Online cosmetica kopen is leuk, handig en snel, maar je wilt natuurlijk geen miskopen doen. Ik geef je vier handige tips.

Vergelijk prijzen wanneer je online cosmetica gaat kopen

Ga je online cosmetica kopen in plaats van in de winkel, dan is prijzen vergelijken natuurlijk nóg makkelijker. Maak ook vooral gebruik van dit gemak zodat je altijd de beste prijs betaalt voor je cosmetica. Vaak loont het ook om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Veel webshops bieden sowieso een eenmalige korting aan, vaak in de vorm van een kortingscode die je direct in je mailbox ontvangt na het inschrijven. Sommige nieuwsbrieven zijn verder ook de moeite waard om te blijven ontvangen. Je bent op deze manier bijvoorbeeld altijd als eerste op de hoogte van speciale acties en verder kun je bijvoorbeeld ook profiteren van exclusieve kortingen voor vaste klanten. Vergeet ook vooral niet om een account aan te maken bij een online winkel waar je al een klantenkaart van hebt! Op deze manier kun je namelijk met je online aankopen vaak ook weer profiteren van (extra) kortingen en gifts bij je aankopen.

Lees reviews

Tegenwoordig kun je van praktisch álles online reviews vinden, dus ook van cosmetica. Je hoeft maar de naam van het product dat je overweegt te kopen bij Google in te typen en je kunt online vaak alle informatie vinden die je nodig hebt. Soms kan het handig zijn om heel specifiek het woord ‘review’ achter de zoekterm te plaatsen, maar ook het woord ‘ervaringen’ loont vaak de moeite. Ga je online cosmetica shoppen en ben je heel bewust op zoek naar make-up? Ook daarvan zijn er vaak meer dan voldoende reviews te vinden, en natuurlijk ook swatches. Veel beautybloggers zijn volledig gefocust op make-up reviews en op hun blogs en websites vind je dan vaak ook prachtige en echt duidelijke swatches. Maar je kunt online niet alleen maar reviews vinden van de cosmetica zelf, je kan je voor het bestellen ook verdiepen in de service die webshops verlenen en de gebruikerservaring. Ik vind het zelf vooral handig bij webshops die ik zelf (nog) niet ken of waar ik nog niet eerder een bestelling geplaatst heb. Op luminablog.nl bijvoorbeeld kun je ervaringen lezen van klanten die eerder bestellingen plaatsen bij online shops.

Bekijk ingrediëntenlijsten

Steeds meer mensen zijn zich er heel erg van bewust wat ze wel en juist niet op hun huid willen gebruiken. Ga je online cosmetica kopen, dan is het slim om ingrediëntenlijsten te bekijken, de zogenaamde INCI-lijsten. INCI staat voor International Nomenclature of Cosmetic Ingredients. Dit is het internationale naamgevingssysteem voor cosmetische ingredienten en je zult zo’n lijst aantreffen op elk cosmetica product dat je koopt. Het voordeel van zo’n lijst is dat hij niet ‘liegt’. Een fabrikant kan bijvoorbeeld claimen dat zijn product ‘rijk is aan vitamine C’, maar wanneer je de vitamine C dan uiteindelijk ergens onderaan op de INCI-lijst aantreft, weet je dat de concentratie van die vitamine C nooit hoog kan zijn. De concentraties van de ingredienten die bovenaan op de INCI-lijst staan, zijn namelijk het hoogst. Dit betekent dus ook dat de concentraties van ingredienten die onderaan staan, het laagst zijn. Zeker als je heel specifiek op zoek bent naar bepaalde ingredienten, of juist bepaalde ingredienten of toevoegingen wilt vermijden, is een INCI-lijst eigenlijk essentieel om te hebben. Zeker niet alle webshops hebben echter INCI-lijsten bij de producten vermeld staan. Vaak moet je dan even gaan zoeken op de website van het merk zelf. Ook de naam van het product intypen met daarachter het woord ‘INCI’ loont in veel gevallen de moeite.

Begin met travelsizes

Veel merken verkopen travelsizes van producten, niet alleen van gezichts-, haar- en lichaamsverzorging, maar ook van make-up. Het is altijd goed om in je achterhoofd te houden dat travelsize formaten natuurlijk wel in negen van de tien gevallen in verhouding duurder zijn dan fullsize formaten, maar op deze manier kun je wel eerst uitproberen wat je van een product vind. Twijfel je of een bepaald product wel bij je past en / of je huid er goed op reageert, ook dan zijn travelsizes ideaal. Uiteindelijk kun je beter een wat duurdere travelsize aanschaffen van een product dat je echt fijn vindt, dan direct een grote (dure) verpakking waar je eenmaal na het openen toch niet tevreden over bent en die vervolgens achterin een kast beland.

ONLINE COSMETICA KOPEN, DOE JIJ DAT GRAAG?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

3 Comments

  1. Ja ik koop het vaak online maar alleen de producten die ik al ken. Een nieuw parfum wil ik eerst ruiken 🙂

  2. Ik shop zeker graag online. Vooral het vergelijken van de prijs is erg belangrijk. Prijsverschillen kunnen flink oplopen. Travelsizes koop ik soms ook. Bij Paula’s Choice kun je die van heel veel van hun producten bestellen, super handig vind ik en heb ik een paar keer gedaan.

  3. Online cosmetica shoppen doe ik altijd graag, je kan goed alle prijzen vergelijken. En vaak kijk ik heel veel reviews zeker als iets best duur is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.