BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

Aquarius Hair turban (déze wil je hebben!)

De Aquarius hair turban zorgt ervoor dat het water uit je haar sneller wordt opgenomen na het douchen. Op die manier hoef je dus minder lang te föhnen. Werkt dat ook echt?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Conditioners, haarmaskers, haarserums…er zijn genoeg producten te vinden om je haar een oppepper te geven. Maar wát nou, als je er op een heel makkelijke manier voor kunt zorgen dat je haar wellicht wat minder van dat soort extraatjes nódig heeft? Ja, daar ben je zeker wel benieuwd naar! Het antwoord op die vraag komt in de vorm van de Aquarius Hair turban, een heel nieuw product op de Nederlandse markt.

Aquarius Hair turban

(Verkrijgbaar via Aquariushaircare |  € 24,95)

Beginnen bij het begin dus. De manier waar op je je haar droogt, is namelijk voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de conditie waarin jouw haar verkeert. Over het algemeen zijn er drie opties; je haar in een handdoek wikkelen, je haar droog föhnen of je haar aan de lucht laten drogen. Voor het laatste heb je niet altijd tijd, en de meeste vrouwen willen nu eenmaal niet met nat haar de deur uit. Je haar in een (gewone) handdoek wikkelen en het föhnen terwijl het nog (erg) nat is, kan onnodig haarbreuk opleveren. En daarom is er dan nu de Aquarius hair turban.

Wat is de Aquarius Hair turban?

Het gaat om een handdoek die is gemaakt van een speciale microvezel. Hij is gemaakt van 70% polyester en 30% nylon. De hair turban zorgt ervoor dat het water uit je haar heel snel wordt opgenomen. Op die manier hoef je dus minder lang te föhnen. Bovendien is het materiaal heel zacht zodat je minder kans hebt op haarbreuk.

Hoe werkt het?

De Hair turban is voorzien van een speciale ‘inkeping’ voor je hoofd. Je draait de voorkant in een soort ‘rol’ en die zet je met de punt van de hair turban vast aan het knoopje wat aan de andere kant van de Hair turban bevestigd is. Laat de Hair turban gewoon lekker zitten terwijl je gaat ontbijten / je make-up gaat doen en wikkel hem dan weer los.

Waarom is de Aquarius Hair turban zo handig?

Het formaat is perféct. Vaak zijn ‘gewone’ handdoeken of te groot zodat de tulband op je hoofd te hoog / zwaar is en hij dus binnen de kortste keren naar voren helt en losraakt, óf een handdoek is te klein zodat hij makkelijk losschiet aan de onderkant. Het gaat om een vrij lichte doek die je makkelijk vast zet met het lusje. Je hebt er dus geen omkijken naar. In feite voel je hem nauwelijks zitten.

Aquarius Hair turban

Wat vind ik ervan?

Dat de Aquarius Hair turban praktisch in het gebruik is, is wel duidelijk. Het is natuurlijk niet zo eenvoudig om te zeggen of het haar nu minder beschadigd raakt, maar er is iets wat mij heel erg opvalt; wanneer ik de Hair turban na ongeveer een kwartier los haal, is mijn haar véél minder pluizig dan wanneer ik een gewone handdoek gebruik. En ja, het droog-proces lijkt ook inderdaad sneller te gaan. Het is logisch, maar ik wil er nog even bij zeggen dat hoe langer je de Hair turban draagt, des te droger je haar. Yes, ik vind het een aanrader.

Praktische info

De Hair turban wordt geleverd in een zakje met een rits. Handig, want zo kun je hem ook makkelijk meenemen tijdens het reizen. Hij is verkrijgbaar in wit en grijs en de Aquarius Hair turban kan gewoon gewassen worden in de wasmachine. Liever geen wasverzachter gebruiken. Laat hem aan de lucht drogen en stop hem dus niet in de droger.

Ga jij wel eens met nat haar de deur uit? Is deze Hair turban iets voor jou?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

5 Comments

  1. Willems says:

    Zelf heb ik krullen dus gewoon aan de lucht laten drogen en vooral niet te lang in een handdoek laten zitten is in mijn geval het beste, maar mijn dochter gebruikt al jaren een microvezel handdoek om dr haren zachter en sneller te laten drogen.
    Deze ziet er wel heel mooi uit met z’on wafel patroontje.

  2. Dit is wel wat voor mij denk ik

  3. De turban staat je goed.. ;-)!! Zelf denk ik niet dat ik snel een handdoek zal gebruiken om mijn haren mee te drogen, mijn pluisgevoelige krullen laat ik het liefst gewoon opdrogen na het douchen.

  4. Jaaaa, daar is ie! Wat een geweldig ding is, ik gebruik hem nu altijd! Hij staat je ook nog eens goed hahaha! (en jouw egale huid, gewoon jaloers op ;))

  5. Oh dit zou wat voor mij zijn! Ik heb er 3 van de Action maar deze klinkt heel erg fijn<3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.