Paulas choice Resist 10 % Niacinamide booster
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Paula’s choice Resist 10% Niacinamide booster (voor glowy skin!)

Deze Paula’s choice Resist 10% Niacinamide booster pakt niet alléén vergrote poriën aan, maar verbetert je teint in het algemeen. Ik probeerde hem uit!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Paula’s choice Resist 10% Niacinamide booster

(Verkrijgbaar via Cosmania |  20 ml. voor € 48)

Een booster is eigenlijk een soort van serum. Een extraatje in je skincare routine om de conditie van je huid naar een higher level te tillen. Het is dus geen verzorging op zich, je gebruikt zoiets altijd in combinatie met een gezichtscrème, en niet in plaats van. Deze Niacinamide booster is specifiek ontwikkeld voor het minimaliseren van vergrote poriën en roodheid. Twee huidissues die vaak hand in hand gaan. Een vette huid glimt meer en daardoor zijn die poriën natuurlijk nog eens extra zichtbaar. Roodheid is een punt waar helaas veel gevoelige velletjes last van hebben, en dit kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld het gebruik van (te) agressieve cosmetica of producten die eigenlijk niet voor jouw huidtype bedoeld zijn, hormonale of klimatologische invloeden. Vergrote poriën zien we vaak bij een vette huid, roodheid kan bij alle huidtypes voorkomen, en dat maakt ook dat deze Niacinamide booster voor alle huidtypen geschikt is. Hij pakt namelijk niet alléén maar die vergrote poriën aan, maar verbetert de teint in het algemeen. Hoe hij dat doet?

Shop the post

Paula’s choice Resist 10% Niacinamide booster

Niacinamide

Dat heeft dus alles te maken met het hoofdingrediënt, Niacinamide. Dit is een stofje dat ook wel bekend is onder de naam vitamine B3. Deze vitamine levert dus bewezen resultaat bij verschillende huidproblemen zoals vergrote poriën, fijne lijntjes en een ongelijkmatige teint. Bovendien helpt het ingrediënt ook de schade veroorzaakt door vrije radicalen te herstellen.

Vrije radicalen

Hoe zat het ook alweer met die vrije radicalen? In de cellen in ons lichaam vinden allerlei processen plaats waarbij vrije radicalen ontstaan. Dit zijn gevaarlijke ‘stofjes’ die in het lichaam ‘op zoek’ gaan naar een ontbrekend elektron dat ze zelf missen. Het immuunsysteem maakt vrije radicalen aan om bacteriën en virussen te elimineren. Dat is dus een goed en heel natuurlijk proces. Tijdens dit proces worden echter ook  gezonde cellen aangevallen. Cellen raken beschadigd en kunnen op die manier ziekten en huidveroudering veroorzaken. Bovendien komen er ook vrije radicalen van buitenaf ons lichaam binnen, bijvoorbeeld door sigarettenrook. Anti-oxydanten in voedsel en huidverzorging helpen je te beschermen tegen deze vrije radicalen.

Paula’s choice Resist 10% Niacinamide booster INCI

Aqua, Niacinamide (vitamin B3, skin-restoring), Acetyl Glucosamine (skin replenishing/antioxidant), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Butylene Glycol (hydration), Phospholipids (skin replenishing), etanorulayH muidoS (hydration/skin replenishing), Allantoin (skin-soothing), Boerhavia Diffusa Root Extract (skin-soothing), Glycerin (hydration/skin replenishing), Dipotassium Glycyrrhizate (skin-soothing), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Ubiquinone (antioxidant), Epigallocatechin Gallate (antioxidant), Beta-Glucan (soothing agent/antioxidant), Panthenol (skin replenishing), Carnosine (antioxidant), Genistein (antioxidant), Citric Acid (pH balancing), Sodium Citrate (pH balancing), Sodium Hydroxide (pH balancing), Xanthan Gum (texture-enhancing), Disodium EDTA (stabilizer), Ethylhexylglycerin (preservative), Phenoxyethanol (preservative).

Paulas choice Resist 10 % Niacinamide booster

De verpakking

Het gaat om een kleine flacon met een losse draaidop. Wanneer je deze er afhaalt wordt er een grote opening zichtbaar. Bij het product wordt een pipet geleverd, waarmee je uitstekend kan doseren. De formule is transparant en heel dun, in feite lijkt het net op water. De geur is te verwaarlozen, als ik iéts zou moeten zeggen over de geur, zou ik hem ietwat bitter noemen, maar echt minimaal. Het product is dan ook helemaal vrij van geur- en kleurstoffen. De bedoeling is dat je dagelijks twee tot drie druppels van de booster met je normale dagverzorging mengt en hem daarna over de huid verdeelt. Waar je dan rekening mee moet houden is dat de textuur van je dagcrème iets dunner wordt. Evengoed blijf je hem makkelijk uitsmeren.

Wat vind ik ervan?

Een mooie aanvulling in je skincare routine wanneer je vergrote poriën en / of roodheid wilt aanpakken. De niacinamide booster is ook bijzonder geschikt voor vrouwen die last hebben van de combinatie vette huid (eventueel met onzuiverheden) en fijne lijntjes.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.