Paulas choice Skin perfecting 1% BHA lotion
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Paula’s choice Skin perfecting 1% BHA lotion

Eigenlijk is je skincare route niet helemaal compleet zonder exfoliator. Belangrijk is wél dat je er één kiest die goed bij je huid past. Deze Paula’s choice Skin perfecting 1% BHA lotion is ontwikkeld voor de droge en beschadigde huid.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wat is dat eigenlijk, exfoliëren?

Paula’s choice heeft een uitgebreid assortiment aan exfolierende producten. Hoe zat het ook alweer met scrubben en exfoliëren? Want nee, het is niét hetzelfde. Scrubben of exfoliëren is dé manier om de mooie glow weer terug te geven aan je huid. Je huid is continue aan het werk; huidcellen vernieuwen zich elke dag. Zij banen zich een weg naar de huidoppervlakte en daar laten ze uiteindelijk los. Althans, de meeste. Sommige huidcellen blijven ‘liggen’, klonteren vast en blijven zo op je huid plakken. Hierdoor kan je huid er doffer uitzien. Je huid kan je eenvoudig helpen door één of twee keer per week te scrubben; dit is niets meer dan het verwijderen van die samengeklonterde dode huidcellen waardoor je huid weer gaat stralen. Scrubben is een mechanische vorm van het verwijderen van dode huidcellen, de ‘deeltjes’ (dit kan bijvoorbeeld suiker zijn, maar ook zout of verpulverde of gemalen noten) die aan scrubs worden toegevoegd ‘schuren’  de dode huidcelletjes als het ware van je huid af. Bij exfoliëren wordt er gebruik gemaakt van zuren, die de dode huidcellen als het ware van je huid losweken.

AHA-zuren

In de producten van Paula’s choice wordt gebruik gemaakt van AHA (Alphahydroxyzuur) of BHA (Betahydroxyzuur). Beide zuren hebben gemeen dat ze dode huidcelletjes verwijderen, helpen om rimpels te verminderen en bovendien de aanmaak van collageen stimuleren. Collageen is een eiwit dat van nature is ons lichaam voorkomt, het houdt je huid in feite bij elkaar, doordat het een soort lijmachtige eigenschappen heeft. Naarmate je ouder wordt, neemt de natuurlijke aanmaak van collageen af, waardoor rimpels ontstaan en de huid slapper wordt. Hoewel vaak geclaimd wordt dat collageen rimpels opvult, kan het in feite niet zo ver doordringen in de huid. Wél heeft collageen een intensief hydraterend vermogen waardoor de huid er uiteindelijk toch frisser, gehydrateerder en daardoor gezonder uit zal zien.

Droge of beschadigde huid

Even terug naar de exfoliators van Paula; producten met AHA worden over het algemeen aangeraden voor een droge of beschadigde huid. BHA is vooral ontwikkeld voor gevoelige, vette of acne huidjes. Nu is het zo dat het soms wat lastig te bepalen is welk huidtype je hebt, en in welke conditie jouw huid is. Die conditie kan namelijk nogal eens verschillen, door bijvoorbeeld klimatologische invloeden, maar ook interne factoren zoals stress of ziekte kunnen hierin een rol spelen.

Mijn huid

Een aantal jaren geleden kreeg ik een Roaccutane kuur tegen acne. Nu is mijn huid nooit extreem vettig geweest, maar ik had wel ontzettende last van flinke ontstekingen. Het actieve bestanddeel in Roaccutane, Isotretinoïne, remt de overvloedige vorming van talg én bovendien ook de ontstekingsreactie. Hierdoor is mijn huid vooral droog en heb ik zowel behoefte aan vette als hydraterende producten. Ik kan me voorstellen dat je met een droge huid ‘angst’ hebt om te scrubben of exfoliëren, bang dat producten te heftig zijn waardoor je huid nog droger aan zal voelen. Zelf heb ik ook heel lang niet gescrubt (tijdens de Roaccutane kuur mag het zelfs niet) maar nu ik weet wat mijn huid nodig heeft, merk ik absoluut verschil na een exfolierende behandeling.

Paula’s choice Skin perfecting 1% BHA lotion

(Verkrijgbaar via Cosmania | 100 ml. voor € 34)

Het gebruik van deze lotion is best bijzonder, met exfolierende producten ben ik zelf gewend om iets aan te brengen en daarna weer af te spoelen. Deze lotion echter, breng je aan na het reinigen en na het gebruik van een tonic. Je spoelt hem niet af. Het is verder belangrijk om je huid er langzaamaan goed aan te laten wennen door te beginnen met één keer per dag, en later twee keer. Verder moet je huid zeer goed beschermd worden tegen de zon als je dit product gebruikt. Omdat mijn huid nu al zo gevoelig is voor zon, heb ik er bewust voor gekozen de lotion alléén in de avond aan te brengen.

Shop the post

Paula’s choice Skin perfecting 1% BHA lotion

De verpakking

De verpakking is niet zozeer heel luxueus, maar gewoon no-nonsense, gebruiksvriendelijk en bovendien hygiënisch door het pompje. Pluspunt. De wijze van gebruik staat duidelijk beschreven, fijn, want zulke producten hebben nu eenmaal een handleiding nodig.

Textuur

Het gaat hier om een heel lichte formule die wat parelmour van kleur is. De geur vind ik persoonlijk niet zo aangenaam, hij ruikt namelijk wat bitter. Paula’s choice staat er vooral om bekend geen geurstoffen aan de producten toe te voegen, ik had dan ook eigenlijk niet iets héél lekker ruikends verwacht. De lotion laat zich prettig verdelen zonder voelbaar laagje achter te laten. Wat diréct opvalt is dat de huid een stuk zachter aanvoelt.

Paula’s choice Skin perfecting 1% BHA lotion INCI

Aqua, Butylene Glycol (hydration), Cetyl Alcohol (texture-enhancing), Cyclopentasiloxane (hydration), Dimethicone (hydration), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant), Avena Sativa (Oat) Bran Extract (skin-soothing), Allantoin (skin-soothing), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (skin-soothing/antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Flower/Leaf/Stem Extract (skin-soothing), Lauric Acid (skin-replenishing), Glycerin (skin-replenishing), Polysorbate 20 (texture-enhancing), Sorbitan Stearate (texture-enhancing), Magnesium Aluminum Silicate (stabilizer), Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer (texture-enhancing), PEG-40 Stearate (texture-enhancing), Xanthan Gum (texture-enhancing), Hexylene Glycol (hydration), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Ethylhexylglycerin (skin-conditioning agent), Disodium EDTA (stabilizer), Phenoxyethanol (preservative), Caprylyl Glycol (preservative). 

Wat vind ik van de Paula’s choice Skin perfecting 1% BHA lotion?

Zolang je een lotion zoekt die goed bij jouw huidtype past, zijn de exfolierende producten van Paula’s choice echte aanraders. De ervaring an sich is niet heel speciaal, met name omdat de geur niet echt aantrekkelijk is, maar het resultaat is erg goed. Het zijn kwalitatief goede producten met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

2 Comments

  1. Exfolierende producten van Paula’s choice, gebruik ik graag. Ik vind dit merk te gek!

  2. Wat een goede en uitgebreide review. Mooie foto’s ook weer! Ik heb zelf nog geen ervaring met de producten van Paula’s choice, beetje vreemd eigenlijk voor iemand die een grote fan is van natuurlijke cosmetica 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.