Je lichaam scrubben, waarom moet dat eigenlijk? Hoe kun je dat het beste doen en welke lichaamsscrub past het best bij mij?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wat is scrubben?

Wat is scrubben ook alweer? Dé manier om de mooie glow weer terug te geven aan je huid. Je huid is continue aan het werk; huidcellen vernieuwen zich elke dag. Zij banen zich een weg naar de huidoppervlakte en daar laten ze uiteindelijk los. Althans, de meeste. Sommige huidcellen blijven ‘liggen’, klonteren vast en blijven zo op je huid plakken. Hierdoor kan je huid er doffer uitzien. Je huid kan je eenvoudig helpen door één of twee keer per week te scrubben; dit is niets meer dan het verwijderen van die samengeklonterde dode huidcellen waardoor je huid weer gaat stralen. Je lichaam scrubben gaat het makkelijkst onder de douche. Het is namelijk van belang dat je je huid van tevoren nat maakt, zodat de scrub wat makkelijker over de huid glijdt. Er bestaan speciale scrubhandschoenen, maar in principe kun je scrub ook makkelijk met je vingers over de huid verdelen. Verdeel de scrub zoals je ook een doucheproduct zou gebruiken en maak hierbij ronddraaiende bewegingen. Het is niet nodig om druk uit te oefenen, de scrub doet namelijk het werk wel voor jou. Vergeet ook vooral de plekjes van het lichaam niet die vaak al wat droger aanvoelen, zoals de knieën, voeten en ellebogen. Na het scrubben is het van belang dat je de scrub weer zorgvuldig afspoelt. Na het scrubben kun je je huid extra verzorgen met een hydraterend of voedend product. Je lichaam scrubben doe je gemiddeld eens per week en maximaal twee keer per week.

Welke soorten lichaamsscrub bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten lichaamsscrub, maar de meeste scrubs bevatten suiker of zout om dode huidcelletjes te verwijderen. Soms voegen merken het allebei toe. Ook kun je bijvoorbeeld bamboe-extracten, klei of gemalen amandelen in lichaamsscrubs tegenkomen De basis van een lichaamsscrub kan uiteen lopen van crèmige tot boterige formules en van gel- tot lotionachtige formules. Omdat zoutscrubs wat grover zijn, bevatten zoutscrubs vaak ook olie. Voor gebruik ligt het laagje olie als het ware bovenop de scrub en is het noodzakelijk om de olie voor gebruik te mengen met de scrub. Hierdoor wordt de formule wat zachter en glijdt deze makkelijker over de huid heen. Dat is de reden dat sommige merken schepjes bij hun zoutscrubs leveren. De Rich foaming body scrub van Mudandmore bijvoorbeeld bevat zout als basis, maar daarnaast is de formule verrijkt met onder andere zoete amandelie, kokosnootolie, jojoba-olie en arganolie.

Je lichaam scrubben, kan dat ook als ik een gevoelige huid heb?

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe gevoelig je huid is. Veel mensen ‘denken’ dat ze een gevoelige huid hebben, omdat ze bijvoorbeeld ooit eens niet zo goed gereageerd hebben op een bepaald product of een bepaald ingrediënt. In feite wil dat niet direct zeggen dat je een gevoelige huid hebt. Ervaar je juist regelmatig dat je huid snel reageert op bepaalde producten, bepaalde ingredienten of klimatologische invloeden zoals zon of kou, dan moet je wat voorzichtiger zijn met scrubben. Je lichaam scrubben doe je dan bijvoorbeeld om de week in plaats van elke week. Pak ook liever een suikerscrub in plaats van een zoutscrub. Eventueel zou je er zelfs nog voor kunnen kiezen om een gezichtsscrub te gebruiken op gevoelige delen, zoals je decolleté. Scrub tot slot liever niet vlak voor je de zon in gaat of direct na het scheren.

JE LICHAAM SCRUBBEN, DOE JIJ DAT REGELMATIG?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.