Douglas Naturals Pomegranate Cleansing foam
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Douglas Naturals Pomegranate Cleansing foam & toner

Ik heb een haat /liefde verhouding met foam. Niets voelt zó zacht aan op je huid, maar foam kan tegelijkertijd ook erg uitdrogend zijn. Benieuwd naar de Douglas Naturals Pomegranate soothing cleansing foam?

Douglas naturals

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De Douglas Naturals lijn is een complete schoonheidslijn met daarin 22 producten die stuk voor stuk bio- én natuurcosmetisch gecertificeerd zijn, voorzien van het vegan-label en volledig vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en parabenen. Er wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën als parfum. Er zijn dus geen synthetische geurstoffen aan de Douglas Naturals producten toegevoegd. Ik probeerde de Douglas Naturals Pomegranate Soothing cleansing foam en de Douglas Naturals Pomegranate Clarifying toner uit.

Douglas Naturals Pomegranate Soothing cleansing foam

(Exclusief verkrijgbaar bij Douglas | 50 ml. voor € 9,95)

Ik heb dus altijd een beetje haat liefde met foam. Want in feite bestaat er niets wat zó zacht en lekker en comfy aanvoelt op je huid, maar aan de ándere kant zijn er ook maar weinig producten waar je huid zo van kan uitdrogen. Het kan dus twee kanten op, en zoals met alles, je moet het eerst probéren. Gelukkig heb ik dat in dit geval al voor je gedaan en ik ben tevreden. En dat wil wat zeggen.

Textuur en geur

Deze pomegranate lijn is verrijkt met extracten van granaatappel en na water vind je die Punica granatum hélemaal bovenaan op de INCI-lijst. Granaatappel is zeer rijk aan anti-oxydanten, niet alleen gezond om te eten, maar ook om op je huid te gebruiken dus. De foam is lekker zacht van textuur en komt direct als zijnde foam uit de verpakking. Hij blijft ook lekker foamy, ook al is je gezicht vochtig. Dat is een pluspunt, want op die manier kun je de hem dus ook lekker onder de douche gebruiken. De geur is puur en aanwezig, maar niet opdringerig. Je zou iets zoetfruitigs van de granaatappel verwachten, maar er zit daarnaast een behoorlijke klassieke toets doorheen, die dan weer te danken is aan het toegevoegde rozenwater. Ik vind hem persoonlijk zelfs meer rozig dan fruitig ruiken.

Werking

Make-up verwijderen doe ik zelf altijd eerst met een micellair water. Je make-up verwijderen is namelijk iets anders dan reinigen. Dit product is natuurlijk echt bedoeld om je huid te reinigen, en niet in de eerste plaats om je make-up te verwijderen. Na gebruik voelt je huid erg schoon aan, zonder trekkerig of gedehydrateerd gevoel. Het reinigende bestanddeel is Coco glucoside. Als vochtbinders is er zowel glycerine als hyaluronzuur een de formule toegevoegd. Dan zijn er nog extracten van aloë vera en arganolie toegevoegd. Tot slot vitamine E.

Douglas Naturals Pomegranate toner

Douglas Naturals Pomegranate Clarifying toner

(Exclusief verkrijgbaar bij Douglas |  150 ml. voor € 8,96)

In de trant van als je het doet, doe je het goed gebruik je na de normale reiniging nog een toner. Hiermee verwijder je de laatste restjes vuil en je reinigingsproduct, herstel je de PH waarde van je huid, geef je je huid een extra hydraterende boost en bereid je je huid perfect voor op de verzorging. In féite voelt een toner natuurlijk vaak ‘gewoon’ als water met een geurtje aan, maar dan dus voor op je gezicht. Ik stuiter dan ook niet rond van enthousiasme over deze toner, hij is gewoon fijn. Punt. Hij is voldoende ‘waterig’, niet te dun en door de kleine doseeropening kun je uitstekend doseren. De geur is identiek aan die van het foam en zonder me er makkelijk van af te maken; de INCI-lijst is ook vrijwel identiek.

Wat vind ik ervan?

Wat kan ik nog toevoegen? Het is een prima reinigingsduo voor de ‘mature’ skin, ook gewoon lekker als je jezelf nu nog niet zo volwassen vindt, maar wanneer je huid wel wat droog is. Vooral de foam is een aanrader. Ik vind de prijs / kwaliteit verhouding prima in orde.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

1 Comment

  1. Nog de beste wensen!! En nee, een van mijn goede voornemens is niet mijn gezicht reinigen (ik heb er heel wat hoor, don’t worry) want dat doe ik altijd echt heel braaf 😉 . Ik had het inderdaad niet achter Douglas gezocht dat ze voor een (zelfs gecertificeerde) natuurlijke lijn zouden gaan. Het klinkt zo.. on-Douglas. Ik ben dan ook aangenaam verrast! Maar het klinkt goed. Toevallig heb ik gisteren voor het eerst in mijn leven granaatappel gegeten 😉 dus ik ben wel benieuwd geworden naar deze producten 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.