Sans soucis Outdoor protection winterduo
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Sans soucis Outdoor protection, lipbalm en crème met SPF15

Het is winter! Dit Sans soucis Outdoor protection duo werd speciaal ontwikkeld om je huid te beschermen tegen uv-stralen, wind en extreme weersomstandigheden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Smeren tegen extreme weersomstandigheden

En je weet wat dat betekent. Smeren, smeren, nog meer smeren. Dit nieuwe Sans soucis Outdoor protection duo werd speciaal ontwikkeld om je huid te beschermen tegen uv-stralen, wind en extreme weersomstandigheden.

Sans soucis Outdoor protection lipbalm SPF30

(Verkrijgbaar via Sans soucis shop  | 48 gram voor € 9,95)

Vergeet vooral je lippen niet tijdens de winter! Pluspunt is alvast de verpakking. Juist omdat dit een product is wat ik onderweg / tussendoor wil gebruiken, wil ik iets dat ook daadwerkelijk makkelijk en snel in gebruik is. Geen potje dus, waar ik met mijn vingers in moet. Dat vind ik prima voor ‘s avonds hoor als ik eerst mijn handen lekker kan wassen, maar dus gewoon niét voor onderweg. Een stick dus, die redelijk stevig op de lippen voelt. Het is geen heel smeuïge textuur, dat had van mij overigens wel gemogen. Hij voelt zacht op de lippen aan en heeft niet echt een heel aanwezige geur.

Ingrediënten

Alkyl benzoate is toegevoegd als emulsifier. Dit zie je vaak in zonbeschermingsproducten. Ricinusolie (ook bekend als castor-olie) heeft ontstekingsremmende, kalmerende en verzachtende eigenschappen. Bijenwas en kokosnootolie werken ook beschermend en verzachtend. Carnabauxwas heeft dezelfde toepassing als bijenwas, is wat luxer (en kostbaarder) maar wel wat beter voor je huid. Sheaboter werkt beschermend. Duindoornolie (hippophae) is rijk aan vitamines en vetzuren. Bisabolol (afkomstig uit kamille) is een harsachtig kalmerend ingrediënt. Vitamine E (tocopherol) tot slot werkt als een anti-oxydant.

Wat vind ik ervan?

Het is een prima lipbalm met een goede prijs / kwaliteit verhouding. Hij laat je lippen comfortabel aanvoelen, maar omdat hij niet al te romig is kan hij ook prima onder je lipstick. Ik doe dat dus regelmatig wanneer mijn lippen echt héél droog zijn.

Sans soucis Outdoor protection winterduo

Sans soucis Outdoor protection skin care SPF15

(Verkrijgbaar via Sans soucis shop  | 50 gram voor € 18,95)

Laat ik meteen beginnen met de geur van deze crème, die is namelijk heerlijk zoet en crèmig, maar niet over the top. Het is bij dit merk altijd allemaal zo fijn in balans. Niet te veel, niets te weinig. En de prijs-kwaliteit verhouding is ook bijzonder goed. Je betaalt voor kwaliteit en mooie ingredienten en niet voor fancy verpakkingen of dure reclames. De textuur is ook precies goed. Hij is vol en romig, maar niet te vettig. Je voelt wel echt een laagje op je huid zitten, maar met déze temperaturen vind ik dat zelf dus juist erg lekker. Het gaat om een eenvoudig ogende, stevige kunststof tube met een losse draaidop. Gebruiksvriendelijk en hygiënisch, prima in orde.

Ingrediënten

Wat zit er allemaal in? Glycerine als vochtbinder. Isononyl isononanoate komt van nature voor in lavendelolie en cacao en heeft een verzachtende werking op de huid. Octocrylene wordt gebruikt om de werking van SFP te verhogen. Dimethicone is een silicone die oneffenheden in de huid opvult. Sheaboter werkt kalmerend en bijenwas op zijn beurt beschermend. Vitamine E is een anti-oxydant. Allantoine is een skin identical ingrediënt en werkt ook kalmerend en verzachtend. Toverhazelaar zou werken als een anti-oxydant en tevens verzachtende eigenschappen hebben, mits niet in al te grote hoeveelheden gebruikt. Halverwege de INCI-lijst alcohol denat. Jammer. Wanneer deze hoog staat, betekent het over het algemeen toch wel een enigszins uitdrogende werking op de huid. Gelukkig ook avocado olie en sojaboon olie. Deze natuurlijke oliën verzachten de huid en laten deze comfortabel aanvoelen. Er is parfum aan de samenstelling toegevoegd.

Wat vind ik van de Sans soucis Outdoor protection skincare SPF15?

Al met al een aantal mooie natuurlijke zachtmakers. De crème voelt prettig en door de textuur vooral beschermend aan, eigenlijk precies zoals je zou verwachten van een product dat die bescherming ook inderdaad claimt. Extra pluspunt; hij vormt een heel goede basis voor make-up.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.