Il Profumo Caramella D’Amore EDP
BEAUTY, Parfum

Il Profumo Caramella D’Amore EDP (met de geur van…popcorn!)

Il Profumo Caramella D’Amore is een gourmandgeur met…popcorn! Nu is popcorn niet iets wat ik associeer met luxe, en tóch is deze geur op en top decadent.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Il Profumo Caramella D’Amore EDP

(Kijk voor de verkooppunten op Beautymusthaves | 100 ml. voor € 129)

Gourmand

Is het geen plaatje, de beeldige flacon met daarin de nieuwste geur van Il Profumo? Caramella D’Amore is een héél bijzonder parfum. Het is namelijk een zogenaamde gourmand parfum. Dit soort parfums hebben associaties met zoete, eetbare ingrediënten, in dit geval dus popcorn. Nu is popcorn wat mij betreft niet bepaald iets wat ik associeer met luxe, en toch is deze geur op en top decadent, een parfum om helemaal bij weg te dromen. Wél absoluut iets waar je van moet houden, maar dat is nu juist altijd zo bijzonder aan een echte niche-parfum. Vaak moet je een geur even goed de tijd geven om zich te ontwikkelen op je huid. Een eerste indruk zegt natuurlijk vrij veel, maar toch gaan de meeste geuren op je huid na een tijdje anders ruiken. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de lagen waaruit een parfum is opgebouwd. Over het algemeen ruik je de topnoten van een geur maar enkele minuten, de geur gaat dan over in het hart en uiteindelijk zul je de basisnoten het langst ruiken op je huid. Soms kun je dus best een beetje een verkeerde indruk krijgen van een parfum, wanneer je je alleen focust op de flacon, omdat je dan meestal alleen nog maar de topnoten (en alcohol!) ruikt. Met deze geur is het echter allemaal een beetje anders. Wanneer je de flacon alleen nog maar in je hand hebt, ruik je al die verschrikkelijk lekkere, bedwelmende geur. Dat is de kracht van gourmand geuren, je gaat er van watertanden, je wil meer, meer, méér!

De geur

De parfumeur van Il Profumo Caramella D’Amore EDP is Silvana Casoli. Caramella D’Amore opent zoet en fruitig met rode bessen en pistache. Het hart van de geur is zoet met suikerspin, walnoot, hazelnoot en popcorn. De basis van de geur bestaat uit viooltjes. Die bloemige basis houdt het zoete van de hoofd-en hartnoten heel mooi in balans, hierdoor is het parfum niet te opdringerig of té zoet, wat mij betreft dan.

Wat vind ik van Il Profumo Caramella D’Amore?

De geur is wat mij betreft bedwelmend, maar in zeer positieve zin. Het dragen ervan maakt dat je heel de tijd aan je polsen wilt ruiken. Prettig ook dat ik de geur bij mijzelf echt uren lang blijf ruiken, en dat is natuurlijk een groot pluspunt. Soms is het zo jammer wanneer je bepaalde parfums maar zo kort op je huid blijft ruiken. Leuk dat andere mensen er dan van kunnen genieten, maar in de eerste plaats koop je zo’n luxe product natuurlijk lekker voor jezelf. Caramella D’Amore is een gelegenheidsparfum, niet iets dat ik dagelijks wil dragen. De geur is zo bijzonder dat je er bepaalde, fijne associaties aan wilt koppelen. Dat je na een tijdje de geur weer ruikt en hélemaal terug bent naar het bijzondere moment dat je juist dat parfum droeg. Je moet er dus wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat. Een enorm bijzondere geur die geen énkel ander parfum in mijn collectie kan evenaren.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product. 

1 Comment

  1. Dit lijkt me een hele bijzondere geur. Alleen het flesje ziet er al prachtig uit.
    De geur lijkt me heel bijzonder. Het is inderdaad fijn om de geur na verloop van tijd nog op je huid te ruiken. Ik baal er altijd van wanneer een geur snel vervliegt.

    Ik heb zelf nog geen ervaring met gourmand geuren, maar zou het best wel eens willen proberen. Ik vraag me alleenaf of ik het niet té zoet zou vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.