Grown alchemist Intensive body-exfoliant
BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

Grown alchemist Intensive body-exfoliant (en hij doet iets extra’s!)

Sommige exfoliants beloven naast het verwijderen van dode huidcelletjes nog iets éxtra’s te doen. Zo ook deze Grown alchemist Intensive body-exfoliant.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dode huidcellen

Wanneer je huid er wat dof uitziet of droog aanvoelt, kan wekelijks scrubben of exfoliëren zinvol zijn om de mooie glow weer terug te krijgen. Door te scrubben of te exfoliëren verwijder je namelijk dode huidcellen, die verantwoordelijk kunnen zijn voor die ruwheid en het gebrek aan glans. Huidcellen vernieuwen zich dagelijks. Zij banen zich een weg naar de huidoppervlakte en daar laten ze uiteindelijk los. De mééste huidcellen althans. Sommige van deze huidcellen blijven als het waren aan je huid vastkleven. Deze ‘samengeklonterde’ celletjes kun je makkelijk verwijderen door te scrubben of te exfoliëren. Met een scrub ‘schuur’ je de celletjes als het ware van je huid af, terwijl je met een exfoliërend product, zoals deze van Grown alchemist, de huidcelletjes ‘losweekt’.

Grown alchemist Intensive body-exfoliant

(Onder andere verkrijgbaar via Notino | 200 ml. voor € 48)

Sommige exfoliants doen naast het verwijderen van dode huidcelletjes iets éxtra’s. Of althans, ze belóven dat te doen. Deze Grown alchemist Intensive body-exfoliant heeft namelijk een anti-cellulite werking. Ik kan direct al zeggen dat ik hier niet zelf niet écht in geloof. Cellulite is iets waar heel veel vrouwen last van hebben. Het wordt vaak in verband gebracht met bindweefsel dat aan soepelheid verliest en verzwakte huidcellen. Geen enkel product kan cellulite natuurlijk zomaar laten verdwijnen. Je zult er hard aan moeten werken om het probleem te verminderen; voldoende bewegen en daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je (overmatig) vet of zout eten laat staan. Wat wél goed kan werken tegen cellulite is de huid intensief masseren, elke dag opnieuw, en daarvoor is deze Intensive body-exfoliant dan ook heel geschikt.

Shop the post

Grown alchemist Intensive body-exfoliant

De geur en textuur

Ik heb al vaker producten van Grown alchemist gehad, en die hebben allemaal een heel aardse en vrij krachtige geur. Ik vind de body exfoliant verder ook wat klei-achtig ruiken. Een echte uni-sex geur is het trouwens. De textuur is heerlijk. Heel zacht en crèmig, en verder niet overdreven dik. Dat hij in een pompflacon verpakt zit, zegt natuurlijk al veel. Texturen die té romig / dik zijn, zouden immers helemaal niet op deze manier verpakt kunnen worden, omdat het product dan simpelweg niet eens door het pompje zou passen. De exfoliërende deeltjes zijn echt minuscuul, je voelt ze wel, maar heel subtiel. Zelf geef ik echt de voorkeur aan dit soort zachte exfoliants, maar als je echt van ‘harde’ (zout) scrubs houdt, kun je dit waarschijnlijk niet echt waarderen.

Hoe gebruik je het?

Grown alchemist adviseert om de exfoliant aan te brengen en vijf tot tien minuten te laten zitten voor het beste effect. Ik hou me eigenlijk niet echt aan dit voorschrift. Ik masseer het product in op een vochtige huid en spoel het daarna weer zorgvuldig af. Dat gaat overigens heel erg makkelijk vanwege de luchtige textuur en het feit dat het geen product is dat echt aan je huid vast kleeft. Je kunt de exfoliant met gemak meerdere keren per week gebruiken, omdat hij zo mild is voor de huid.

Grown alchemist Intensive body-exfoliant

Grown alchemist Intensive body-exfoliant INCI

Aqua (Purified Water), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Pumice Powder (Mineral), Cetyl Alcohol (Plant), Glyceryl Stearate (Plant),
Glycerin (Plant), Plukenetia Volubilis (Inca Inchi) Seed Oil, Paullinia Cupana (Guarana) Seed Extract, Aesculus Hippocastaneum (Horse Chestnut) Extract, Sodium Stearoyl Glutamate (Plant), Xanthan Gum (Plant), Activated Charcoal (Mineral), Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol (Plant), Citrus Paradisi (White Grapefruit) Peel Oil, Vetiveria Zizanoides (Vetiver) Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil, Melissa Officinalis Leaf Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Sweet Orange) Peel Oil, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil, Tocopherol (Plant), Citronellol (Plant), Limonene (Plant).

Wat vind ik ervan?

Ik vind het een gewéldig product. Door de pure en aardse geur heb je direct al het idee dat je echt iets heel puurs op je huid gebruikt, en na het bekijken van de INCI-lijst wordt dat idee natuurlijk bevestigd. Ik hou persoonlijk heel erg van dit soort milde exfoliërende producten met een heel zacht scrubdeeltje erin. Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht. De verpakking ziet er verder natuurlijk ook super de luxe uit, én hij is praktisch in gebruik. Ondanks dit alles vind ik de prijs wel écht aan de hoge kant.

Heb jij al eens kennis gemaakt met de producten van Grown alchemist?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

2 Comments

  1. Ik moet hem nog gebruiken en nooit wat van dit merk geprobeerd. Klinkt geweldig! Ik heb dat ook, als ik onder de douche sta vind ik het lastig om iets lang in te laten trekken. Dan zou ik buiten de straal moeten gaan staan, lastig voor zo een koukleum als ik. En ik ben echt een turbo douche type. Ik ben sneller gewassen dan de heren hier. (die staan rustig een half uur wakker te worden onder de douche ;))

  2. Ik ken dit merk niet. Het lijkt mij heerlijk product

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.