Met mijn vochtarme huid heb ik nogal een uitgebreide avond skincare routine. Ik vertel je welke producten ik gebruik, en in welke volgorde. Welterusten!

Make-up verwijderen

Ik draag zeker niet elke dag make-up, maar op dagen dat ik wel make-up draag, is het verwijderen van mijn make-up de eerste stap in mijn avond skincare routine. Eerst verwijder ik make-up van de ogen. Hiervoor gebruik ik al heel lang de oogmake-up remover olie van Etos eigen merk. Een fijne tip is om je wattenschijfje van tevoren een klein beetje vochtig te maken onder de kraan, er dan remover op te sprenkelen en dat vervolgens tegen je oog aandrukken. Dan hoef je minder hard te boenen. Make-up van mijn gezicht (foundation, concealer en blusher) verwijder ik met een micellair water. Die van Garnier blijft toch wel één van mijn favorieten.

De huid reinigen

Na het verwijderen van mijn make-up reinig ik mijn huid. Hiervoor gebruik ik een reinigende olie, gel of crème. Producten die ik momenteel in gebruik heb zijn de L’Occitane Reine blanche lluminating foaming cleanser en de L’Occitane Réotier water gel cleanser. Ik maak mijn huid licht vochtig, masseer vervolgens de gel in op mijn huid en spoel deze daarna bij de wastafel af met lauwwarm water. Douchen doe ik altijd in de ochtend en dan gebruik ik deze reinigende crème dus onder de douche. Na het reinigen gebruik ik altijd een toner. Dit sprenkel ik op een wattenschijfje en haal ik over mijn gezicht en hals.

Filorga Time filler night review

Oogcrème

Ik vind een oogcrème heel belangrijk in mijn skincare routine voor de avond. Ik merk namelijk dat ik echt serieuze lijntjes en rimpels begin te krijgen rond mijn oogcontouren. Logisch, de huid rond de ogen is een stuk dunner en kwetsbaarder dan de rest van je huid, dus tekenen van vermoeidheid en ‘ouderdom’ (alhoewel ik met mijn 34 jaar natuurlijk ook weer niet zó oud ben) zijn altijd als eerste zichtbaar rond de oogcontouren. Bovendien vind ik niet alle oogcrèmes fijn in gebruik in combinatie met make-up. Niet alle oogcrèmes kan ik dus overdag gebruiken, en dan ‘moet’ ik dus wel in de avond smeren. Oogcrème breng ik altijd met kloppende bewegingen aan rond de oogcontouren. Favoriet is momenteel de Blue techni liss regard smoothing gel van Payot.

Essence of serum

Na het reinigen en het aanbrengen van de oogcrème breng ik een essence aan. Een essence is wat anders dan een toner, maar bevat niet de hoge concentraties werkzame bestanddelen die je bijvoorbeeld wel weer in een serum vindt. Ik gebruik altijd hydraterende essences en die waterige gel texturen breng ik met een kloppende vingerbeweging aan op mijn gezicht en hals. De huid wordt hier heel erg ‘moist’ van. Als ik geen essence gebruik, gebruik ik een serum, bijvoorbeeld het Hyalu B5 serum van La Roche posay.

De laatste stap in mijn avond skincare routine: nachtcrème of nachtmasker

Na het aanbrengen van het essence gebruik ik tot slot een nachtcrème of een nachtmasker. Ik gebruik heel graag gezichtmaskertjes en de zogenaamde overnight maskertjes zijn favoriet bij mij. Ik breng zo’n masker dan aan in plaats van een nachtcrème, dus niet allebei tegelijkertijd. Waar ik wel altijd rekening mee houdt is dat het met een nachtmaskertje langer duurt voordat deze helemaal is ingetrokken. Ik zorg er dus voor dat ik deze routine doe ruim voordat ik naar bed ga. Anders gaat mijn hoofdkussen natuurlijk behoorlijk ‘plakken’. Mijn favoriete nachtmaskertje is momenteel het Réotier masker van L’Occitane. Dit is trouwens ‘officieel’ geen overnight masker, maar kan door de super zachte textuur wel als zodanig gebruikt worden. Een favoriete nachtcrème van dit moment is de Time filler night van Filorga. Ik wissel nachtcrèmes af met nachtmaskers. Meestal gebruik ik vier avonden per week een masker en op de andere avonden een crème.

HEB JIJ EEN VASTE AVOND SKINCARE ROUTINE?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

4 Comments

 1. Fijne tips en routine. Ik maak ook altijd mijn huid goed schoon en gebruik nu een vitamine E crème maar ik ben op zoek naar een andere nachtcrème.

  1. Christiana says:

   Je huid reinigen is inderdaad een super belangrijke stap in je skincare routine. Op een schone huid worden de werkzame stoffen uit je gezichtsverzorging ook beter opgenomen.

 2. Oogcreme vergeet ik altijd! En dat komt doordat ik helemaal geen goede oogcreme heb. Tijd om in actie te komen! Er is vast momenteel wel ergens een leuke aanbieding 😀

  1. Christiana says:

   Ik heb oogcrème ook een tijdje laten liggen. Maar de laatste tijd merk ik echt dat ik serieuze lijntjes krijg rond mijn ogen en ben ik dus dagelijks druk in de weer met oogcrème 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.