Hohoho, hij is er weer! De L’Occitane adventskalender 2022. Wil je nog niet weten wat er in zit? Kijk dan vooral niet verder.

unboxing loccitane adventskalender 2022

L’Occitane Adventskalender 2022, de 4 seizoenen kalender

Elk jaar hoor ik het mensen weer zeggen; de pepernoten en de adventskalenders liggen elk jaar vroeger in de winkel, en dat klopt! Pepernoten zijn echt mijn absolute guilty pleasures en om mijzelf te beschermen koop ik ze dan nu ook (nog) niet. Met de adventskalenders is het natuurlijk een beetje een ander verhaal. Daar kun je onbeperkt van genieten, beter nu dan later. In deze blogpost laat ik je dan ook met veel plezier de L’Occitane adventskalender 2022 zien. Net als voorgaande jaren heeft L’Occitane ook dit jaar meerdere adventskalenders in de kerstcollectie. Deze 4 seizoenen kalender die het meest voordelig is en daarnaast is er dan nog de Premium adventskalender. Omdat L’Occitane meer en meer bezig is met duurzaamheid is er net als vorig jaar daarnaast ook een kalender gemaakt van gerecycled katoen. Helemaal leuk is dat je online ook nog alleen de de inhoud van deze kalender kunt kopen, wanneer je de tas van vorig jaar nog hebt. Hoe leuk is dat? Dit jaar koos L’Occitane voor een samenwerking met Eva Offredo en zij heeft het ontwerp voor de L’Occitane adventskalender 2022 dan ook met veel liefde en plezier gemaakt. Het idee achter een adventskalender is natuurlijk dat je hiermee het wachten op kerst en het aftellen van de 24 dagen nog leuker maakt. De kalender bevat dan ook vierentwintig kleine cadeautjes die je alle seizoenen kunt gebruiken.

handcreme loccitane adventskalender 2022

Handcrèmes in de L’Occitane adventskalender 2022

Zeg je L’Occitane, dan zeg je natuurlijk handcrème. In de L’Occitane adventskalender 2022 ontdek je sowieso een fullsize amandel handcrème met 75 ml. inhoud. Mijn ultieme favoriet voor de handen is en blijft de klassieke sheaboter handcrème van L’Occitane, die je trouwens ook in de kalender ontdekt in een formaat van 10 ml. inhoud, maar de amandel komt bij mij altijd op de tweede plaats. Hij is net iets minder voedend dan de sheaboter crème, maar hij trekt wel wat sneller in, waardoor de amandel handcrème stiekem toch nét even wat prettiger is om tussendoor te gebruiken. Verder bevat de kalender drie 10 ml. handcrèmes in de geuren verbena, cherry blossom en rose en de klassieke sheaboter voetcrème (10 ml.)

L'Occitane petit remede adventskalender 2022

Gezichtsverzorging

Ook qua gezichtsverzorging zit je met de L’Occitane adventskalender 2022 goed. In de kalender ontdek je het zeer populaire Reset serum in een formaat van 5 ml. Dit moet precies genoeg zijn om het product een week lang elke avond in je skincare routine te gebruiken. Bijzonder aan deze formule zijn natuurlijk de zogenaamde ‘pareltjes’. Het serum is zeer geconcentreerd in essentiële olie van immortelle en die essentiële olie zit dus verpakt in die pareltjes. Doordat L’Occitane de essentiële oliën van de immortelle bloem ingekapseld heeft in die pareltjes, zal je huid er élke keer dat je het serum op je huid aanbrengt optimaal van kunnen profiteren. De pareltjes ‘knappen’ namelijk pas open op het moment dat je het serum daadwerkelijk aanbrengt en de werkzame stoffen zijn daardoor dus niet eerst nog onderhevig geweest aan externe invloeden, die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit ervan. Het serum kun je in feite combineren met alle andere gezichtscrèmes, het is maar naar waar je voorkeur naar uitgaat en wat je huid op dat moment nodig heeft. In de kalender ontdek je verder een voedende shea gezichtscrème (5 ml.), een immortelle precious gezichtscrème (5 ml.) Ook aan de verzorging voor de lippen is gedacht, dat kun je namelijk doen met de shea lipbalm (4 ml.) en met de petit remède balsem (6 gram). Petit remède is een 100% natuurlijke formule op basis van sheaboter, zoete amandelolie, immortelle en lavendel. De formule is dus geheel vrij van minerale oliën en siliconen. L’Occitane geeft online veel tips over het gebruik van petit remède. Zo is het wonderpotje in feite geschikt voor alle delen van je gezicht en lichaam en zelfs voor je haar. Zelf vind ik het vooral een heel fijne lipbalm en ook voor de nagelriemen is het een prettig product.

L'Occitane aromachology 5 essentials shampoo conditioner

Haarverzorging in de L’Occitane adventskalender 2022

Niet alleen de handcrèmes van L’Occitane zijn immens populair, ook de haarverzorging is favoriet bij velen. In de L’Occitane adventskalender 2022 ontdek je de Aromachology 5 essential oil blends shampoo en de bijpassende conditioner, beiden in een formaat van 35 ml. De formules zijn verrijkt met engelwortel, lavendel, ylang ylang, geranium en bittere sinaasappel. De geur is echt fantastisch; puur en aards en aromatisch, unisex bovendien. Wat vooral prettig is aan de producten is dat de formules ietwat olieachtig en dus echt heel voedend zijn, maar toch niet vettig. Elke keer wanneer ik mijn haren hiermee was begrijp ik wel weer waarom dit twee bestsellers van L’Occitane zijn. Ook bevat de kalender een shampoo met 35 ml. inhoud uit de amandellijn en daarnaast nog een houten kam. Dit had een leuke toevoeging kunnen zijn, maar de kam is erg klein, dus heel bruikbaar vind ik hem zelf eigenlijk niet.

unboxing L'occitane adventskalender 2022

Verbena

De verbena of Verveine lijn van L’Occitane is wereldwijd de meest populaire geur van het merk. Veel mensen krijgen een instant vakantie gevoel van deze verkwikkende citrus geur. Ik dacht altijd dat het de ultieme zomergeur was, maar in feite verkoopt deze lijn het hele jaar door waanzinnig goed, ook gedurende de herfst en de winter. Het is dan ook niet voor niets dat de verveine geur ook goed vertegenwoordigd is in de L’Occitane adventskalender 2022. Zo bevat de kalender zowel een duo van de klassieke verveine geur, namelijk een showergel (35 ml.) en een bodylotion (35 ml.) maar ook hetzelfde duo van de verveine citrus geur. Ook mocht het bladzeepje (35 gram) natuurlijk niet ontbreken.

L'occitane amandel handcreme adventskalender 2022

Wat vind ik van de L’Occitane adventskalender 2022?

Net als voorgaande jaren ben ik absoluut enthousiast over de inhoud van de L’Occitane adventskalender 2022. De kalender kost € 59,00 en dat is dezelfde prijs als vorig jaar. Fijn dat L’Occitane niet gesleuteld heeft aan deze prijs. De kalender bevat 24 productjes, wat neerkomt op € 2,45 per product. De kam vind ik zelf vanwege het formaat eigenlijk niet heel bruikbaar, met de amandel handcreme in een fullsize formaat (75 ml. ter waarde van € 18) weet L’Occitane dan wel echt weer te verrassen. De kalender is enorm leuk voor mensen die reeds fan zijn van L’Occitane, maar is ook super om de klassiekers en bestsellers van het Franse merk te ontdekken. Ik ken de producten zelf inmiddels al door en door ik heb veel van de miniaturen al in mijn toilettas gestopt, omdat ik ze ideaal vind voor wanneer ik uit logeren ga.

WELKE ADVENTSKALENDER STAAT ER DIT JAAR OP JOUW WISHLIST?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.