keune-so-pure-recover-shampoo
BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

Keune So pure Recover shampoo & Conditioning spray

De Keune So pure Recover lijn bevat onder andere een Conditioning spray. Een conditioner die je dus niet hoeft uit te spoelen, hoe handig is dat?

Keune So pure

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De So pure lijn van Keune is speciaal ontwikkeld om beschadigd haar te helpen herstellen. Beschadigd haar wordt vaak veroorzaakt door klimatologische invloeden (denk bijvoorbeeld aan de negatieve invloed die veel zonlicht op je haar heeft), maar ook door het gebruik van warmtebronnen, zoals stijltangen en föhns. De producten zijn rijk aan proteïnen die de haarstructuur opnieuw van binnenuit opbouwen en weer kracht en volume teruggeven aan het haar. Ik was zelf eigenlijk altijd vooral bezig met het zoeken naar heel voedende texturen, omdat mijn haar zo droog aanvoelde en na het wassen soms heel pluizig was. Echter nu ben ik vooral op zoek naar producten om de vochtbalans te helpen herstellen.

Keune so pure

De collectie

De So pure lijn bestaat uit een serie van vier producten: Recover shampoo 250 ml. voor € 19,95 |  Recover conditioning spray 200 ml. voor € 20,70 |  Recover treatment (haarmasker) 200 ml. voor € 22,30 |  Essential oil (om het effect van de andere drie producten te versterken 10 ml. voor € 12,85.

shampoo zonder siliconen en parabenen

Keune So pure Natural balance Recover shampoo

(Kijk voor de verkooppunten op Keune |  250 ml. voor € 19,95)

Allereerst, wat een chique verpakking! Hij is verder ook erg gebruiksvriendelijk. Je kunt de shampoo trouwens makkelijk doseren door het bovenste deel van de dop omhoog te klikken. Dan komt er een kleine doseeropening tevoorschijn. Je hoeft dus niet de hele dop los te draaien.

Geur en textuur

De geur van beide producten is verder ook fantastisch. Héél puur, natuurlijk en een tikkeltje zoet. Je blijft de geur trouwens aardig goed ruiken in je haar, maar het is geen heel opdringerige geur, goed om te weten dus. De textuur van de Keune So pure Natural balance Recover shampoo is heel luchtig, ik dacht in het begin dat hij wat té dun zou zijn, maar dat heeft denk ik vooral te maken met de rijke texturen in producten die ik gewend ben om te gebruiken. De shampoo is erg zuinig in gebruik en schuimt lichtjes op.

Ingrediënten

De Keune So pure producten zijn vrij van sulfaten en parabenen (chemische conserveringsmiddelen). Wat maakt je haar dan schoon in dit geval? Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, een heel milde reiniger die zelfs bekend staat als één van de zachtste die je maar kunt hebben in je shampoo. Verder zijn er een heleboel natuurlijke (en zelfs gecertificeerde) oliën aan de formule toegevoegd, zoals arganolie, kokosnootolie, avocado-olie en castorolie.

Keune so pure

Keune So pure Natural balance Recover conditioning spray

(Kijk voor de verkooppunten op Keune |  200 ml. voor € 20,70)

In de Keune So pure lijn is niet gekozen voor een ‘gewone’ conditioner, maar voor een conditioning spray. Deze gebruik je na het wassen op handdoek droog haar. Omdat ik vrij sluik haar heb, was ik hier wat huiverig voor. Ook qua styling gebruik ik eigenlijk vrij weinig in mijn haar, altijd een beetje bang dat producten mijn haar verzwaren. Ik ben echter ontzettend enthousiast over dit product. Een groot voordeel is het dat het, ten opzichte van een normale conditioner, ontzettend snel in gebruik is.

Hoe gebruik je de Keune conditioning spray?

Normaal moet je je haar na het wassen met conditioner inmasseren, laten intrekken en daarna grondig uitspoelen. Nu was je onder de douche dus alleen je haar en je sprayt dit product na het wassen erin, het moet niét uitgespoeld worden. Na het wassen met de shampoo is mijn haar wel vrij stug, maar dat vind ik eigenlijk normaal, en zo voelt mijn haar aan na élke shampoo. De Keune So pure conditioning spray vernevelt vrij royaal, de eerste keer dat ik het gebruikte zat mijn hele spiegel in de badkamer eronder. Daar moet je even rekening mee houden. De fles is voorzien van een pompje en de spray die er uitkomt is een soort mist, allemaal kleine ‘waterige’  deeltjes waardoor verdelen ontzettend prettig gaat. Qua verneveling lijkt het eerder op een thermaal water spray dan op bijvoorbeeld een haarlak.De spray komt er bovendien ook niet te hard uit.  Hetgeen waar ik bang voor was, zwaar haar, is geenszins aan de orde. Sterker nog, ik merk dat mijn haar minder snel vet wordt sinds ik dit So pure duo gebruik. Bijkomend voordeel is dat mijn haar makkelijker doorkambaar is én dat het stylen (met de stijltang) makkelijker lijkt te gaan dan normaal.

shampoo zonder parabenen

Ingredienten

Op de INCI-lijst kom ik wat siliconen tegen, vind ik geen probleem in haarverzorging en het kan ook bijna niet anders wanneer ik naar het resultaat kijk. Een groot deel van de natuurlijke oliën die in de Keune So pure shampoo zitten, zoals arganolie, avocado-olie en kokosnootolie, kom ik ook tegen in de conditioning spray. Quinoa is verder toegevoegd vanwege de vochtregulerende werking. Het is een behoorlijke tijd geleden dat ik zo enthousiast was over haarverzorging. Dit zijn echt producten die ik opnieuw zou kopen zodra ze op zijn.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

1 Comment

  1. Fijn dat je dolenthousiast bent met dit product. Prachtige fles en mooie foto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.