes geen gebruik maakt van synthetische kleurstoffen, de kleur is dus daadwerkelijk afkomstig van de ingrediënten die in het elixir zitten.

Hoe gebruik je het elixir?

Het flesje is erg klein met een inhoud van 10 ml. Laat je er niet direct door afschrikken, want het is de bedoeling dat je er echt maar een paar druppeltjes per keer van gebruikt. Cinq mondes raadt zelf drie tot vrij druppeltjes per keer aan, en daar kan ik me wel in vinden. Aan de dop zit een pipet, maar helaas vind ik die niet zo heel makkelijk werken. Je moet vrij vaak en vooral stevig drukken voordat het pipet de olie opneemt. Ik denk dat het vooral komt doordat de olie vrij vol van textuur is, en dat is mooi, want je kunt het flesje prima een beetje schuin houden en zo enkele druppeltjes in je hand laten vallen. Dan heb je niet het gedoe met het pipet, maar je verspilt ook geen product. De geur is heel krachtig en écht groen, mocht je zelf al bekend zijn met de producten van Cinq mondes, dan zal je opgevallen zijn dat alle producten heel puur en aanwezig van geur zijn.

Textuur

De textuur van de olie is vrij vol, absoluut niet waterig, en dit geeft wat mij betreft nog sterker het gevoel dat je écht iets op je gezicht gebruikt. De bedoeling is dat je enkele druppeltjes aanbrengt na het reinigen en voordat je dag- of nachtcrème aanbrengt. Ik merk wel dat de volle textuur mijn huid behoorlijk laat glimmen, en dit ‘probleem’ kun je makkelijk aanpakken door de olie te mengen met je crème. Je zou de olie ook in de avond puur op je huid kunnen aanbrengen, dat is altijd het fijne met oliën, je kunt ze uitstekend op verschillende manieren gebruiken.

Cinq mondes Precious elixir Radiance INCI

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Carica Papaya Seed Oil, Aleurites Moluccana Seed Oil , Cannabis Sativa Seed Oil, Parfum (Fragrance), Silica Dimethyl Silylate, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Melia Azadirachta Leaf Extract, Melia Azadirachta Flower Extract, Amino-Esters-1, Amber (Succinum Maris), Coccinia Indica Leaf Extract, Solanum Melongena Leaf Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Leaf Extract, Pearl Powder (Margarita Powder), Moringa Oleifera Seed Oil, Bht, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Benzyl Salicylate, Linalool, Citral, Limonene, Geraniol.

Wat vind ik van het Cinq mondes Precious elixir Radiance?

Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan, maar het is goed om te weten dat er in de producten van Cinq mondes écht vrijwel alleen maar natuurlijke ingrediënten zitten. Het elixir is niet zozeer te omschrijven als een serum, maar heeft natuurlijk wel de overeenkomsten dat het een extraatje in je skincare routine is waar je bovendien per keer maar enkele druppeltjes van nodig hebt. Op deze manier zou je met de 10 ml. een paar maanden moeten kunnen doen.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat en gesponsord product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.