Oliveway Caring shampoo en conditioner
BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

Oliveway Caring shampoo & Hair repairing mask (zonder siliconen!)

‘Vroeger’ dacht ik altijd dat echt goede haarverzorging heel duur moest zijn. Deze siliconenvrije Oliveway Caring shampoo bewijst het tegendeel!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Oliveway Caring shampoo

(Verkrijgbaar via Oliveway | 250 ml. voor € 12,70)

‘Vroeger’ was ik altijd in de veronderstelling dat echt goede haarverzorging heel duur moest zijn. Ik heb nooit heel makkelijk haar gehad en de flessen shampoos die ik kocht werden dus steeds duurder en duurder. Nu weet ik gelukkig beter en heb ik ontdekt dat goede haarverzorging zeker niet duur hoeft te zijn. En natuurlijk geldt het ook andersom; haarverzorging die heel duur is, hoeft niet perse (heel) goed te zijn. Oliveway bewijst ook maar weer eens dat producten met goede ingredienten niet persé heel kostbaar hoeven te zijn. Het merk is afkomstig uit Griekenland. De inspiratie voor de collectie is afkomstig van al het goede wat de olijfboom te bieden heeft. Alle producten zijn dan ook verrijkt met olijfolie en bevatten géén parabenen, siliconen, minerale oliën, phtalaten, PEG-nummers of dierlijke toevoegingen.

De geur en de textuur

Ik heb wel vaker producten met olijfolie gebruikt, en ik weet nog dat ik niet echt onder de indruk was van de geur. Déze haarproducten echter, ruiken allebei erg lekker. De geur is verrassend zoet en een tikkeltje ‘rozig’. Lekker, alhoewel het geen geur is die je zou verwachten bij zo’n merk. De shampoo heeft verder ook een heel fijne textuur. Hij is gelachtig, maar wel op een heel stevige manier. Hierdoor laat hij zich makkelijk door het haar verdelen.

Oliveway Caring shampoo, de ingrediënten

De shampoo bevat SLS. Hij schuimt normaal op, niet overdreven. Ik ben zelf niet persé een ‘tegenstander’ van SLS in shampoo, en zeker niet wanneer er voldoende zogenaamd terugvettende ingredienten aan de formule zijn toegevoegd, en dat is bij deze shampoo zeker het geval. Verzorgende bestanddelen zijn glycerine, panthenol, zoete amandelolie, honing, jojoba-olie, olijfolie, mallow extract (wordt toegevoegd als een emolient en heeft een verzachtende werking op de huid) en lijnzaadolie (ook een emolient). Laag op de INCI-lijst staat aloë vera. Houdt rekening met de aanwezigheid van alcohol denat en parfum.

Oliveway Caring shampoo

Oliveway Hair repairing mask

(Verkrijgbaar via Oliveway | 150 ml. voor € 11,70)

Wat echt super jammer is, is dat Oliveway geen conditioner in deze lijn heeft! Er bestaan wel conditioners, maar dan in de lijn voor droog haar en er is een conditioner voor ‘alle haartypen’. Ik gebruik altijd graag een set producten die qua ingredienten en geur echt bij elkaar horen. Dat maakt het wel een tikje lastig om deze shampoo vaker te gebruiken, want ik gebruik natuurlijk niet élke keer dat ik mijn haren was een haarmasker. Toch vind ik de shampoo van Oliveway op dit moment de fijnste shampoo die ik in huis heb, en gebruik ik hem dus ook in combinatie met andere merken conditioner, wel allemaal zonder siliconen overigens.

De geur en de textuur van het haarmasker

De geur van het haarmasker is identiek aan die van de shampoo. Heerlijk vind ik hem! Ik vind het verder ook top dat het haarmasker in een tube verpakt zit. Weet je nog, dit masker van Phyto Paris in de pot? Bah, ik vind dat echt zo onhandig in het gebruik. Dit werkt hartstikke prettig. Het haarmasker heeft een zachte en romige textuur.

oliveway

Hoe gebruik je het Oliveway haarmasker?

Het haarmasker laat zich net als de shampoo prettig verdelen. Het voelt heerlijk zacht aan. Oliveway adviseert om het haarmasker zo’n vijf tot zeven minuten in te laten werken op gewassen haar. Prima, dan scheer ik ondertussen mijn benen. Ik probeer trouwens de laatste tijd iets nieuws. Omdat veel haarmaskers het haar toch wel verzwaren, breng ik dit masker alléén in de punten aan. Dus niet in de lengtes, maar echt alleen de punten. Toen ik laatst een mini retreat kreeg aangeboden door een ander haarverzorgingsmerk, had ik een heel lang gesprek met een kapster die me uitlegde dat de punten van je haar eigenlijk je ‘oudste’ haren zijn. Deze heb je al het langst en het is dus niet zo gek dat juist de punten er vaak beschadigd en / of droog uitzien. Daar had ik eigenlijk nooit zo bij stil gestaan, maar het is natuurlijk wel een feit!

De ingredienten van het Oliveway haarmasker

Verzorgende bestanddelen in het haarmasker zijn zonnebloemolie, zoete amandelolie, lijnzaadolie, sojaboonolie en natuurlijk olijfolie. Cetearyl alcohol staat trouwens hoog op de INCI-lijst, maar dit is geen uitdrogende variant. Het haarmasker bevat geen parabenen, siliconen of PEG-nummers.

Wat vind ik van de Oliveway Caring shampoo en het haarmasker?

Ik ben enthousiast over mijn eerste kennismaking met Oliveway! De producten ruiken lekker, hebben prettige texturen, mooie samenstellingen en ik vind ze ook betaalbaar. Ik vind wel dat je echt even heel zorgvuldig moet spoelen als je het masker gebruikt hebt, maar in feite is dat natuurlijk zo met alle haarmaskers. Wanneer ik het masker alleen in de punten aanbreng, en dat doe ik nu dus zéér regelmatig, verzwaart het masker het haar ook niet.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

4 Comments

  1. Olive way kende ik nog niet, maar ik ben wel dol op olijf gerelateerde producten dus dat komt vast wel goed. Haarmasker in de punten vind ik een waardevolle tip, het weerhoudt mij ook van coupe platgeslagen cavia.

  2. Klinkt heel erg goed! Mijn haar reageert waardeloos op siliconen dus die vermijd ik dan ook altijd. Ik heb een erg gevoelige hoofdhuid dus SLS is niet echt een goede match, maar wat je zegt, de olijfolie compenseert het wel weer.

  3. Klinkt als een fijne shampoo! Ik vond hun producten ook niet heel “olive-achtig” ruiken wat ik zeker kan waarderen. Je moet inderdaad van zo een geur houden.
    Ik doe maskers ook alleen op de lengte of punten van mijn haar, anders blijft het vet, en als ik het over mijn hele haar doe, dan was ik het weer snel even na met een beetje shampoo. Dan merk ik dat mijn wel zachter is, maar niet zo vet wordt.

  4. Wat ben ik hier nieuwsgierig naar geworden! Vooral de geur lijkt mij héél aangenaam 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.