L’Occitane Divine cleansing cream-in-foam
BEAUTY, Gezichtsverzorging

L’Occitane Divine cleansing cream-in-foam

Maak je L’Occitane Divine skincare routine compleet met de nieuwe Cleansing cream-in-foam.

Een nieuw product in de Divine lijn

Bewaren

Elk najaar breidt L’Occitane hun luxueuze Divine gezichtsverzorgingslijn uit met een nieuw product. Nu is de lijn dan nog completer, en wel met twee reinigende producten, namelijk de Cleansing balm en deze Cleansing cream-in-foam. Gebruikte je voorheen al de L’Occitane Divine skincare, dan moest je voor je reinigingsroutine uitwijken naar de (blauwe) Precious immortelle lijn, dus ik vind het in ieder geval super leuk dat er nu echt een compléte Divine routine is. Alhoewel L’Occitane natuurlijk wel steeds blijft verrassen en hoogstwaarschijnlijk volgend jaar wéér gaat uitbreiden, écht compleet is de lijn dus eigenlijk nooit!

L’Occitane Divine cleansing cream-in-foam

L’Occitane Divine cleansing cream-in-foam

(Verkrijgbaar bij L’Occitane | 125 ml. voor € 34)

Het bestanddeel dat zo typerend is voor de Divine gezichtsverzorgingslijn van L’Occitane is de immortelle bloem. Deze wordt gekweekt op Corsica en het is een bloem die nooit verwelkt, ook niet wanneer ze eenmaal geplukt is. Ik heb hier een aardig groot naslagwerk liggen over beauty-ingredienten, maar helaas wordt de Immortelle bloem hier niet in genoemd. Ook wanneer je gaat zoeken op het internet, is er blijkbaar vrij weinig bekend over de effecten van Immortelle op de huid. Ik heb het, naast in dit gamma van L’Occitane, ook op de INCI-lijst van slechts één ander merk gezien, en dat is het Franse skincare merk Indemne. Wat opvalt is dat dát merk helemaal de focus legt op oplossingen voor huidproblemen, zoals acne, striae en eczeem, terwijl de Divine skincare lijn natuurlijk helemaal gaat over anti-ageing. Ondanks het feit dat de Immortelle bloem dus blijkbaar niet een heel algemeen bekend ingredient is, heeft L’Occitane al in het jaar 2009 een programma opgezet om de doeltreffendheid van deze actieve stoffen te onderzoeken. En blijkbaar met succes, want in de tussentijd hebben verscheidene Divine producten al awards gewonnen.

Shop the post

L’Occitane Divine cleansing cream-in-foam

Geur en textuur

De geur is heel bijzonder, maar best een tikkeltje moeilijk om te omschrijven. Woorden die in me opkomen zijn warm, kruidig en Mediterraans. Ik weet dat de meningen over deze geur enorm uiteenlopen. Of vrouwen vinden de geur zálig, óf ze vinden het helemaal niks. Hoewel ik enorm fan ben van de L’Occitane producten, moet ik eerlijk zeggen dat ik in dit geval eerder in categorie twee dan één val. Het is geen onprettige geur, maar ik vind hem té warm en té opdringerig voor op mijn gezicht. De textuur van deze Cleansing foam, dié kan ik wel erg waarderen. Het is een zachte, romige crème die zijn naam eer aandoet, want hij verandert inderdaad in een heel subtiel schuim. Verwacht geen grote dotten en bubbels, het is écht een cream-in-foam. De textuur voelt écht luxe en heel comfortabel aan op de huid.

Hoe gebruik je de L’Occitane Cleansing cream-in-foam?

Ik vind De L’Occitane Divine cleansing cream-in-foam het prettigst werken wanneer de huid licht vochtig is. Wat opvalt is dat de cream-in-foam heel zuinig in het gebruik is. Een klein beetje is echt al genoeg om een rijkelijke hoeveelheid ‘schuim’ op je gezicht te krijgen, maar dat mag natuurlijk ook wel voor dit bedrag. Hij laat zich prettig en makkelijk verdelen en ook weer goed afspoelen. Make-up verwijderen, dat doet hij niet. Of laat ik zeggen, niet voldoende genoeg voor mij. Ik gebruik hem dus in de avond na het verwijderen van make-up met een micellair water.

L’Occitane Divine cleansing cream-in-foam INCI

GLYCERIN – AQUA/WATER – SODIUM COCOYL GLYCINATE – COCO-BETAINE – SODIUM CITRATE – POLYSORBATE 20 – CITRIC ACID – DECYL GLUCOSIDE – HELICHRYSUM ITALICUM FLOWER OIL – TOCOPHERYL ACETATE – SODIUM CHLORIDE – XANTHAN GUM – PARFUM/FRAGRANCE – LINALOOL – BENZYL SALICYLATE – LIMONENE – GERANIOL

Wat vind ik ervan?

Op de geur na, vind ik de L’Occitane Cream-in-foam een cleanser die prettig in gebruik is. Hoewel de gehele Divine lijn van het merk gericht is op anti-ageing, verwacht ik van alleen het gebruik van een cleanser in deze lijn natuurlijk geen wonderen. Mijn huid ziet er na gebruik dan ook niet opeens beter of ‘anders’ uit. Wél vind ik de afwezigheid van SLS / SLES én harde alcohol een groot pluspunt. De verpakking scoort wat mij betreft trouwens ook punten. Heel mooi, dat gouden, glanzende jasje.

Heb jij al eens kennis gemaakt met de Divine skincare van L’Occitane?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

3 Comments

  1. Oe kruidig en mediterraans klinken voor mij heerlijk. Dit soort geuren maken mij altijd zo blij en ben ook echt een warm en winterse geuren persoon. Ik denk dat ik dan echt in de categorie love it pas, haha. Ik heb nog nooit een product van L’Occitane gebruikt, dus ben er altijd al benieuwd naar geweest.

  2. VWillemse says:

    Ik heb deze ook gebruikt en vind de geur echt zalig.
    Vaak raakt mijn huid geirriteerd van geparfumeerde gezichts producten maar deze kan ik gelukkig goed hebben.

  3. Prachtige foto’s!! Heel mooi gedaan met de bloemen, je hebt er weer een heel kunstwerk van gemaakt. Wat betreft L’Occitane heb je me vanavond heel enthousiast gemaakt! Ik denk alleen dat ik deze cleansing cream-in-foam ga overslaan vanwege de aanwezigheid van parfum en het feit dat hij geen make-up verwijdert. Ik geef toch de voorkeur aan cleansers die dat wel kunnen.. scheelt toch weer tijd en moeite want ‘s avonds ben ik vaak te moe voor een heel uitgebreid reinigingsritueel dus kies ik toch voor multi-taskers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.