Hyaluronzuur in gezichtsverzorging, wat doet dit ingrediënt voor je huid? En hoe weet ik of een product hyaluronzuur bevat?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur komt van nature voor in het menselijk lichaam. Het is dus een zogenaamde lichaamseigen stof. Het is een ongelooflijk hydraterend ingrediënt, doordat het in staat is om tot duizend keer zijn eigen gewicht aan water vast te houden. Hyaluronzuur geeft de huid een glad en ‘vol’ aanzien en is dus vochtinbrengend. Het ingredient verfrist ook de bovenste huidlagen, waardoor de huid er (direct) zachter, gladder en meer gehydrateerd uitziet. Het vermindert direct de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. De natuurlijke aanmaak van hyaluronzuur neemt echter af naarmate we ouder worden. Hierdoor verliest de huid dus letterlijk aan vocht en wordt de huid droger. De afname van de aanmaak van hyaluronzuur resulteert uiteindelijk in fijne lijntjes en rimpeltjes.

Voor wie zijn producten met hyaluronzuur geschikt?

In principe kunnen producten met hyaluronzuur door iedereen gebruikt worden. Elke huid is immers gebaat bij hydraterende ingredienten. Omdat het ingrediënt ook kalmerend werkt, kunnen producten met hyaluronzuur zelfs gebruikt worden wanneer je een gevoelige huid hebt. De vochtbindende eigenschap van hyaluronzuur is echter vooral belangrijk voor de ouder wordende huid. Als je jong bent, kan je huid de vochtbalans zelf nog voldoende op peil houden. Dit vermogen wordt echter minder naarmate je ouder wordt. Het resultaat daarvan is dat de huid aan stevigheid en soepelheid verliest. Je zou dus kunnen zeggen dat hyaluronzuur ook de eigenschap heeft om huidveroudering tegen te gaan. Hyaluronzuur kan worden toegepast in alle soorten gezichtsverzorging zoals essences, crèmes, serums, maskers, toners en cleansers. Ook is hyaluronzuur verkrijgbaar in capsule-vorm. Waar je rekening mee moet houden, is dat het effect altijd tijdelijk is. Uiteindelijk wordt de stof namelijk weer afgebroken door je huid. Zolang je hyaluronzuur echter blijft gebruiken in je skincare routine, zal je huid dus ook blijven profiteren van de bijzondere eigenschappen. Wil je graag producten met hyaluronzuur gebruiken? Zoek op de INCI-lijst dan naar Sodium Hyaluronate of Hydrolyzed Hyaluronic Acid.

LET JIJ SPECIFIEK OP DE AANWEZIGHEID VAN HYALURONZUUR IN GEZICHTSVERZORGING?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

7 Comments

 1. Ik ben verslingerd aan producten met hyaluronzuur, ik heb altijd het idee dat die een instant effect geven, heel fijn!

 2. Dit klinkt goed! Ik vond sws dat je huid er mooi uitzag! Ik gebruik zeker producten met hydraluronzuur. Ik ben wel die vrouw die aan anti-aging wil doen haha!

  1. Christiana says:

   Ah da’s lief dankjewel, komt dus allemaal door Hydraluron hèhè;-) En same here, ik moet ook al aan die anti-ageing werken!

 3. Wauw, lijkt me superfijn! Supermooie foto’s heb je gemaakt!

  1. Christiana says:

   Dankjewel, ze worden altijd met veel plezier gemaakt;-)

 4. Ja ik ben ook gek op Hyaluronzuur (kan het alleen nooit uitspreken) 🙂 ik heb nu die van The Ordinary, ook heel lekker.

 5. Christiana says:

  Wat een lief compliment dankjewel! Ah, leuk dat je het meteen opgeslagen hebt. Ja, ik ben hier ook echt super enthousiast over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.