GUHL langdurig volume
BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

GUHL Langdurig volume (de complete lijn is vernieuwd!)

Jij, na het gebruik van de GUHL Langdurig volume lijn: ‘Sorry. I can’t hear you over the volume of my hair’. En de lijn ruikt ook nog eens heel erg lekker!

De langdurige volume lijn van Guhl is vernieuwd

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De langdurig volume lijn van Guhl is vernieuwd en bovendien ook uitgebreid met een heel nieuw product, namelijk de verzorgende spray treatment. Maar hoe werken die volume producten nu eigenlijk? First of all, verwacht geen wonderen. Wil je echt big en poofy Beyonce-hair, dan zullen er toch echt wel wat föhns en borstels aan te pas moeten komen. Volume producten werken vanaf de haaraanzet en maken het haar daar als het ware wat stugger, waardoor het er dus allemaal wat volumineuzer uit moet zien. Waar ik dus echter vaak mee zit bij dit soort shampoos, is dat ze niet alleen de aanzet stugger maken, maar eigenlijk je hele haar. En dat is dan natuurlijk iets wat je niét wilt. We willen volume, maar óók smooth hair. Of zou dat onmogelijk zijn?

Guhl Langdurig volume shampoo

(Verkrijgbaar bij Etos |  250 ml. voor € 6,99)

De shampoo, want daar begint het natuurlijk allemaal mee. Hij ruikt in ieder geval sensationeel fris en schoon, eigenlijk precies wat je zou verwachten van een volume shampoo. Frisse en schone haren hoera. De textuur is luchtig en Guhl staat er natuurlijk om bekend heel geconcentreerde shampoos te hebben, waardoor je maar weinig nodig hebt. Ook deze shampoo is daar geen uitzondering op. De shampoo bevat SLS en coco-glucoside. Deze tweede is een wat mildere reiniger afkomstig van kokosnootolie. Halverwege de lijst kom ik een silicone tegen en de shampoo bevat vochtbinders glycerine en panthenol. Panthenol is een goed ingrediënt omdat het zorgt voor een goede vochtregulering van het haar (en overigens ook voor de huid). Het maakt bovendien de haarschacht glad en geeft hierdoor ook een gezond glansje aan het haar. Het bestanddeel waar het volgens Guhl allemaal om draait is de blauwe lotus. Die vind je op de INCI-lijst terug als Nymphea coerulea flower extract. Beetje jammer dat het bestanddeel vrijwel onderaan staat, wat natuurlijk wel betekent dat de concentratie hiervan nooit echt heel hoog kan zijn. Ik ben echter eens op onderzoek uitgegaan en het ingrediënt staat er wel daadwerkelijk bekend om allerlei positieve uitwerkingen op het haar (en overigens ook op de huid) te hebben. Zo kan het de glans terugbrengen bij haar dat beschadigd is, maar ook inderdaad meer body geven aan fijn en dun haar. De shampoo laat zich prettig verdelen over het haar en schuimt lichtjes op. De sensationeel frisse geur draagt voor mij ook wel echt bij aan het gebruikersplezier.

Guhl Langdurig volume conditioner

(Verkrijgbaar bij Etos & Kruidvat |  200 ml. voor € 6,99)

De conditioner bevat ook weer die blauwe lotus en als verzorgende bestanddelen zijn er panthenol, glycerine en propylene glycol toegevoegd. De conditioner bevat dimethicone. Een siliconenolie die de haren zachter en zichtbaar gladder maakt. Houdt rekening met parfum in de samenstelling. Bijzonder; de conditioner bevat cafeïne. Dit is helemaal niet raar in cosmetica overigens. Het staat bekend om zijn vochtafdrijvende werking en wordt daarom toegepast in oogverzorging en shaping-producten voor je body. In haarverzorging kom je het meestal tegen in producten die haaruitval tegen moeten gaan. De textuur van de conditioner is vrij romig, maar niet overdreven dik. Hij maakt je haar nét even wat makkelijker doorkambaar dan wanneer je geen conditioner gebruikt. Het haar wordt er verder ook niet zwaar van, mooi, want zwaar haar draagt natuurlijk niet bij aan volume, waar het hier allemaal om draait.

GUHL langdurig volume lijn

Guhl Spray treatment

(Vanaf half maart 2017 verkrijgbaar bij Etos & Kruidvat |  180 ml. voor € 9,99)

Mijn favo product van de Guhl langdurig volume serie. Het gaat om een twee-fasen formule die je dus voor gebruik even goed moet schudden. Je brengt de spray aan op nat haar, kan zowel in de lengtes en in de punten als op de haaraanzet, waardoor het in de eerste plaats al makkelijker doorkambaar wordt. En dat wordt het met deze spray inderdáád. Dan biedt de spray verder ook nog een hittebescherming tot 220⁰C. Niet alleen handig voor voordat je gaat föhnen, maar je zou hem zelfs in combinatie met je stijltang kunnen gebruiken. Alhoewel je wellicht niet eerst helemaal moeilijk gaat zitten doen met stylen enz. enz. als je een über volumineuze coupe wilt, maar in theorie zou het dus kunnen. Ook de super frisse geur draagt voor mij ook weer (een klein beetje) extra bij aan dat gevoel van een frisse en luchtige coupe. Hij vernevelt trouwens vrij royaal, waar je even rekening mee met houden als je je zelf net helemaal in de make-up gezet hebt.

Guhl Langdurig volume Fohn-active styling spray

(Verkrijgbaar bij Etos & Kruidvat |  150 ml. voor € 7,49)

Waar de Spray treatment vooral bedoeld is om het haar te verzorgen, biedt deze fohn-active styling spray juist een goede basis voor voordat je met föhns en borstels in de weer gaat. De styling spray sprayt een beetje zoals een haarlak, het is een geconcentreerd spraytje, niet zo’n luchtige verneveling dus zoals bij de spray treatment. Hij heeft zelfs ook een beetje die haarlak-lucht. Guhl raadt aan om de spray zowel op de haaraanzet als in de lengtes te sprayen voordat je gaat föhnen, maar ik vind dan zelf dat het haar écht te stug wordt. Spray je te veel, dan kan je haar zelfs wat hard worden, eigenlijk precies zoals je met haarlakjes ook hebt. Concentreer je je echter vooral op die haaraanzet, dan werkt dit spulletje dus gewoon ontzéttend goed. Heb je geen zin of tijd om uitgebreid met borstels aan de slag te gaan, maar wil je wel met een beetje leuk haar de deur uit? Gebruik de föhn-active styling spray dan op de haaraanzet en föhn je haar ondersteboven droog. Wérkt echt!

Wat vind ik ervan?

Helemaal niet verkeerd hoor, deze lijn. Ik zeg het echter maar nog een keer; verwacht geen wonderen van het gebruik van alléén deze producten. Echt big haar krijg je vooral door borstels natuurlijk. Ik vind vooral de laatste twee producten aanraders, en wat ze op de verpakking gezet hebben (verzorging bij de spray treatment en styling bij de Fohn active spray) klopt ook daadwerkelijk. Ik heb ook wel eens gehad dat ik producten van bepaalde merken probeerde en dat het eigenlijk net leek alsof ze het exact het zelfde product in twee verschillende flesjes gegoten hadden, maar dan elk met een andere claim. Ja, zo kan ik het óók. Maar nee. Leuk, deze lijn. En oeh, je haar gaat er ook zo lekker van ruiken.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

1 Comment

  1. Linda says:

    Die laatste of één na laatste ga ik dan maar eens aanschaffen. Ik had al op meerdere plekken over deze producten gelezen, maar je geeft een duidelijke, eerlijke review en ik ga, als ik weer eens op stap kan, deze laatste kopen 🙂 Dank je wel,voor je duidelijke verhaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.