Guinot-Orange-peel-skin-bodyscrub
BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

Guinot Orange peel skin bodyscrub (met de geur van koffie!)

Is jouw body al bikini-proof? Guinot introduceert dit voorjaar het zogenaamde ‘high-performance slimming regime’ met onder andere deze Guinot Orange peel skin bodyscrub om cellulite aan te pakken.

Wat is het verschil tussen scrubben en exfolieren?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Scrubben is dé manier om de mooie glow weer terug te geven aan je huid. Je huid is continue aan het werk; huidcellen vernieuwen zich elke dag. Zij banen zich een weg naar de huidoppervlakte en daar laten ze uiteindelijk los. Althans, de meeste. Sommige huidcellen blijven ‘liggen’, klonteren vast en blijven zo op je huid plakken. Hierdoor kan je huid er doffer uitzien. Je huid kan je eenvoudig helpen door één of twee keer per week te scrubben; dit is niets meer dan het verwijderen van die samengeklonterde dode huidcellen waardoor je huid weer gaat stralen. Exfoliëren is overigens niét hetzelfde als scrubben. Scrubben is namelijk een mechanische vorm van het verwijderen van dode huidcellen, de ‘deeltjes’, in dit geval de gemalen koffiebonen, die aan scrubs worden toegevoegd ‘schuren’ de dode huidcellen als het ware van je huid af. Bij exfoliëren wordt er gebruik gemaakt van fruitzuren, die de dode huidcellen van je huid ‘losweken’. Een doffe huid die een gezonde glow mist, is niet het énige probleem waar vrouwen zich zorgen over maken als straks de bikini’s weer uit de kast gehaald mogen worden. Negen op de tien vrouwen hebben last van cellulite. Ook wel sinaasappelhuid genoemd. Met de Guinot Orange peel skin bodyscrub kun je de huid scrubben en eventueel voorbereiden op de rest van de ‘slimming’ producten uit de collectie.

Wat is cellulite en waardoor wordt het veroorzaakt?

Meestal wordt dit veroorzaakt door een slechte doorbloeding waardoor de bobbelige structuur van oppervlakkig vetweefsel extra opvalt. Cellulite komt vaak voor op de billen, heupen en bovenbenen. Guinot introduceert dit voorjaar het zogenaamde ‘high-performance slimming regime’, een collectie producten die je kunnen helpen de cellulite aan te pakken. Dit regime bestaat uit de volgende drie producten:

Orange peel scrub (exfolierende bodygel, 200 ml. voor € 32,50) | Fast slimming action (Afslankgel-crème voor het afvoeren van gifstoffen, 125 ml. voor € 39,65) | Minceur chrono logic (Intensieve anti-cellulite kuur van 15 dagen, 125 ml. voor € 47,25)

Guinot Orange peel skin bodyscrub

Guinot Orange peel skin bodyscrub

(Kijk voor de verkooppunten op ANGCosmetics |  200 ml. voor € 32,50)

De eerste stap in dit proces is deze Guinot Orange peel skin bodyscrub. Het geldt natuurlijk niet alleen voor je gezicht, maar in feite ook voor je lichaam, dat producten hun werk het beste kunnen doen wanneer de huid voorbereid is. Scrubben is natuurlijk de beste voorbereiding voor het smeren! Ik kan bij voorbaat al zeggen dat ik niet zozeer geloof dat alléén het gebruik van een scrub kan helpen om cellulite te verminderen, maar evengoed heb ik het product nu een paar weken in gebruik en ik ben er helemaal verslaafd aan, gewoon omdat het an sich een super fijn product is met een fijn resultaat.

Verpakking, geur en textuur

Het gaat om een eenvoudige, maar zeer gebruiksvriendelijke kunststof tube met een klikdop. De textuur van de Guinot Orange peel skin body scrub is geweldig, het is een soort gelcrème, de scrubdeeltjes zijn royaal aanwezig, maar voelen niet te hard of te ruw aan op de huid. Pluspunt. Je kunt de scrub gerust meerdere malen per week gebruiken. De scrub is overigens echt groen van kleur, dit ligt niet aan de verpakking. De geur van de Guinot Orange peel skin body scrub, daar moest ik even wennen. Hij ruikt namelijk naar koffiebonen! Onmiskenbaar. Er zit nog wel ook een heel frisse toets doorheen. Zelf drink ik geen koffie en ik hou ook niet zo van de geur, in dit geval is het écht de textuur waar ik zo dol op ben, want ik kan lekkere geuren in beautyproducten juist altijd heel erg waarderen.

Ingrediënten

De koffie-geur is daadwerkelijk afkomstig van gemalen koffiebonen (vind je op de INCI-lijst terug als Coffea Arabica), je ziét zelfs de donkerbruine deeltjes in de scrub zitten. Deze deeltjes verwijderen dode huidcellen en geven de bloedcirculatie een boost. Belangrijk in dit soort producten, want cellulite wordt, zoals eerder genoemd, vaak veroorzaakt door een slechte doorbloeding. Fruitenzymen uit papaya (Carica papaya) en citroen (Citrus lemon fruit extract) versnellen het natuurlijke exfoliatie proces van de huid. Verder werkt hedera extract (Hedera helix leaf extract) vocht afdrijvend om het sinaasappel-effect te verminderen en cafeïne tot slot stimuleert de vetverbranding.

Wat vind ik van de Guinot Orange peel skin bodyscrub?

Ik gebruik de Guinot Orange peel skin body scrub meerdere keren per week en de huid voelt super zacht en glad aan. Vermindering van cellulite zie ik niet, maar ik zei het al, ik geloof ook niet dat alléén een scrub dat kan doen. Waar ik normaal gesproken maximaal twee keer per maand scrub, kan het nu dus vele malen vaker, en zonder dat mijn huid een spoortje van irritatie of roodheid toont. Ik vind de Guinot Orange peel scrub daarmee één van de fijnste scrubs die ik tot nog toe geprobeerd heb, en dat wil wat zeggen, want ik ben héél kieskeurig met scrub. Het is een flinke prijs wanneer je hem ‘slechts’ zou willen gebruiken als ‘gewone’ scrub. In de categorie slimming producten van goede kwaliteit zit je nu eenmaal al gauw aan zo’n prijs.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

2 Comments

  1. waar kan kopen en hoeveel kost die

    1. Christiana says:

      Hi Dhini, het staat aangegeven in de review, de prijs is € 32,50 en de verkooppunten kun je bekijken op ANGCosmetics , Guinot wordt verkocht bij schoonheidssalons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.