Vichy Liftactiv Anti-oxydanten booster
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Vichy Liftactiv Anti-oxydanten booster (zie ik verschil na de kuur?)

Na slechts tien dagen een mooiere én jonger uitziende huid? Is dat echt mogelijk met deze Vichy Liftactiv Anti-oxydanten booster? Ik deed de test!

Vitamine C in je skincare routine

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vitamine C is een hot topic in beautyland. Steeds meer merken introduceren vitamine C kuurtjes en beloven hiermee met trouw gebruik binnen onafzienbare tijd een stralend velletje. En dát, tja, dat willen we natuurlijk allemáál wel. Een poosje geleden maakte ik tijdens eens perslancering kennis met een aantal nieuwe apothekersproducten en zo ook met deze Vichy Liftactiv anti-oyxdanten booster. Normaal gesproken moet je skincare natuurlijk toch wel eventjes gebruiken om zichtbare resultaten te boeken, áls dat überhaupt al gebeurd. Maar met dit wonderspulletje moet tien dagen genoeg zijn. Nieuwsgierig naar mijn ervaringen? Ik ga het je allemaal vertellen.

Vichy Liftactiv Anti-oxydanten booster

(Verkrijgbaar via Notino | 10 ml. voor € 26,40)

De Vichy Liftactiv anti-oxydanten booster belooft na slechts tien dagen gebruik een jonger uitziende huid die er meer uitgerust uitziet. Het ouder worden van je huid gaat zeker niet alleen maar gepaard met lijntjes en rimpels. De huid verliest op den duur aan stevigheid, contouren worden minder zichtbaar, de huid verliest aan glans, en kan ook (pigment) vlekjes gaan tonen. Vichy belooft een stralendere huid en zichtbare vermindering van fijne lijntjes. Dat is natuurlijk nogal wat!

Shop the post

Vichy Liftactiv Anti-oxydanten booster
Vichy Liftactiv Anti-oxydanten booster

Wat doet vitamine C voor je huid?

We weten inmiddels allemaal wel hoe belangrijk het voor onze gezondheid is om voldoende vitaminen binnen te krijgen via onze voeding. Maar sméren met vitaminen, en dan vitamine C in dit geval, blijkt ons ook héél wat goeds op te leveren. Vitamine C vermindert bijvoorbeeld hyperpigmentatie van de huid. Verder is het een zeer krachtige anti-oxydant; het beperkt schade aan de huid door blootstelling aan UV-straling en op die manier beschermt het de huid ook tegen vroegtijdige huidveroudering. Vitamine C versterkt de huidbarrière. Enorm belangrijk, want onze huidbarrière vormt, letterlijk dus, een barrière tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat een gezonde huidbarrière vaak hand in hand gaat met een gezonde en (dus) móói uitziende huid. Tot slot is vitamine C essentieel voor de vorming van collageen. Collageen is een lichaamseigen stof die verantwoordelijk is voor de stevigheid van de huid. De natuurlijke afname van collageen neemt af naarmate we ouder worden, en dat is dus één van de redenen dat de huid op een gegeven moment ook aan stevigheid gaat verliezen.

Waar moet je rekening mee houden?

Dit klinkt allemaal goed, toch? Er zijn echter wél een paar zaken waar je rekening mee moet houden wat betreft het gebruik van vitamine C in je skincare routine. Vitamine C moet in een bepaalde concentratie aanwezig zijn om daadwerkelijk effectief te zijn. In het geval van Vichy gaat het om een concentratie van 15%, dat is helemaal prima. Niet alle vormen van vitamine C zijn verder even stabiel. Sommige vormen verliezen hun effectiviteit wanneer ze blootgesteld worden aan zuurstof, licht en vocht. De effectiviteit van vitamine C in huidverzorging kan versterkt worden door de toevoeging van andere ingredienten. Een mooie toevoeging in een vitamine C kuur is bijvoorbeeld vitamine E. Wanneer je vitamine C gebruikt, is het noodzakelijk om hier overheen een SPF (zonnebrand) te gebruiken. Vitamine C kan je huid namelijk gevoelig(er) maken voor zon.

Vichy Liftactiv Anti-oxydanten booster

De verpakking en de textuur

De Vichy Anti-oxydanten booster is verpakt in een donkerbruin glazen flesje met een pipet. Ik legde net al uit dat licht de effectiviteit van Vitamine C op een negatieve manier kan beïnvloeden, maar doordat het hier om een donker gekleurd flesje gaat, is dat hier dus niet aan de orde. De textuur is heel dun, waterig zelfs. De formule is parfumvrij, maar dat betekent natuurlijk niet dat het product geen geur heeft. Persoonlijk ben ik niet weg van de geur, ik vind het product wat bitter ruiken.

Hoe gebruik je deze Vichy Anti-oxydanten booster?

Ik druppel met het pipetje wat van de booster in mijn handpalm en vervolgens gebruik ik mijn vingertoppen om het product over mijn huid te verdelen. Deze manier werkt voor mij het beste in verband met de zeer waterige textuur. In het begin liet ik wat druppels op mijn vingertoppen vallen, maar die druppelden er gewoon diréct van af. In feite voél je niet echt dat je iets op je huid hebt. Ik kan er hoogstens van zeggen dat de formule de huid wat laat ‘plakken’, maar niet op een vervelende manier. Na het aanbrengen van de booster breng ik mijn normale nachtverzorging aan. In verband met het feit dat mijn huid vrij gevoelig is (voor zon), heb ik er heel bewust voor gekozen om de booster alléén in de avond te gebruiken. Hij mag trouwens wel gewoon overdag, maar zorg dan dus wél voor een goede SPF.

Vichy Anti-oxydanten booster INCI

AQUA / WATER – ASCORBIC ACID – ALCOHOL DENAT. – DIPROPYLENE GLYCOL – GLYCERIN – LAURETH-23 – NEOHESPERIDIN DIHYDROCHALCONE – SODIUM HYDROXIDE – TOCOPHEROL – HYDROLYZED HYALURONIC ACID – PINUS PINASTER BARK/BUD EXTRACT

Wat vind ik ervan?

Wat mijn huid betreft zit ik de laatste tijd in een goede flow. Na tien dagen gebruik ziet mijn huid er gewoon écht goed uit, ik kan niets anders zeggen. Mijn huid oogt egaal, gezond en fris. De lijntjes zitten er nog hoor, maar ik had wat dat betreft ook zeker geen significante verandering verwacht. Vitamine C in dit soort concentraties kán de huid wat prikkelen, maar ik heb op geen énkele manier iets negatiefs ervaren. Geen zichtbare roodheid, geen prikkelend, branderig of enigszins ander oncomfortabel gevoel. Wat ik nog wel wil zeggen, is dat de geur me echt tegenstaat, en dat de zéér dunne, waterige textuur niet heel praktisch in gebruik is.

Tot slot nog iets over de houdbaarheid

Inmiddels zijn we al op 1000 woorden, maar ik wil toch nog graag iets kwijt; Op de verpakking van deze Vichy Anti-oxydanten booster staat het volgende: ‘Indicatie: gebruik zo nu en dan als 10 daagse kuur wanneer de huid een boost nodig heeft’. Onder ‘zo nu en dan’ versta ik als consument misschien een paar keer per jaar. Dat lijkt me redelijk, toch? Ik had hier echter vóór het gebruik al mijn vraagtekens bij, want; zuurstof heeft een negatieve invloed op de effectiviteit van vitamine C. Steeds wanneer ik het flesje openmaak, komt er zuurstof bij. Dan lijkt het me dus geen goed idee dat ik ditzelfde flesje over een paar maanden opnieuw ga gebruiken. De hele werking is dan toch verloren gegaan? En er staat inderdaad ook een houdbaarheidsicoontje van 1 maand op de verpakking. Hm…dit spreekt die indicatie dan toch tegen? Voor mensen die niet zo goed op de hoogte zijn van de werking van vitamine C lijk me dit best verwarrend. Ik ga absoluut vaker een vitamine C kuur doen, want ik zie zéker verschil, maar dan dus niet opnieuw dít flesje. Misschien had Vichy het flesje kleiner kunnen maken en daardoor de prijs lager? Na tien dagen zit er nog zeker meer dan de helft aan inhoud in, waar ik in feite niets meer mee kan. Maar buiten dit; ja, vitamine C geeft zéér zéker een boost aan je huid!

Heb jij wel eens een vitamine C kuur gedaan?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

8 Comments

 1. Daar heb je een punt. Het is voor zo nu en dan inderdaad niet handig als de werking achteruitgaat door alle zuurstof die erbij komt. Ik test momenteel ook een vitamine C en dat plakkerige herken ik. Maar dat mag de pret niet drukken, vitamine C is echt een huidverbeteraar!

 2. Ja, zonde hè ? Ik vind je suggestie van kleiner flesje (en kleiner prijsje) heel goed – hoop dat Vichy ‘m ook oppakt 🙂

 3. Wat gek he? Ik snapte dat ook niet zo goed. Wel fijn dat het echt wat voor je huid doet, dan maar weer een nieuw flesje scoren 😉

 4. Fijn review, fijn dat het een goed effect heeft op je huid!
  Liefs, Nathalie

 5. Ik heb hem bijna op, ik wil kijken hoelang ik met het flesje kan doen (ik vermoed een dag of 14 – ik ben niet zo zuinig) 🙂 mijn review volgt binnenkort.

 6. Goede review en wat een mooie foto’s weer 😍! Beetje vreemd v.w.b. de aangegeven houdbaarheid i.c.m. de gebruiksaanwijzing. Klinkt idd niet echt logisch. Goed dat je het even aanstipt, kan Vichy dit puntje voor verbetering wellicht meenemen. Wat betreft jouw vraag: ik heb nog niet eerder een vitamine C kuur gedaan, maar zou dat nog wel eens willen proberen.

 7. Heidi De Winter says:

  Je wil vaker een vitamine C kuur doen, maar dan dus niet opnieuw Vichy. Voor welk merk zou je dan gaan?

 8. Bedankt voor je eerlijke review. Ik kwam hier via Google en weet nu dat ik deze niet ga nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.