Clinique Moisture surge intense overnight mask
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Clinique Moisture surge overnight mask (voor de huid met dorst!)

Dit Clinique Moisture surge overnight mask werkt terwijl jij slaapt. Het masker versterkt, beschermt én hydrateert de huid intensief gedurende de nacht. Welterusten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Clinique Moisture surge overnight mask

(Verkrijgbaar bij Ici Paris xl | 100 ml. voor € 38,47)

Overdag moet een crème mijn huid beschermen en hydrateren, maar verder vind ik het ook erg belangrijk dat hij een goede basis vormt voor make-up. Aangezien ik daar ‘s nachts natuurlijk geen behoefte aan heb, kan mijn verzorging voor de nacht niet royaal genoeg zijn. Ik gebruik dus graag overnight maskers. En dit zijn dus inderdaad maskers die je gewoon lekker heel de nacht kan laten zitten. Een “no-rinse” formule zoals deze maakt dus optimaal gebruik van de uren waarin je ligt te slapen, terwijl de ultra-rijke crèmige formule je huid belooft te versterken, kalmeren én verzachten.

Shop the post

Clinique Moisture surge overnight mask

Wat is het verschil tussen een droge en een vochtarme huid?

Dit masker is speciaal ontwikkeld voor de vochtarme huid. Hoe zat het ook alweer met het verschil tussen een droge en vochtarme huid? Een droge huid heeft vooral een tekort aan vet, terwijl een vochtarme huid vooral een tekort heeft aan vocht. Een vochtarme huid kan moeite hebben met het opnemen van vocht, maar ook met het vasthouden van vocht. Een droge huid wil vooral gevoed worden, een vochtarme huid wil vooral gehydrateerd worden, en dat is dus wat dit Moisture surge overnight masker van Clinique belooft te doen.

Textuur

De tube met losse draaidop is alvast lekker hygiënisch en gebruiksvriendelijk. Het masker is volledig geurloos. Prima, opdringerige geuren in cosmetica die ik ‘s avonds gebruik, houden mij juist alleen maar wakker, serieus! De textuur is iets romiger dan de crème uit deze lijn van Clinique. Het aanbrengen is heerlijk. Tot nog toe ben ik positief. Waar overnight maskers die ik tot nog toe gewend ben, uitgebreid de tijd nemen om in te trekken, lijkt mijn huid dit masker op te slurpen. Je zou denken, oké, dat is juist goed, maar ik krijg vooral de indruk dat het masker vrijwel niets voor mijn huid doet. Eigenlijk voel ik al binnen een half uur dat mijn huid weer trekkerig aanvoelt, met name op mijn voorhoofd. Ook in de ochtend voelt mijn huid na gebruik gedehydrateerd en dorstig, eigenlijk lijkt het alsof ik er de avond van tevoren niets op gedaan heb.

Ingrediënten

Toch geeft een blik op de INCI-lijst wel aan dat er aardig wat fijne ingrediënten in het masker verstopt zitten; glycerine, sheaboter, olijfolie, aloë vera, extracten van mango en murumuru boter. De murumuru  palm komt voor in Brazilië en de boter is eigenlijk het vet dat gewonnen wordt uit de zaden van deze palm. Het lijkt qua textuur wel wat op sheaboter. Houdt rekening met de aanwezigheid van dimethicone. Het valt me op dat er vooral voedende en vette ingrediënten in het masker zitten.

Wat vind ik van het Clinique Moisture surge intense overnight mask?

Nu is mijn huid dus vooral vochtarm en niet zozeer droog. Het lijkt erop dat dit masker toch meer geschikt is voor een droge huid, ook al is het dan een hydraterend masker in plaats van een voedend masker. Ik vind de samenstelling van het masker er prima uitzien en daarmee is ook de prijs / kwaliteit verhouding in orde. Voor mijn vochtarme huid doet het masker echter te weinig. Ik zou het masker vooral aanraden voor een droge huid.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.