Montbrun Rich moisturizing cream& UV moisturizing cream
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Montbrun UV moisturizing cream & Rich moisturizing cream

De Montbrun UV Moisturizing cream SPF10 is een gezichtscrème met een minerale zonnefactor. Maar heb je dan geen last van een witte waas?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Montbrun UV Moisturizing cream SPF10

(Verkrijgbaar via SoloBioMooi |  50 ml. voor € 19,95)

Thermaal water

De Montbrun UV moisturizing cream was eigenlijk het product waar ik vooral heel benieuwd naar was. Montbrun maakt als hoofdbestanddeel in al hun producten gebruik van thermaal water. Dit is zeer puur water afkomstig van diep uit de aarde. Wanneer dit water uit de bron gewonnen wordt, in het geval van Montbrun is dat in de Aix-en-Provence, heeft het water er al een lange reis op zitten en tijdens die reis heeft het zich kunnen verrijken met sporenelementen en mineralen. Dat thermaal water heel heilzaam kan werken voor een gevoelige en zelfs beschadigde huid, is eigenlijk al heel lang bekend. Veel cosmetica merken maken er dan ook gebruik van. De bestanddelen van Montbrun zijn helemaal natuurlijk en biologisch. Er worden geen synthetische toevoegingen aan de formule gedaan, er is dan ook een minerale, en geen chemische zonnefactor toegevoegd. Het merk is ook geschikt voor veganisten.

Shop the post

Montbrun Rich moisturizing creamMontbrun UV Moisturizing cream SPF10
Montbrun Rich UV moisturizing cream

Heb je last van een witte waas?

Deze gezichtscrème van Montbrun is voorzien van een zonnefactor, een SPF10. Ik legde al eerder uit waarom het veiliger is om een minerale filter te gebruiken. Het nadeel van een minerale filter zonder nano-technologie is dat je last kunt hebben van een witte waas. En hiérom was ik dus vooral zo benieuwd naar deze Montbrun UV moisturizing cream. Want in feite zit niémand natuurlijk te wachten op een spierwit gezicht. Ik kan direct al zeggen: nee, deze gezichtscrème van Montbrun laat geen witte waas achter, mits je hem goed gebruikt. Direct na het opbrengen is je huid namelijk wél behoorlijk wit, maar de truc is in feite om kleine beetjes aan te brengen, in een kleine hoeveelheid dus, en die diréct zeer goed uit te smeren. De geur is identiek aan die van het micellair water van Montbrun, hij is aardig zoet, maar op een goede manier. De textuur is zacht en luchtig. Waar je natuurlijk rekening mee moet houden is dat je de crème, tot je er aan gewend raakt, een beetje ‘voelt’ zitten, maar ik vind dat dit eigenlijk bijna altijd het geval is met een minerale factor, die immers een beschermend laagje op de huid legt. Ik was ook erg te spreken over de manier waarop hij mijn vochtarme huid verzorgt. De huid voelt namelijk comfortabel aan. Nóg een super groot pluspunt is dat deze Montbrun UV moisturizing cream een super goede basis voor make-up vormt. Grappig dat dit overigens ook op de verpakking staat ‘excellent base for make up’. Maar dit ís dus ook echt zo.

Montbrun Rich moisturizing cream

Montbrun UV Moisturizing cream SPF10 INCI

Aqua (thermische Montbrun water), glycerine, Centaurea cyanus bloem water *, Dicaprylyl carbonaat, arachidylalcohol, Sacha-Inchi-olie zaadolie *, Simmondsia chinensis zaadolie *, aqua, behenylalcohol, Butyrospermum parkii boter *, Cetearylalcohol, Persea Gratissima olie * , squalaan, Aloe barbadensis blad sap poeder *, Bisabolol * Globularia alypum extract, geur, arachidyl- glucoside, bentoniet, glycerylcaprylaat, natrium stearoyl glutamaat, xanthaangom, tocoferol, Helianthus annuus zaadolie, polylysine, natrium levulinezuur, natrium anisaat.* Ingrediënten uit de biologische landbouw 100% van de totale ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong 44,2% van de totale ingrediënten zijn afkomstig uit de biologische landbouw.

Montbrun Rich moisturizing cream

Montbrun Rich moisturizing cream

(Verkrijgbaar via SoloBioMooi |  50 ml. voor € 19,95)

Textuur

Deze Montbrun rich moisturizing cream is speciaal ontwikkeld voor de droge tot zeer droge huid. Nu is mijn huid niet zozeer heel droog, meer vochtarm, maar evengoed vind ik dit een heerlijke gezichtscrème en hij sluit ook goed aan aan mijn wensen. De textuur van de crème is niet overdreven dik, en al helemaal niet vettig. De crème voelt lekker zacht en romig aan en laat zich heerlijk over de huid verdelen. De geur is identiek aan die van de Montbrun UV cream; zoet op een wat luxe manier.

Verpakking

Ook prettig is trouwens de gebruiksvriendelijke en hygiënische verpakking. Het gaat om ondoorzichtige, kunststof tubes met een vaste klikdop. Op deze manier kunnen licht, lucht, zuurstof en bacteriën de kwaliteit van de crème niet nadelig beïnvloeden.

Montbrun Rich moisturizing cream INCI

Aqua (thermische Montbrun water), Centaurea cyanus bloem water *, Rosa damascena bloem water *, glycerine, glyceryl stearaat, squalaan, Butyrospermum parkii boter *, Oryza sativa zetmeel, Persea Gratissima olie *, Sacha-Inchi-olie zaadolie *, Dicaprylyl carbonaat, aqua , Cetearylalcohol, natriumstearoyllactylaat, Cera alba, Olea europaea fruitolie *, Simmondsia chinensis zaadolie *, Olus olie, parfum, natrium levulinezuur, Glyceryl caprylaat, xanthaangom, natrium anisaat, Bisabolol * Globularia alypum extract, Aloe barbadensis bladsap poeder *, tocoferol, Helianthus annuus zaadolie, gehydrogeneerde plantaardige olie, candelilla cera, polylysine.* Ingrediënten uit de biologische landbouw 100% van de totale ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong 45,2% van de totale ingrediënten zijn afkomstig uit de biologische landbouw.

montbrun

Wat vind ik ervan?

Super fijne crèmes met heerlijke texturen, een lekkere geur en een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Aanraders voor de normale, droge, vochtarme en gevoelige huid. Zeker de UV-crème is nu heerlijk én natuurlijk handig om te gebruiken.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten. 

3 Comments

  1. Varenka W says:

    Klinkt zeer fijn, ik word steeds nieuwsgieriger naar dit merk.

  2. Klinkt echt héél goed! Wat een prachtige foto’s ook.

  3. De beide crèmes klinken echt heel erg fijn. Wat goed om te horen dat ze hun beloften ook waarmaken. En prachtige foto’s heb je gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.